Tak sądziłem. Mylące dla potencjalnego kupca jest stwierdzenie zamieszczone na stronie Lowepro, że jakoby ten toploader był przeznaczony do dużej lustrzanki (to się zgadza) z obiektywem standardowym np. 50mm (to bzdura). Swoją drogą 40D z gripem i 50/1.8 znakomicie mieści się w Lowepro Apex 120 AW, której wymiary (podane przez producenta) nie sugerują możliwości pomieszczenia w niej sprzętu aż takich rozmiarów.
Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser
Serdeczne dzięki za fotki. Chodziło mi co prawda o toploadera pro 65 AW (czyli nowszą - przeprojektowaną wersję 65 AW), ale Twoje fotki dają przybliżony obraz tematu. W tym momencie nasuwa mi się jedna myśl. Człowiek, z którym się kontaktowałem, a który kupił toploadera pro 65 AW na tej samej aukcji co ja, planuje pakować w niego Pentaxa K200d bez gripa i z kitem Pentaxa. Chyba jego Pentax utonie w tej torbie...
Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser
Nosiłem w nim Sony R1 z podpiętą osłoną przeciwsłoneczną, luzu zostawało niewiele (ze 2 cm). Teraz jak wrzucę w niego 50D + 70-200 4 (bez osłony) to zapina się na styk. Przy okazji polecam you tube. Jak ma się wątpliwości można zajrzeć. Sporo osób prezentuje tam różnego rodzaju torby, plecaki. (Polecam w języku czeskimczy 5d to nie będzie za duży aparat dla LOWEPRO TOPLOAD ZOOM 2 ?).
Do tej pory pracowałem uzywając toreb Lowepro. Chciałbym jednak odciążyć ramiona oraz kręgosłup.
W sumie na pas jestem zdecydowany. Teraz kilka pytań do użytkowników, którzy mieli już styczność z LensCase'ami od Lowepro.
Potrzebuję coś na:
- 35L+osłona / 16-35+osłona
- 851.8+ osłona / 50/1,4+osłona
- do tego jeszcze chciałbym mieć Toploader (nie wiem jaki)na 5D+grip+16-35/35L z osłoną PS
Zestaw pokrowców potrzebny będzie do pracy na dwóch body.
Czy mogę liczyć na Waszą pomoc? Za wszystkie spostrzeżenie serdeczne dzięki!!!![]()
Jeśli kogoś interesuje, ile się mieści w komorze "sprzętowej" plecaka Naneu Pro Alpha-L, to załączam poglądowe zdjęcie. Na fotce widać:
- Body z zapiętym 70-200/2,8 z osłoną przeciwsłoneczną założoną odwrotnie (odrobinę na wcisk)
- 50mm z osłoną założoną normalnie
- 10-22mm z osłoną założoną normalnie
- Kenko Teleplus x1.4
- 580EX
Pozdrawiam!
Ostatnio edytowane przez Kolaj ; 18-12-2009 o 18:56
BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie
Witam,
Mam pytanie do użytkowników DZ200. a mianowicie, czy ktoś ma pojęcie, czy zmieści sie w nim:
- 1D MkIII
- 17-40L/f4
- 24-70L/f2.8
- 100-400/4.5-5.6L IS
- 580 EX
- (opcja) zapasowe body 40D
Chce kupić ten plecak na wyjazd, ale nie mam gdzie przymierzyć, a może ktoś ma podobny zestaw i jest w stanie ocenić?
-C
EOS R5+kilka szkiełek Canona
A czy możesz mi powiedzieć jak wygląda zabezpieczenie laptopa w tym plecaku?
Słyszałem, że wersja na laptopa ma mniejszą wyściółke na sprzęt foto. Naprawde?
I ostatnie pytanieCzy mając zapięty pas biodrowy można plecak przełozyć do przodu i z trzymającego się plecaka na pasie wyjąć sprzęt/ zmienić obiektyw?