Pokaż wyniki od 1 do 10 z 3561

Wątek: W czym nosic sprzet?

Mieszany widok

Domyślnie

Pytania do użytkowników Lowepro Flipside 300/400

Czy w przypadku dostępu do sprzetu przez obrocenei plecaka przed ciało nie jest tak, że plecak odchyla się niebezpiecznie w dół przy cięższym sprzęcie? Np. na youtube przy modelu 400 AW osoba pomagała sobie jednym kolanem...

Czy to obracanie plecaka jest szybkie, czy też może trzeba np. luzować ten pas biodrowy?

Jak Waszym zdaniem ma się wygoda tego plecaka do wygody tradycyjnej torby w plenerze, gdzie dużo się chodzi? Czy może bez tradycyjnej torby się nie obejdzie?

Z góry dzięki za odp.

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez radradish Zobacz posta
    Pytania do użytkowników Lowepro Flipside 300/400

Czy w przypadku dostępu do sprzetu przez obrocenei plecaka przed ciało nie jest tak, że plecak odchyla się niebezpiecznie w dół przy cięższym sprzęcie? Np. na youtube przy modelu 400 AW osoba pomagała sobie jednym kolanem...
    Wszystko zalezy od tego, co masz w środku. Flipside 300 jest małym plecakiem więc nawet kiedy mam plecak załadowany na full (wszystko co w mojej stopce + kilka filtrów, dwie ładowarki+Helios 44m) za wiele w nim nie ma. Więc nie jest aż tak cieżki i raczej nie ma strachu, że coś się wymsknie. Jednak zalecam zawsze ostrożność.
    Z tym, że ja raczej z tej opcji również nie korzystam.

Czy to obracanie plecaka jest szybkie, czy też może trzeba np. luzować ten pas biodrowy?
    Jesli się dużo chodzi, pas biodrowy powinien być mocno zaciągnięty, żeby stabilizował plecak. Jest wtedy wygodniej. Dlatego zawsze go trzeba poluzować. Z tym, że jak mój przedmówca, zazwyczaj nie wymieniam co sekunde szkieł więc i potrzeby czestego zaglądania do plecaka nie ma.

Jak Waszym zdaniem ma się wygoda tego plecaka do wygody tradycyjnej torby w plenerze, gdzie dużo się chodzi? Czy może bez tradycyjnej torby się nie obejdzie?
    Zalezy co potrzebujesz na plener. Na niektóre plenery, Annie Leibovitz potrzebowała ciężarówkę sprzętu A obiektyw rozmiarami większy niż 70-200 będzie Ci cięzko włożyć do 300.
    Do Flipside 300 nie włożysz za dużo. To mały plecak na jednodniowe wycieczki. Dla profesjonalisty, raczej jako podręczna torba, niż miejsce na składowanie całego ekwipunku. Ale nie wyobrażam sobie chodzić cały dzień z 10-cio kilogramową torbą na ramieniu. Jeśli "normalny" plener to tylko z plecakiem z tym, że może czasem potrzeba oprócz plecaka, równiez kogoś dodatkowo, kto go będzie nosił
    Ostatnio edytowane przez dinderi ; 19-11-2009 o 19:37
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów