Pozdrawiam - Michał Słonczyński
polaro A tam, dylematy.... Po prosty idź do sklepu i weź jakąkolwiek kaburę....
Ja noszę sprzęt w torbie Canona, która w mieście doskonale się sprawdza. Zawsze możesz w 10 sekund zmienić obiektyw itp.
Konserwy: Canon 450D + Canon 70D i kilka słoiczków: Canon 28-70 + Canon 50 1.8 + Tokina 12-24 + Sigma 18-50 2.8
www.wszedzieinigdzie.pl - blog podróżniczy, zapraszam
inaczej kupuj na wyrost,
chyba ze chcesz dwie, jedna mniejsza druga wiekszą
Witam.
Posiadam plecaczek Computrekker AW i parę gratów fotograficznych. Problem jest taki, że mi się już to wszystko powoli przestaje mieścić tam, więc powoli zaczynam się rozglądać za czymś przyszłościowym bardziej.
Byłbym wdzięczny za pomoc w znalezieniu czegoś, co mogłoby pomieścić:
- dwa duże korpusy (5d+grip / 1Ds) plus ewentualnie miejsce na jakiegoś analoga
- trzy zoom'y (17-40L, 24-70L i 70-200 4L lub 2,8L, jak zmienię)
- trzy-cztery większe stałki (tilt-shift 24L, 50L, 100/135L, pelenga w futerale)
- lampę systemową 430EX, jakbym się dorobił 580, to żeby nie było stresu
- laptopa 15". Więcej miejsca na 17" wskazane, może kiedyś mi odbije i wrócę do dużego ekranu w laptopie.
i który by miał
- miejsce na statyw
- dużą przegrodę, w której mógłbym pomieścić wszystkie ładowarki, jakiś dysk twardy i trochę mniejszych pierdół.
Mógłbym pójść i kupić po prostu większego Computrekkera, niemniej jednak zastanawiam się nad czymś od konkurencji, może będzie coś nieco tańszego u któregoś z producentów.
Plecak będzie bardzo ciężki po zapakowaniu, dlatego ważne jest dla mnie, żeby był wygodny, miał szerokie i miękkie paski i "oddychające" plecki.
Z góry dziękuję za pomoc.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
PS. Dobrze, jeśli w tej środkowej komorze zmieściłyby mi się 5D+grip z 24-70 z przypiętą normalnie osłoną (bydlak ma ze 20 centymetrów) i po drugiej stronie plecaka 1Ds z 50L z osłoną.
Ostatnio edytowane przez _igi ; 04-05-2010 o 19:18 Powód: Automerged Doublepost
5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto
Poszukuję plecaka na wzór Lowepro Flipside 400 AW jednakże wyposażonego dodatkowo w komorę na notebook'a. Najlepiej gdyby ów konstrukcja była ze stajni Lowepro, jednakże nie jest to warunek absolutnie konieczny.
EOS + Speedlite
@_igi
rower aw II - najmniejszy, plecaczek
compurower wa - sredni taki na wypady jedno dniowe
rover plus wa - najwiekszy, mały kontener lub innaczej harhara, szelki ma spore ale zalerzy jak dla kogo wygodne
do tego dorabiasz sobie wkład typu Computrekkera/sahara na rzeszte,
tylko ze to bedzie warzyło > 15kg
5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto
to zostaje
rover aw II
cos ala dakine tez spore
i walizki p... tylko czy one maja kóła? bo jak nie to sobie nie wyobrażam sam tego ciagać
Czy ktoś posiada któryś z poniższych plecaków?
Lowepro Orion AW Convertible Backpack/Beltpack
Tamrac Aero Speed Pack 75 Backpack
Nie wiem, na co się zdecydować.. Kilka toreb Lowepro miałem w rękach, w miarę rozsądna jakość. Nie wiem jak z wykonaniem u Tamrac'a?