Strona 307 z 357 PierwszyPierwszy ... 207257297305306307308309317 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 061 do 3 070 z 3561

Wątek: W czym nosic sprzet?

Dopiero zaczyna Awatar KarolJ
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jago Zobacz posta
    Nie tylko tracisz miejsce - uważam, że "operowanie" obiektywem w pokrowcu...
    To zależy od specyfiki wykonywanych zdjęć Nosze wszystkie szkiełka bez założonych dekli, bez filtrów (robie tak od roku i na żadnym nie mam rysy) i z założonymi osłonami gotowymi do pracy - nie mam czasu się bawić w wkręcanie/odkręcanie...

Cytat Zamieszczone przez fotopawkas Zobacz posta
    KarolJ.. hehe... no właśnie te trzy plecaki rozpatrywałem.

- w CompuTrekker ładujesz wszystko od "normalnej strony" - nie od pleców jak w Flipside 400AW, co mnie do tego drugiego bardziej przekonało ze względu na bezpieczeństwo. ma to jeszcze inny atut - jak zakładasz AW to w tradycyjnym sposobie ładowania musisz ten pokrowiec zdjąć by wyjąć sprzęt - we Flipside 400AW zapinam pas biodrowy, zdejmuję szelki, obracam plecak kładąc na kolano i mam wszystko pod ręką jak z torby, a pokrowiec nie ruszany.

- rozpatrywałem tego Case Logica - macałem go sobie w media i już miałem kupić, ale wpadłem na neta szukać ceny i trafiłem na Flipside... dalej już wiesz... co do CS SLRC 206 - kieszeń na lapka mi nie była potrzebna; plecak ma porządnie usztywniony spód - taka guma sztywna - bardzo fajne; jest dość pojemny chociaż 400AW wydaje mi się bardziej (wkładam body i gripa z podpiętym 100-400 i jest po długości jeszcze miejsce). podoba mi się wykończenie i ta pomarańczowa żarówa, ale nie ma pokrowca i wiem z doświadczeń turystycznych (nie tylko z plecakiem na sprzęt), że pas biodrowy to dobra sprawa - plecak wydaje się lżejszy dzięki takiemu zamocowaniu.

powiem tak - pewnie znajdziesz coś lepszego, ale ja jeśli Ci coś takiego pasuje, to polecam w ciemno, popatrz na filmiki, a jak możesz to gdzieś pomacaj. teraz może bym szukał coś innego, ale na moje potrzeby sprawuje się on w 200%.

ps. w SLRC 206 ta kieszeń dodatkowa jest śmiesznie mała. w 400AW jest o wiele pojemniejsza.
    .
    Chyba mnie przekonałeś do tego AW, muszę go znaleźć w jakimś sklepie
    pozdrawiam całe CB, a w szczególności całą ekipie admino-modów! <3 :rolleyes:

Początki nałogu

Domyślnie

Szukam jakiejś niedrogiej, małej torby, która zmieści korpus z podpiętym małym obiektywem, do tego lampę błyskową. Aktualnie posiadam Mekko Classic C6, jednak jest ona dla mnie zbyt kwadratowa. Interesują mnie torby bardziej wchodzące w prostokąt, żeby mniej odstawy od ciała. Co byście polecali?

Wstępnie myślałem nad Tamrac Aero 45, jednak mam wątpliwości co do stopnia ochrony sprzętu. Wydaje się być bardzo cienka i delikatna...
    Sony NEX-5 + Voigtländer Nokton 35mm f/1.4

Domyślnie

panmateusz Tobie też coś zaproponuję, czego sam używam oczywiście (porównując do tego co pokazujesz) - proponuję serię Lowepro NOVA 1x0 AW (gdzie x od 6-9). ja mam 180AW. mają pokrowiec, są solidne, szeroki pasek z paskiem z gąbki, pojemne i jak większość łatwe w konfiguracji.... i nie jestem przedstawicielem tej firmy po prostu darze uznaniem jej produkty i wybieram bo są bdb.

Cytat Zamieszczone przez KarolJ Zobacz posta
    ..z założonymi osłonami gotowymi do pracy - nie mam czasu się bawić w wkręcanie/odkręcanie...
    kurde... to nie wiem, czy nie spowolni Cię to wyjmowanie sprzętu z teko Flipside 400 AW
    .
    50D+grip, kilka szkiełek i gratów typu "akcesoria foto"...
    suma ogniskowych obiektywów nie przedłuży męskości...
    wielkość matrycy nie ogranicza wyobraźni...

