"Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"
50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."
Chciałem jakiś czas temu kupić ten plecak który opisał kolega Lulu ale po ogledzinach w sklepie zrezygnował,powód był jeden strasznie cięzki,nawet sam pusty a gdy wejdzie trochę sprzętu to już w ogóle,tym bardziej że jest to sztywna konstrukcja,taka bardziej teczka a nie plecak...
No ale muszę powiedzieć że jest super wykonany i napewno długo posłuży![]()
EOS + L i kupa gratów ...
Ja od niedawna jestem właścicielem plecaka Tamrac Evolution 8. Pomieścił wszystko co mam w stopce + grip i kilka drobiazgów- zostaje miejsce na wodę i kanapki . Wykonanie jest więcej niż OK (co do trwałości to się wypowiem za kilka lat). Mnie przekonał możliwością szybkiego wyjęcia body z obiektywem - co możecie zobaczyć na stronie producenta http://www.tamrac.com/Evolution_Video.htm
EOS 5DII// X100 // C 70-200 IS II // C 135/2 // S 50/1.4 // C 24/1.4 // 580EX II // 430EX II// SLIK 500DX// CDN...
Mam prośbę do fotografów ślubnych o podpowiedz w sprawie torby. Szukam czegoś wygodnego ale w miare pojemnego na śluby. Musze zmieścić 5dII z podpiętym np.16-35, 2x580ex, fish 15mm, 85, 35, dodatkowe body, akcesoria. Ważne żeby było łatwe dojscie do sprzętu więc dwuwarstwowe pakowanie szkieł chyba odpada. Co stosujecie przy tego typu zleceniach?
Zastanów się nad opcją pasa z pokrowcami.
Jak dla mnie - mega wygodne rozwiązanie.
Używam Katy, po przejściu przez kilka marek znalazłem coś co mi w pełni odpowiada. Świetne pokrowce, wygodny pas. Jest pokrowiec na body, który spokojnie można zapiąć z tyłu i się nie martwić.
Ew. RStrap/ReporterStrap i praca na 2 body.
Wdg. tego co piszesz potrzebujesz 5 pokrowców (3 szkla, flash i body)
Mniej wiecej z takim zestawem zawsze chodze i nie używam już torby w przypadku tego typu zleceń. Oczywiście czasem lepsza jest torba...innym razem plecak...a jeszcze innym maly sling.
domke f-1x jest fajna opcją bardzo pakowna,dobrze wykonana i dyskretna w sensie bez zbednych bajerów przyciągających wzrok na ulicy,bardziej przypomina jakąś torbe podróżną
No dobra pas i pokrowce dobrze się sprawdzą w czasie pracy ale jak sobie wyobrazasz przewożenie czy transport tego? będziesz w tym ciągle na sobie paradował ? czy w samochodzie zdjemował i kładł na siedzenie z tyłu? trochę bez sensu... to się sprawdzi dobrze ale w opcji gdy mamy wrazie czego torbe i do niej przekładamy rzeczy z pasa gdy idziemy na plener np
Z reguły i tak mam ze sobą torbę/plecak, bo nie używam wszystkiego naraz.
Nieraz się jednak zdarza, że jadąc np. na koncert w znane już dobrze miejsce zabieram tylko pas i body na szelkach. Nic nie zostaje w aucie, nic nie trzeba nosić - wygodne rozwiązanie.
Plenerowo - zgadzam się, jeden aparat do ręki a reszta do jakiegoś nosidła jest optymalnym rozwiązaniem.
Używam Naneu U220 (spory kawał plecaka + kółka), Tamrac Pro12 (wieksza, pełna pokrywa), Kata PR460 (mniejsza od Tamrac ale dostęp od góry), Kata 3N1 (sling na body+kilka mniejszych szkieł), Kata Bumblebee (kiedy trzeba zabrać dużo i nosić na plecach).