Ja juz szczytow gorskich ostro nie zdobywam, ale w gory sprzet i tak zabieram ;-). Co raz czesciej jednak sprzet pakuje w sakwy przytroczone do roweru + ubezpieczenie roweru i bagazu zamontowanego na rowerze (tj. aparat i osprzet).
Ja juz szczytow gorskich ostro nie zdobywam, ale w gory sprzet i tak zabieram ;-). Co raz czesciej jednak sprzet pakuje w sakwy przytroczone do roweru + ubezpieczenie roweru i bagazu zamontowanego na rowerze (tj. aparat i osprzet).
EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000
Kiszka :-( :-( gdyz szukam torby konkretne na 20d z gripem + obiektyw i nic więcej - może ktoś z Was ma jakąś propozycję (nie może być za duża)Zamieszczone przez muflon
Aż tak ambitny nie jestem jeżeli myślę o tym samym co ty - może powinienem napisać dłuższe bardziej strome podejścia gdzie trzeba sobie pomagać rękoma.Zamieszczone przez muflon
Chciałem jeszcze aby to była podręczna torba zamiast plecaka na celowe wyjścia np. na mecz lub nawet do cioci na imieniny.Zamieszczone przez muflon
Szkoda, że nie pasuje ale Wielkie dzięki za odpowiedź.
Ostatnio edytowane przez filip71 ; 12-04-2005 o 18:29
Canon 5D mkII + Battery Grip BG-E6; Canon 24-70 f/2.8L; Canon 70-200 f/2.8L IS; Canon 100-400 f/4,5-5,6L IS; Sigma 180 f/3.5 APO EX Macro; Speedlite 580EX + Sto-Fen; Epson P-2000; Lowepro CompuTrekker AW; Lowepro NOVA 4; Manfrotto 055PROB+322RC2; TC-80N3
Jeśli ktoś szuka dobrej torby i ma niedużo kasy to polecam http://www.allegro.pl/show_item.php?item=47755448 (nie moja aukcja). Kupiłem na szybko, bo mi się graty nie mieściły na wyjazd i jestem b.pozytywnie zaskoczony. Za 119 PLN dostałem bardzo porządną torbę (mocny materiał, sztywne dno, metalowe karabińczyki) do której mieści mi się 10D z gripem i podpiętym 24-70L, całe szkło z podpisu, lampa, filtry, ładowarki etc + przypiety na górze monopod. Jak dla mnie to za taką kaskę to rewelacja.
Pentax K-5 II, Leica M9
Ja wczoraj kupiłem tą torbę: http://rowi.pl/sklep/product_info.ph...roducts_id=352
Jest super, dobre materiały, wykończenie ... Polecam.
Mam pytanie związane z zabezpieczeniem aparatu przed stycznością z wodą która w wypadku mojego drugiego hobby jest wysoce prawdopodobna. Znalazlem rozwiązanie firmy LowerPro
i szukam dla niego alternatywy .Być może ktoś natkną sie na oferte innej firmy
Miałem chęc na Ewa-Marine U-AXP niestety obawiam sie że ergonomia tego rozwiązania nie jest najlepsza
Ostatnio edytowane przez asknet ; 19-05-2005 o 10:09
To gdzie to pytanie?Zamieszczone przez asknet
Jeśli chodzi o zabezpieczenie przed deszczem itp., to w tej chwili chyba większość Lowepro ma już AW cover. Sprawdzone, działa. Jeśli o zabezpieczenie przed wpadnięciem do wody np. na łódce.. to chyba tylko obudowa podwodna pozostaje![]()
Moze podwodna obudowa do nurkowania? ;-)Zamieszczone przez asknet
uff szybki jesteś :-) się mi za "szybko" wysłało :-)Zamieszczone przez muflon
niestety aparat może być narażony na dłuższy kontak z wodą ochrona przeciw deszczowa jest wiec nie wystarczajaca ...chyba pozostaje mi tylko ten plecak LowerPro albo "miękkie pokrowce wodoszczelne " :-)
Pisz konkretnie: łódka, góry, nurkowanie? Coś konkretnego można poradzić tylko wiedząc do czego Ci to potrzebne. Szklana kula się zepsułaZamieszczone przez asknet
![]()