[SIGPIC][/SIGPIC]

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

To zależy od specyfiki wykonywanych zdjęć Nosze wszystkie szkiełka bez założonych dekli, bez filtrów (robie tak od roku i na żadnym nie mam rysy) i z założonymi osłonami gotowymi do pracy - nie mam czasu się bawić w wkręcanie/odkręcanie...
    ..................
    Rzeczywiście jakiś czas zajmuje przełożenie osłony i jak komuś się spieszy na zrobieniu zdjęcia, to może być to uciążliwe.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    ......
    Rzeczywiście przełożenie osłony zajmuje chwilę czasu i jak komuś się spieszy z ujęciem, to może być to uciążliwe.
    Ostatnio edytowane przez Jago ; 12-12-2010 o 22:59 Powód: Automerged Doublepost
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Coś już napisał Awatar Balcer
    Miasto
    Nadmorska

Domyślnie

Witam Panowie, co myślicie o tym plecaku?
    http://allegro.pl/prof-plecak-fotogr...361888390.html
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    i jeszcze prosił bym o okiełznanie tego: http://allegro.pl/jpa-plecak-foto-la...361383414.html
    Ostatnio edytowane przez Balcer ; 12-12-2010 o 23:36 Powód: Automerged Doublepost
    Canon 5D MkII | C24-105L | Tamron 24-70f/2.8|C50 f/1.4 | C70-200 f/2,8 | SL580EXII|GPYH324C

Początki nałogu Awatar x-mac
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Balcer Zobacz posta
    Oprócz standardowego marketingowego bełkotu wygląda jak chińskie "zapożyczenie" z rozwiązań firmy Kata (seria 3in1). Jak zawsze - you get what you pay for.
    http://canon-board.info/showthread.php?t=27986
    i jeszcze prosił bym o okiełznanie tego: http://allegro.pl/jpa-plecak-foto-la...361383414.html
    http://canon-board.info/showthread.php?t=59263
    http://canon-board.info/showthread.php?t=43631
    marcin
    forma wynika z funkcji (ls) - mniej znaczy więcej (mvdr) - ornament to zbrodnia (al)

szukaj: 1 2 3

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez benicjusz Zobacz posta
    z daleka trochę podobna do domke,...... - myślę, ze fabryka ta sama tylko brenduje wedle zamówień - .... Rover jak za 151 zeta wydaje się dobra propozycją.
    i mały skos naszywa metki po prawej od MEKKO i kupujemy za 150pln a po lewej DOMKE też za 150 ale $$$$

Dopiero zaczyna Awatar KarolJ
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Miałem identyczny, weź wersje bez przegrody na 'laptoka' bo jest tańsza o 30zł z tego co pamiętam. Jeżeli będziesz szanował go i nie nosił ciężkich cegieł w nim to długo Ci wytrzyma. Na plus leci również jego pakowność - a co za tym idzie duża wielkość, czasami ciężko w MZK mi się z nim było przepychać...
    pozdrawiam całe CB, a w szczególności całą ekipie admino-modów! <3 :rolleyes:

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Września

Domyślnie

Jaki plecak polecilibyście na zestaw c 1Ds, s 100-300/4, c 24-105/4 i c 100/2.8 + jakieś filterki zapasowe baterie itp..?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jago Zobacz posta
    Rzeczywiście jakiś czas zajmuje przełożenie osłony i jak komuś się spieszy na zrobieniu zdjęcia, to może być to uciążliwe...
    ale tak patrząc na zestaw KarolJ'a, to ze stałkami nawet z odwrotnie założoną (w sposób "spoczynkowy") osłoną da się robić na AF zdjęcia... a tak na poważnie, to czasem szybciej się przykłada osłonę niż w ogóle wyciąga zestaw z torby, ale to tak OT...

Cytat Zamieszczone przez qbasty Zobacz posta
    Jaki plecak polecilibyście na zestaw c 1Ds, s 100-300/4, c 24-105/4 i c 100/2.8 + jakieś filterki zapasowe baterie itp..?
    sory za uszczypliwość, ale dla uzyskania jakiś wskazówek wystarczyłoby prześledzić kilkanaście ostatnich postów... jeszcze kwestia ceny i oczekiwań.
    .
    50D+grip, kilka szkiełek i gratów typu "akcesoria foto"...
    suma ogniskowych obiektywów nie przedłuży męskości...
    wielkość matrycy nie ogranicza wyobraźni...

[SIGPIC][/SIGPIC]

Strona 307 z 357 PierwszyPierwszy ... 207257297305306307308309317 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów