Strona 299 z 357 PierwszyPierwszy ... 199249289297298299300301309349 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 981 do 2 990 z 3561

Wątek: W czym nosic sprzet?

Uzależniony

Domyślnie

Mam prośbę do fotografów ślubnych o podpowiedz w sprawie torby. Szukam czegoś wygodnego ale w miare pojemnego na śluby. Musze zmieścić 5dII z podpiętym np.16-35, 2x580ex, fish 15mm, 85, 35, dodatkowe body, akcesoria. Ważne żeby było łatwe dojscie do sprzętu więc dwuwarstwowe pakowanie szkieł chyba odpada. Co stosujecie przy tego typu zleceniach?

Uzależniony Awatar Bartek_902
    Miasto
    DĘBLIN

Domyślnie

domke f-1x jest fajna opcją bardzo pakowna,dobrze wykonana i dyskretna w sensie bez zbednych bajerów przyciągających wzrok na ulicy,bardziej przypomina jakąś torbe podróżną
    EOS + L i kupa gratów ...

Bywalec Awatar Kr4nkEd
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez amroz Zobacz posta
    Mam prośbę do fotografów ślubnych o podpowiedz w sprawie torby. Szukam czegoś wygodnego ale w miare pojemnego na śluby. Musze zmieścić 5dII z podpiętym np.16-35, 2x580ex, fish 15mm, 85, 35, dodatkowe body, akcesoria. Ważne żeby było łatwe dojscie do sprzętu więc dwuwarstwowe pakowanie szkieł chyba odpada. Co stosujecie przy tego typu zleceniach?
    Zastanów się nad opcją pasa z pokrowcami.
    Jak dla mnie - mega wygodne rozwiązanie.

Używam Katy, po przejściu przez kilka marek znalazłem coś co mi w pełni odpowiada. Świetne pokrowce, wygodny pas. Jest pokrowiec na body, który spokojnie można zapiąć z tyłu i się nie martwić.
    Ew. RStrap/ReporterStrap i praca na 2 body.

Wdg. tego co piszesz potrzebujesz 5 pokrowców (3 szkla, flash i body)
    Mniej wiecej z takim zestawem zawsze chodze i nie używam już torby w przypadku tego typu zleceń. Oczywiście czasem lepsza jest torba...innym razem plecak...a jeszcze innym maly sling.

Miasto
    DĘBLIN

Domyślnie

No dobra pas i pokrowce dobrze się sprawdzą w czasie pracy ale jak sobie wyobrazasz przewożenie czy transport tego? będziesz w tym ciągle na sobie paradował ? czy w samochodzie zdjemował i kładł na siedzenie z tyłu? trochę bez sensu... to się sprawdzi dobrze ale w opcji gdy mamy wrazie czego torbe i do niej przekładamy rzeczy z pasa gdy idziemy na plener np

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bartek_902 Zobacz posta
    No dobra pas i pokrowce dobrze się sprawdzą w czasie pracy ale jak sobie wyobrazasz przewożenie czy transport tego? będziesz w tym ciągle na sobie paradował ? czy w samochodzie zdjemował i kładł na siedzenie z tyłu? trochę bez sensu...
    no właśnie, póki co to odrzucam opcję pasa i pokrowców. Szukma wygodnej torby żeby przenosić wszystko z miejsca na miejsce i mieć dobry i szybki dostęp do wszystkiego. Aktualnie mam jedną ciasną torbę i dodatkowo plecak foto i nie jest to zbyt wygodne.

Miasto
    DĘBLIN

Domyślnie

Ja ze swojej strony polecam to co powiedziałem czyli domke f1x duza pojemna torba zmiescisz tam wszystko co chcesz i jeszcze bedziesz miał zapasu,ewentualnie domke f2 które posiadam dla mnie jest rewelacyjna bo ma dosyć kompaktowe wymiary ale jest bardzo pojemna,tyle że do niej to tylko jeden korpus z podpietym szkłem plus 4 szkła do inserta i w boczne kieszenie lampy czy akcesoria,2 body dało by rade zmiescić ale to już bez szkieł...
    Chociaż ja tak mówie o domke a nie wiadomo jaki masz budżet bo obie te torby o ktorych mówie to wydatek ponad 500zł

Bywalec Awatar Kr4nkEd
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

No dobra pas i pokrowce dobrze się sprawdzą w czasie pracy ale jak sobie wyobrazasz przewożenie czy transport tego? będziesz w tym ciągle na sobie paradował ? czy w samochodzie zdjemował i kładł na siedzenie z tyłu? trochę bez sensu... to się sprawdzi dobrze ale w opcji gdy mamy wrazie czego torbe i do niej przekładamy rzeczy z pasa gdy idziemy na plener np
    Z reguły i tak mam ze sobą torbę/plecak, bo nie używam wszystkiego naraz.
    Nieraz się jednak zdarza, że jadąc np. na koncert w znane już dobrze miejsce zabieram tylko pas i body na szelkach. Nic nie zostaje w aucie, nic nie trzeba nosić - wygodne rozwiązanie.

Plenerowo - zgadzam się, jeden aparat do ręki a reszta do jakiegoś nosidła jest optymalnym rozwiązaniem.

Używam Naneu U220 (spory kawał plecaka + kółka), Tamrac Pro12 (wieksza, pełna pokrywa), Kata PR460 (mniejsza od Tamrac ale dostęp od góry), Kata 3N1 (sling na body+kilka mniejszych szkieł), Kata Bumblebee (kiedy trzeba zabrać dużo i nosić na plecach).

Miasto
    DĘBLIN

Domyślnie

Miałem kate 3n1-30 kawał plecaka i ostatnio postawiłem na to iż chce coś jak najmniejszego i jak najbardziej niepozornego do przenoszenia sprzetu...postawiłem na domke f-2 i jestem bardzo zadowolony nie powiem złego słowa,kompaktowa,bardzoe pojemna,bardzo szybki dostęp do wszystkiego...
    Chociaz pewnie przyjdzie moment gdy pojade gdzieś w góry czy miejsce gdzie potrzeba trochę się powspinac czy pogimnastykować i bedzie mi doskwierał brak plecaka...co prawda na rower mam do tego specjalnie slingshota lowepro ale w teren jednak lepiej sprawdzają się normalne podwójne szelki,prawdopodobnie przed wakacjami bede musiał pomyśleć nad jakimś plecakiem...
    Puki co przy tym co robie świetnie sprawdza się torba

Bywalec Awatar Kr4nkEd
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

Kata 3N1-30 to już faktycznie kawał nosidła...

Mam 3N1-22, najmniejszy z posiadanych, bardzo rozsądny pod względem wielkości.
    Właśnie pakuję na klubowe spotkanie z poezją śpiewaną

Uzależniony

Domyślnie

Ja ze swojej strony polecam to co powiedziałem czyli domke f1x duza pojemna torba zmiescisz tam wszystko co chcesz i jeszcze bedziesz miał zapasu,ewentualnie domke f2 które posiadam dla mnie jest rewelacyjna bo ma dosyć kompaktowe wymiary ale jest bardzo pojemna,tyle że do niej to tylko jeden korpus z podpietym szkłem plus 4 szkła do inserta i w boczne kieszenie lampy czy akcesoria,2 body dało by rade zmiescić ale to już bez szkieł...
    Chociaż ja tak mówie o domke a nie wiadomo jaki masz budżet bo obie te torby o ktorych mówie to wydatek ponad 500zł
    popatrzyłem na ceny domke i to zdecydowanie nie na moją kieszeń na dzień dzisiejszy:-?
    Cos max do 400zł to by mi odpowiadało. A plecaki choć fajne ale torba wygodniejsza bo nie trzeba zapinać i można przeniesc z miejsca na miejsce

Strona 299 z 357 PierwszyPierwszy ... 199249289297298299300301309349 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów