Strona 265 z 357 PierwszyPierwszy ... 165215255263264265266267275315 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 641 do 2 650 z 3561

Wątek: W czym nosic sprzet?

Domyślnie

Obejrzałem w sklepie Naneu Pro Alpha L tą najnowszę wersję w cenie około 380 zł i jestem bardzo zdziwiony pojemnością komory. Wprawdzie jest ona głębko, ale z trudem szło tam umieścić 450D z obiektywem sigma 18-200. Body się mieściło, ale obiektyw rozpierał boczne przegródki w taki sposób, że praktycznie nie było już miejsca na coś w stylu lampa czy inny obiektyw na całej długości aparatu od LCD po koniec obiektywu. Komora wydawała się być dużo mniejsza niż na tym zdjęciu producenta
    http://www.naneubags.com/images/prod...-al-popup2.jpg
    gdzie i tak wszystko jest jakoś dziwnie rozepchane.

Zachowując oryginalny kształt zewnętrzny tej części na sprzęt nie dałoby się włożyć dodatkowego obiektywu tak blisko body.

Wniosek taki, że zostaję z Flipside 400, a idąc za sugestię Grzegorz S pewnie kupię po prostu jakiś drugi plecak do jednoczesnego przenoszenia laptopa i aparatu.

Dopiero zaczyna Awatar Aloes
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Obejrzałem w sklepie Naneu Pro Alpha L tą najnowszę wersję w cenie około 380 zł i jestem bardzo zdziwiony pojemnością komory. Wprawdzie jest ona głębko, ale z trudem szło tam umieścić 450D z obiektywem sigma 18-200. Body się mieściło, ale obiektyw rozpierał boczne przegródki w taki sposób, że praktycznie nie było już miejsca na coś w stylu lampa czy inny obiektyw na całej długości aparatu od LCD po koniec obiektywu.
    Chyba żartujesz? Przecież te przegródki możesz dowolnie kształtować. Ja w plecaku przechowuję na stałe 40D z podpiętym 17-85 lub Sigmą 70-300, ten z wymienionych obiektywów, który nie jest aktualnie podpięty, 100 Macro, Sigmę 10-20, 430 Ex II i portfel z filtrami Cokin. Obecnie mam też osłonę przeciwdeszczową i neoprenowy futerał na obiektyw.

O, tu jest zdjęcie wypełnionej komory foto: http://aloes.republika.pl/cb/naneu.jpg
    C EOS 40D, C EF 24-105 f/4 L IS USM, Sigma f/4.0-5.6 DG APO Macro, Sigma 10-20 f/4-5,6 EX DG HSM, C 100 f/2.8 Macro, C 50 f/1.8,C 430EX II, Velbon RUP-43, Velbon Sherpa 435R, Naneu Pro Alpha i masa drobiazgu.

Ponadto rower, plany zależne od środków, mnóstwo zapału i straszliwy brak czasu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aloes Zobacz posta
    Chyba żartujesz? Przecież te przegródki możesz dowolnie kształtować. Ja w plecaku przechowuję na stałe 40D z podpiętym 17-85 lub Sigmą 70-300, ten z wymienionych obiektywów, który nie jest aktualnie podpięty, 100 Macro, Sigmę 10-20, 430 Ex II i portfel z filtrami Cokin. Obecnie mam też osłonę przeciwdeszczową i neoprenowy futerał na obiektyw.

O, tu jest zdjęcie wypełnionej komory foto: http://aloes.republika.pl/cb/naneu.jpg
    Nawet bez przegródek ta komora była bardzo mała. Hmm, to jest dość dziwne, ponieważ wg danych producenta:
    http://www.naneubags.com/downloads/m...it_alpha_L.pdf
    wysokość tej komory to 16,5 cm (tylko nie wiadomo jak liczony - wewnętrzny czy zewnętrzny; zakładam, że wewnętrzny). Dokładnie taki model jak przedstawiiony w pdfie oglądałem w sklepie. Byłem zaskoczony, że jest taki niepakowny dopiero, gdy zobaczyłem go na żywo. SKoro Twój 40D ma szerokość 146 mm wg danych z http://www.dpreview.com/reviews/canoneos40d/ to jakim cudem udało Ci się zmieścić dodatkowy obiektyw w prawym dolnym rogu Chyba, że to krótki obiektyw i "wisi" on w powietrzu a body nie ma gripa i leży głęboko.

Ze zdjęcia widać, że posiadasz starszą wersję tego plecaka z małym kompasem na zewnątrz. Czy tak? Ale nawet jeśli to prawda, to w pdfie Naneu wymiary komory foto się nie zmieniły!

Wniosek jest taki, że posiadasz jakąś inną wersję tego plecaka z większą komorą. Jeszcze raz podaję link do foto:
    http://www.naneubags.com/images/prod...-al-popup2.jpg
    W sklepie aparat (450D) włożony do tego plecaka tak wlaśnie się prezentował i nie było mowy o włożeniu czegoś pod body ;o

Czy wysokość Twojej przegrody to też 16,5 cm?

Nie wiem o co kaman
    Ostatnio edytowane przez radradish ; 11-01-2010 o 22:35

Dopiero zaczyna Awatar Aloes
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Tajemnicza historia. Nie zgadza mi się jeden wymiar: wysokość u mnie to ok. 20 cm. Na body nie mam gripa i nie widać tego na zdjęciu, ale aparat jest osadzony dość głęboko; gdybym gripa miała, zmieściłby się bez problemu. Obiektyw w prawym dolnym roku to niezbyt gruba, ale długa Sigma 70-300 i z pewnością wcale nie wisi - gdyby była dłuższa, musiałabym ją położyć, a nie postawić.

Tak, mam wersję z kompasem. Kiedy tak patrzę na tego pdf-a, to widzę, że Naneu bardzo ten plecak zmieniło nie zmieniając oznaczenia. Komora foto jest teraz ewidentnie niższa, znaczy - w górnej komorze jest więcej miejsca. Poprawili uchwyt statywowy, co im się akurat chwali. Ale faktycznie komora foto zrobiła się malutka...

Mogliby jednak zmienić nieco oznaczenie, jeśli zmieniają produkt do tego stopnia. :-/
    C EOS 40D, C EF 24-105 f/4 L IS USM, Sigma f/4.0-5.6 DG APO Macro, Sigma 10-20 f/4-5,6 EX DG HSM, C 100 f/2.8 Macro, C 50 f/1.8,C 430EX II, Velbon RUP-43, Velbon Sherpa 435R, Naneu Pro Alpha i masa drobiazgu.

Ponadto rower, plany zależne od środków, mnóstwo zapału i straszliwy brak czasu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aloes Zobacz posta
    Mogliby jednak zmienić nieco oznaczenie, jeśli zmieniają produkt do tego stopnia. :-/
    Z tego co widzę, to na Allegro sprzedają wersję z kompasem - starszą i są tam zdjęcia niższej komory. No nic, widać poszli w złym kierunku

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

A może mi ktoś napisać jak odróżnić tą nowszą od starszej poza lataniem z linijką?
    Bo wolał bym, zeby moja przyszła alpha była większa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wiktor2323 Zobacz posta
    A może mi ktoś napisać jak odróżnić tą nowszą od starszej poza lataniem z linijką?
    Bo wolał bym, zeby moja przyszła alpha była większa
    http://www.naneubags.com/products.mdv?p=mo-al#'
    Na powyższej stronie są linki do pdfów. Ten z oznaczeniem 2008 jest starszy. Być może w tym pdfie '2008' są podane złe info i starsza wersja, które posiada komorę foto wykonaną z innego materiału jest większa. Jeśli tak jest to na Allegro powinny być starsze wersje. Myślę, że każdy sprzedawca może przesłać real foty komory z linijką na niej położonej

Ja w każdym razie nie ryzykuję, ponieważ nie wiem gdzie oprócz Rays Foto w Poznaniu można obejrzeć to Naneu.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Dzięki za linka.
    Szukałem troche po allegro i na niektórych zdjeciach wkładki sprawiają wrażenie jakby były uszyte z miekkiego materiału coś ala "polar" a na niektórych jest materiał podobny do takiego, co szyją kurtki (twardy i szorstki)? Przynajmniej mi na taki wygląda. I na zdjęciach z pdf'u to samo. Czyli rozpoznanie co jest co nie bedzie problemem ze względu na przekładki. Swoją drogą byłem oglądać taki plecak w d-photo/ foto-beata i niestety mieli tylko model bez kieszeni na laptopa. Na pytanie kiedy będzie model z kieszenią na laptopa usłyszałem" kontener przypłynie w czerwcu i wtedy może bedzie".
    Co do wielkości plecaka- jest duży, w porównaniu do mniejszego bravo nawet ogromny.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wiktor2323 Zobacz posta
    Na pytanie kiedy będzie model z kieszenią na laptopa usłyszałem" kontener przypłynie w czerwcu i wtedy może bedzie".
    Haha, o podobnym terminie (maj) usłyszałem w jednym sklepie w Poznaniu

Początki nałogu

Domyślnie

Dla osób poszukujących plecaka z szybkim dostępem do aparatu i w miarę dużą komorą na rzeczy osobiste polecam serię fastpack od lowepro. Ja wybralem wersję 250, do której mieszczę 40d z podpiętym 17-40, 70-200/4, 85/1.8, osłony p/s od 17-40 i 70-200, lampa 430ex. Plecak ma tez kieszeń na laptopa. W komorze na rzeczy osobiste mieszczą się wszystkie graty jak ladowarki itp. A jak trzeba to wejdą jakieś kanapki, termos i polar. Plecak jest bardzo wygodny - porównywalem różne modele lowepro i innych firm w MM i ten okazal się najwygodniejszy. Boczna kieszeń na aparat zapewnia bardzo szybki i wygodny w użyciu sposób dostępu do aparatu (wystarczy zrzucić jedna szelkę). Plecak mam już rok i jak narazie nie widze dla niego alternatywy. Pozdrawiam.

Strona 265 z 357 PierwszyPierwszy ... 165215255263264265266267275315 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów