Strona 302 z 357 PierwszyPierwszy ... 202252292300301302303304312352 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 011 do 3 020 z 3561

Wątek: W czym nosic sprzet?

Domyślnie

To może i mi coś podsuniecie...
    Potrzebuję:
    1.plecak
    2.musi mieścić laptopa 17"
    3.musi mieścić 1 body plus 3 obiektywy plus lampę ( największe szkło to 70-200)

Zdecydowanie odpada LowePro Rower bo miałem (jak jeszcze nie miałem 17") i nie byłem z niego zadowolony. Mam NG5737 ale nie mieści mi się 17" poza tym jest ciut za duży na codzień...

Ewentualnie może jakaś torba??

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

Domyślnie

Myślę o tym plecaku Lowepro Fastpack 250 i zastanawiam się czy pomieści 5D z gripem założonym 70-200/2,8, 135/2 L 50/1,4 HSM oraz 16/2,8 + lampa i drobiazgi?
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Początki nałogu Awatar GoomeX
    Miasto
    Poland - Poznań

Domyślnie

Poszukuję opinii nt. torby Lowepro Stealth Reporter D400 AW ? Ktoś miał, używał, jakie plusy/minusy, no i pytanko, czy torba zmieści: 2xDSLR, 4 szkła, 1-2 lampki i kilka dupereli. Teoretycznie producent informuje, że w/w sprzęt powinien się upchnąć, ale wzorem producentów samochodów i deklarowanego przez nich zużycia paliwa dla danego auta w granicach 6l/100km - efektywnie 10l/100km wolę potwierdzić te informacje :]

Bywalec
    Miasto
    Babice/Chrzanów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez crazy Zobacz posta
    Myślę o tym plecaku Lowepro Fastpack 250 i zastanawiam się czy pomieści 5D z gripem założonym 70-200/2,8, 135/2 L 50/1,4 HSM oraz 16/2,8 + lampa i drobiazgi?

Mam fasta 250, do tego 50d+grip+70-200/4 ... więc porównywalne wymiary. Jeżeli chodzi o długość zestawu to mieści się bez problemu. Natomiast body z gripem wchodzi na styk i do tego trzeba pasek umiejętnie upchać. Reszta "drobiazgów" powinna wejść bez problemu, chociaż nie wiem jaki duży jest 135/2. Jeżeli nie zmieści się w dolnej przestrzeni .... to w górnej na pewno.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GoomeX Zobacz posta
    Poszukuję opinii nt. torby Lowepro Stealth Reporter D400 AW ? Ktoś miał, używał, jakie plusy/minusy, no i pytanko, czy torba zmieści: 2xDSLR, 4 szkła, 1-2 lampki i kilka dupereli. Teoretycznie producent informuje, że w/w sprzęt powinien się upchnąć, ale wzorem producentów samochodów i deklarowanego przez nich zużycia paliwa dla danego auta w granicach 6l/100km - efektywnie 10l/100km wolę potwierdzić te informacje :]

Zmieścisz. Używałem przez 2 lata D300AW , a od pół roku D400AW. W tą pierwszą wkładałem 1 body z podpiętym szkłem, 3-4 obiektywy i lampę którą łamałem w ten sposób że palnik wchodził w jedną z komór a resztę "kładłem" obok body, jakoś tak. D400 jest nieco większa, ale głównie bardziej głęboka co podoba mi się mniej. Lepiej gdyby była szersza, bo przez tą głębokość jest sporo nie wykorzystanego miejsca. Zależy jeszcze jakich używasz szkieł, ja głównie noszę w niej krótkie stałki więc nie potrzebuję tak wysokiej torby (np spokojnie mieści w pionie 300/4 IS.

Generalnie torba jest ok, dobrze leży, jest "miękka" (co dla jednych jest zaletą a dla innych wadą), jak zapomnisz jej zapiać to i tak jest stabilna i nie ma strachu że coś zgubisz etc. Ja zmieniłem z D300 na D400 aby dać więcej ochrony dla 85/1,2 bo z w/w zestawem była mocno napchana.

W sieci jest sporo filmików z tymi torbami. Zerknij na nie.
    Nie istnieją reguły opisujące dobrą fotografię, są tylko dobre fotografie. Ansel Adams

Pełne uzależnienie Awatar enter
    Miasto
    wioskawawa

Domyślnie

potrzebuję torby na miasto
    powinno się zmieścić
    40d + grip z zapiętym szkłem 24-105
    obok 4/70-200 i 50mm

chętnie coś w lowepro tylko szukam i albo wchodzi bez gripa albo 2 szkła się nie mieszczą

mam wstępnie Tamraca pro7
    http://www.tamrac.com/5607.htm
    ale ma kilka rzeczy, które mi w nim przeszkadzają

w lowe mam Pro Mag II AW i mi bardzo odpowiada pojemnościowo ale suwak na wierzchu i cena 500zł to masakra
    mam jeszcze do wyboru Stealth Reporter D200 AW ale nie widzę z fot czy szkła które wymieniłem zmieszczą się w takim komplecie - ktoś ma i coś może dodać ? ewentualnie jakieś inne propozycje ?

pozdrawiam
    szukam czegoś do 350 najchętniej z lowepro

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez enter Zobacz posta
    potrzebuję torby na miasto
    powinno się zmieścić
    40d + grip z zapiętym szkłem 24-105
    obok 4/70-200 i 50mm

chętnie coś w lowepro tylko szukam i albo wchodzi bez gripa albo 2 szkła się nie mieszczą
    Może Lowepro Outback 200? Mam i nie narzekam. Wady to suwaki na wierzchu i problem z zapakowaniem 3 tulipanków do wszystkich szkieł, ale spokojnie mieści duży korpus z gripem i 3 długie obiektywy (typu 70-200/2.8). Poza tym jest wygodna i zapewnia szybki dostęp do sprzętu.

Pełne uzależnienie Awatar enter
    Miasto
    wioskawawa

Domyślnie

Outback odpada w głównej komorze mieści tylko korpus z tele plus dodatkowe LC
    właśnie pogoniłem 75AW - szukam torby która wewn, pomieści komplet
    do powyższych podanych mogę sobie dopiąć LC jak będę potrzebował zapakować 1-2 kolejne szkła w LC

Pro Mag kusi ale ma zaporową cenę
    suwak jest do przeżycia najwyżej po 2-3 latach codziennego noszenia oddam na serwis
    na 3-5 miesięcy problem jest z tym że nie wiadomo czy dostane taką samą torbę czy jakiś nowy zamiennik który znów nie będzie mi pasował do sprzętu

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Grajewo

Domyślnie

Witam czy ktoś używa torbę HAMA DEFENDER 220.Chodzi mi o to czy aparat w niej stoi na obiektywie, czy jest zawieszony na gąbkach.Nie mogę znaleść tej informacji .

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Exclamation Tamrac nr MX5375 (system MAS) vs. EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS

Witam, chciałbym się podzielić swoim ostatnim doświadczeniem z futerałem na obiekty Tamrac nr MX5375 (system MAS). Zgodnie z Tamrac Lens Case Fit Chart futerał ten nadaje się m.in. do obiektywu EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS. Moim jednak zdaniem nie do końca się nadaje do tego obiektywu, bowiem jak mam założony filtr polaryzyacyjny i do tego jeszcze załozę oba dekle na obiektyw to wchodzi on co prawda do futreału, ale futerał zapina się bardzo na siłę i mam wrażenie, że tak nie powinno być. Uważam, że jest minimlanie za mały (za niski, za krótki - jak ktow woli) do takiej konfiguracji.
    Piszę gdyby ktoś chciał kupić ten futerał do tego obiektywu i się zastanawiał. Sugeruję większy.

Strona 302 z 357 PierwszyPierwszy ... 202252292300301302303304312352 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów