Strona 294 z 339 PierwszyPierwszy ... 194244284292293294295296304 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 931 do 2 940 z 3561

Wątek: W czym nosic sprzet?

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar rysz
    Miasto
    ~Warszawa

Domyślnie

Zastanawiam się właśnie nad wyborem torby do zestawu 40D + Sigma 17-70 OS. Ma to być niewielki futerał na korpus, obiektyw, zapasowa baterie i kartę oraz ewentualnie ze 2 filtry (jak uzbiera się więcej sprzętu, to kupię plecak, ale na razie jest to, co jest).
    Oczywiście chcę wydać jak najmniej, ale mam odłożone na to 100zł, a jak będzie trzeba, to znajdzie się więcej.
    Moją uwagę zwróciły 4 modele:
    1. Naneu Pro TS10 -na papierze wygląda świetnie i jest tania, ale nigdzie nie mogę znaleźć o niej jakiejkolwiek opinii.
    2. Case Logic SLRC200 -oglądałem w sklepie. Fajna, niewielka ze wzmacnianym spodem, ale ma mało kieszeni (filtry nie wejdą) i kiepski pasek
    3. Lowepro Topload Zoom 1 -względnie tania i i wydaje się przyzwoita. Widzałem same pozytywne opinie.
    4. Tamrac Pro Digital Zoom 5 -najdroższa i jak to zwykle bywa najlepsza, tylko czy warto płacić ponad 60zł więcej niż za pozostałe.

Na chwilę obecną skłaniam się do tego Case Logica (ze względu na jakość i wzmocnienia), ale nie wiem czy nie warto dopłacić do Tamraca i czy jest mi to potrzebne (zawsze jakaś kieszeń na filtry się znajdzie)?

Pełne uzależnienie Awatar gadget_zary
    Miasto
    Żary/Wrocław

Domyślnie

Zapytam ponownie, ktoś wie coś na temat plecaka Naneu Pro Urban Gear U120 ? Patrząc na cenę i pakowność (+ za kieszeń na laptopa 15,4') wydaje się całkiem przyjemną propozycją. Miał ktoś z nim styczność ??

Domyślnie

Kr4nkEd mógłbyś na PW podrzucić jakieś foto tego co używasz, ewentualnie spis konfiguracyjny? mi potrzebna będzie torba na 3 stałki, dwa body z gripem, 70-200 i dwie lampy. do tego kilka gratów jak filtry i baterie. Torba będzie głównie jako transport z pktu A do B - bo na wypady mam małą torbę i plecak. chodzi mi o coś w czym sprzęt będzie wylegiwał się i podróżował na pracę - dostępność i szybkość wydobywania go ma średnie znaczenie, bo to nie zawody, a głównie ślubniactwo, więc coś w czym będę mógł dobrze to poukładać i poukładać wszystko.

Deffender'a 220 oglądałem i prezentuje się zacnie. Tamrac Pro12 chyba troszkę mniejsza, ale poszukam..
    .
    50D+grip, kilka szkiełek i gratów typu "akcesoria foto"...
    suma ogniskowych obiektywów nie przedłuży męskości...
    wielkość matrycy nie ogranicza wyobraźni...

[SIGPIC][/SIGPIC]

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotopawkas Zobacz posta
    ...mi potrzebna będzie torba na 3 stałki, dwa body z gripem, 70-200 i dwie lampy. do tego kilka gratów jak filtry i baterie. Torba będzie głównie jako transport z pktu A do B - bo na wypady mam małą torbę i plecak. chodzi mi o coś w czym sprzęt będzie wylegiwał się i podróżował na pracę - dostępność i szybkość wydobywania go ma średnie znaczenie, bo to nie zawody, a głównie ślubniactwo, więc coś w czym będę mógł dobrze to poukładać i poukładać wszystko...
    .
    No niby to trochę pasuje do mojej Lowepro Slingshot 250AW. Niemniej uprzedzam z góry, stałki mocno głęboko wpadają i robi się bałagan (nie wiem czy twórczy).

Enter testował torbę http://canon-board.info/showthread.php?t=70502.
    Wygląda wręcz idealnie w Twojej aplikacji.
    Entuzjastyczny Neofita

Domyślnie

MariuszJ, dzięki, ale ja mam plecak, który gorąco polecam - teraz szukam torby dużeeeej..
    .

[SIGPIC][/SIGPIC]

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotopawkas Zobacz posta
    MariuszJ, dzięki, ale ja mam plecak, który gorąco polecam - teraz szukam torby dużeeeej..
    .
    O torbach przeca piszę...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Pierdyknąłem się nieco w nazwie: mam torbę Classified 250AW nie Slingshot. Slingshot (plecak) mam 200AW.
    Ostatnio edytowane przez MariuszJ ; 15-12-2010 o 21:25 Powód: Automerged Doublepost
    Entuzjastyczny Neofita

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    O torbach przeca piszę...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Pierdyknąłem się nieco w nazwie: mam torbę Classified 250AW nie Slingshot. Slingshot (plecak) mam 200AW.
    no właśnie dlatego ten plecak
    .

[SIGPIC][/SIGPIC]

Pełne uzależnienie Awatar enter
    Miasto
    wioskawawa

Domyślnie

pro mag II 2 zakupiony

Dopiero zaczyna

Domyślnie

to poproszę o opisanie jak się użytkuje pro mag-a

Pełne uzależnienie Awatar enter
    Miasto
    wioskawawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcinez Zobacz posta
    to poproszę o opisanie jak się użytkuje pro mag-a
    dam znać jak przy poprzednich
    jak na razie do pro mag 2 przeszedł próby upakowania maksymalnego
    wchodzi do głównej
    40d + grip
    24-105 4/70-200 2x580ex 2/35mm 1,4/50mm
    pudełko z RF-602 z 2 odbiornikami

reszta małych pierdółek: filtry cto, baterie, akumulatory, dokument, komórka w małą kieszeń
    jak to za mało to jeszcze jest możliwość dopięcia LC z obu stron i na dole monopodu

Strona 294 z 339 PierwszyPierwszy ... 194244284292293294295296304 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów