Strona 301 z 339 PierwszyPierwszy ... 201251291299300301302303311 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 001 do 3 010 z 3561

Wątek: W czym nosic sprzet?

Mieszany widok

Uzależniony Awatar tom517

Domyślnie

_igi zwróć uwagę, że sam Reporter waży prawie 2,5 kg, miałem kiedyś, ale szybko się pozbyłem z powodu wagi :]

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tom517 Zobacz posta
    _igi zwróć uwagę, że sam Reporter waży prawie 2,5 kg, miałem kiedyś, ale szybko się pozbyłem z powodu wagi :]
    Aj, na to uwagi nie zwrocilem. Ze sprzetem robi sie 8 kg, czyli za duzo jak na torbe dla mojego kregoslupa
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Domyślnie

no niestety waga sprzętu to jedno, waga torby/plecaka - drugie. Za wagą tego drugiego często idzie rodzaj i jakość materiału - nie tylko wytrzymalsza tkanina na "obicie", ale i gąbki, materiał wewnętrznej "tapicerki" i paski. w plecakach dobre szelki to podstawa, w większych konstrukcjach pas biodrowy bywa nieodzowny i też swoje waży.
    Ja używam i cenie swojego Flipside 400AW za wytrzymałość, materiały, konfigurowalność, bezpieczeństwo, gwarancję no i wagę - ok. 1,5kg.
    Ten SLRC CaseLogic'a ma to fajne, że spód jest zabezpieczony gumą, ale nie tak konfigurowalny i wszechstronny jak FS 400AW.
    http://torbylowepro.pl/typ-plecaka-dwukomorowe,64k,31c - da się cos wybrać rozsądnego - seria Fastpack też ciekawa.
    .
    50D+grip, kilka szkiełek i gratów typu "akcesoria foto"...
    suma ogniskowych obiektywów nie przedłuży męskości...
    wielkość matrycy nie ogranicza wyobraźni...

[SIGPIC][/SIGPIC]

Uzależniony
    Miasto
    Bieruń

Domyślnie

Ok, dziękuję za info. Mam jeszcze sporo czasu na zakup, więc powinienem zdążyć gdzieś go znaleźć i obadać. Faktycznie odstaje dość mocno ten plecak i to mnie trochę martwi.
    Canon 5d mk3 | 6D | C15 fiśaj | C16-35L II | C35L | C50 1.4 | S85 1.4 | C70-200L 2.8 IS | 3xYN600EX-RT | YN-E3-RT | na M42 - Zenitar 50 1,7 | Jupiter 9 | CZ Jena 135 f3.5

Dopiero zaczyna Awatar PNC
    Miasto
    Sosnowiec/Rotterdam

Domyślnie

Czym się różnią plecaki Naneu Alpha L oraz Naneu Alpha ?? (oprócz ceny??)

Alpha L
    http://allegro.pl/naneu-alpha-l-dwuk...419516142.html

Alpha
    http://allegro.pl/naneu-alpha-dwukom...429228878.html

Czy dobrze widzę: różni się tylko kieszenią na laptopa?
    I różnica jest prawie 70 złotych ?
    Czy ktoś z Was ma moze ten plecak i mógłby się podzielić wrażeniami z użytkowania z zaznaczeniem jaki sprzet tam nosi i z jaką intensywnością?

pozdr

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PNC Zobacz posta
    .............

Czy ktoś z Was ma moze ten plecak i mógłby się podzielić wrażeniami z użytkowania z zaznaczeniem jaki sprzet tam nosi i z jaką intensywnością?

pozdr
    Dobrze widzisz. Po za tym "L" jest parę centymetrów (w granicach 2-3) większy właśnie z uwagi na kieszeń do lapka.
    Wróć w tym wątku do mojego postu nr 2608 oraz do postu nr 2629 napisanego przez Aloes. Znajdziesz tam parę interesujących Ciebie informacji.
    Dla ułatwienia jeśli w swoim profilu masz ustawioną ilość postów na stronę jako "domyślne dla forum", to mój post jest na stronie 261 a Aloes na stronie 263.
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PNC Zobacz posta
    Czym się różnią plecaki Naneu Alpha L oraz Naneu Alpha ?? (oprócz ceny??)

Alpha L
    http://allegro.pl/naneu-alpha-l-dwuk...419516142.html

Alpha
    http://allegro.pl/naneu-alpha-dwukom...429228878.html

pozdr
    Posiadam taki plecak (wersja czarna) długo wybierałem wcześniej miałem torbę fomei którą również sobie chwaliłem ...
    Dużo na necie jest opinii na temat sprzętu firmy kata jak mantra powtarzane że jest taki świetny bo robią go Izraelczycy...Wiadomo reklama dźwignią handlu ale ja nie kupuje UZI tylko plecak ...Porównywałem produkty katy i Naneu nie przemawiam do mnie Izraelska reklama oparta na niczym poza sloganami na które większość się łapie ...Ale wystarczy wziąć do ręki produkt firmy Neneu i zapominamy o firmie kata ..Plecak jest świetny, materiał jest super wszytko idealnie spasowane suwaki po roku chodzą tak jak w dniu zakupu nawet jedna niteczka nie dostaje jest sporo przemyślanych rozwiązań dyskretne kieszonki wewnątrz zresztą jest ich nie mało ...Miałem ten plecak w afryce nosiłem go cały dzień jest tak dopasowany że nie odczuwamy ciężaru i nie wiem z czego to wynika ale w tym plecaku nikt się nie garbi..Jest tak wyprofilowany że sprawia wrażenie drugiej skóry...Teraz kiedy mam więcej sprzętu niż w dniu zakupu i dodatkowo muszę zabierać inne rzeczy nie koniecznie związane z fotografią plecak stał się nieco zbyt mały i mam problem bo po przygodzie z jakością jaką firmy Neneu to co oferuje konkurencja nie bardzo mi odpowiada czy to wizualnie,materiałowo czy użytkowo ...Więc waham się z wstawieniem swojego plecaka na Allegro bo nie mam pomysłu żeby czymś lepszym go zastąpić ...Jeśli znajdę coś w zamian mój plecak będzie na sprzedaż ///stan idealny jak ze sklepu i podejrzewam że długo jeszcze taki pozostanie...
    Dla porównania mam w domu pokrowiec na szkło
    70-200f.2.8 (lens-case lowepro)
    Niby solidna firma i opatentowane materiały niby ten sam czarny materiał ...Wystarczy położyć obok siebie plecak i pokrowiec wątpliwości co solidniejsze mijają natychmiast ...Polecam Neneu Alpha ja lepiej nie znalazłem a szukałem bardzo uważnie ...
    Jeśli ktoś chętny do zakupu to zapewne sprzedam bo już się w nim nie mieszczę...
    Ale czy ode mnie czy ze sklepu zawsze będzie to świetny wybór ...

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez privilege Zobacz posta
    Polecam Neneu Alpha ja lepiej nie znalazłem a szukałem bardzo uważnie ...
    Mam, używam, chwalę sobie. Spełnia moje oczekiwania. Warto, solidnie.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

W kilku słowach to Alpha jest bardzo wygodna, dość duża, wygodna na wędrówki po górach i co najważniejsze nie rzuca się w oczy Jak masz jakieś pytania to napisz na pw

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Z plecaków używanych przeze mnie i w miarę podobnych do Naneu mogę polecić Lowepro Fastpack 250. Kieszeń na lapka, komora na podręczne rzeczy, dobry materiał i zamki. Dodatkowo w miarę łatwy dostęp do sprzętu.

Strona 301 z 339 PierwszyPierwszy ... 201251291299300301302303311 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów