No i w końcu kurier do mnie dojechał
Miała być alpha z komorą na laptopa, ale niestety nie było a dzwoniłem do kilku sklepów. Przejdźmy do rzeczy:
Komora na aparat- dość spora i pojemna, można wkładać szkła piętrowo. Wszystko siedzi sztywno, chociaż to nie do końca plus, bo ciężko wyjąć aparat, a dwie "nośne" przegródki, które w środku mają coś w rodzaju kartonu nie pozwalają na dobranie odpowiedniego miejsca (body trzy i cztero cyfrowe nie powinny mieć problemu z ciasnotą.) Ja zmieściłem w niej body 50D z zapiętym 18-55 Is (można do tego przypiąć gripa bo komora jest naprawdę głęboka), body praktica mtl5b bez obiektywu, dwa obiektywy m42( pentacon 29/2,8 i 50-1,8) które spokojnie mieszczą się piętrowo. Jeżeli układać piętrowo to zmieściłyby sie jeszcze ze dwa obiektywy lub/i lampa(kwestia wielkości), jest jeszcze do tego miejsce na dodatkową baterie do Canona i czytnik kart pamięci "All In one".
Komora na rzeczy osobiste jest dość spora i mieści zwiniętą bluzę, z tym, ze plecak nie jest ani trochę napięty- powinno jeszcze cos wejść. Komora na drobnice jest dość duża i spokojnie pomieści najpotrzebniejsze rzeczy. W tej kieszeni brakuje mi kieszonek na karty pamięci, bo jako takich nie ma.
Z pisanie to chyba na tyle, jeżeli macie pytania to piszcie.
Teraz kilka zdjęć.
To jest zeszyt b5? nie A4? ja się zastanawiam nad K3L, o wiele większa ta komora osobista niż w alfie.
Czy orientuje się ktoś może gdzie kupie walizkę Lowepro z serii Pro Roller??
Canon. skromnie: http://www.gregfoto.pl/gallery
Czy ktoś jest w posiadaniu torby Tamrac system 6 takiej jak tu:
http://www.sklepfotograficzny.pl/tor...System-6-5606/
W opisie jest, że wysokość tej torby to 18 cm a obiektyw 70-200 f4 L USM jak zmierzyłem ma 20 cm. No i pytanie czy będzie można tę torbę zapiąć bez zbytnich naciągnięć?
Maciej, można zapiąć, i nic nie trzeba naciągać.
a ja mam pytanie: potrzebuję plecak z kółkamiktóry nie dość, że zmieści ze 2 lustra, kilka obiektywów, lampę to jeszcze lapka o wymiarach 366 x 268 x 38,9 mm...
znalazłem ThinkTanka Airport TakeOff z dokupioną torbą na lapka, ale wyszło 350 USD, a do Stanów się niestety nie wybieram, żeby to przywieźć... w UK taki zestawik ze 300 ale funtów...