Strona 247 z 339 PierwszyPierwszy ... 147197237245246247248249257297 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 461 do 2 470 z 3561

Wątek: W czym nosic sprzet?

Mieszany widok

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jac+ Zobacz posta
    Jak sądzicie: czy Toploader Pro 65 AW pomieści 40D z gripem i 17-40L? Sądząc po zdjęciach producenta i wymiarach - TAK, sądząc po opisie producenta - NIGDY W ŻYCIU. Właśnie ta torebka do mnie jedzie i gryzę pazury z ciekawości...
    zmeści się na pewno. mieści się 5d z gripem i 24-105. 17-40 jest mniejszy, lecz ma szerszą osłonę przeciwsłoneczną, ale też się mieści i nawet ie trzeba odwrotnie tej osłony zakładać

Uzależniony Awatar jac+

Domyślnie

Tak sądziłem. Mylące dla potencjalnego kupca jest stwierdzenie zamieszczone na stronie Lowepro, że jakoby ten toploader był przeznaczony do dużej lustrzanki (to się zgadza) z obiektywem standardowym np. 50mm (to bzdura). Swoją drogą 40D z gripem i 50/1.8 znakomicie mieści się w Lowepro Apex 120 AW, której wymiary (podane przez producenta) nie sugerują możliwości pomieszczenia w niej sprzętu aż takich rozmiarów.
    Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Tak sądziłem. Mylące dla potencjalnego kupca jest stwierdzenie zamieszczone na stronie Lowepro, że jakoby ten toploader był przeznaczony do dużej lustrzanki (to się zgadza) z obiektywem standardowym np. 50mm (to bzdura). Swoją drogą 40D z gripem i 50/1.8 znakomicie mieści się w Lowepro Apex 120 AW, której wymiary (podane przez producenta) nie sugerują możliwości pomieszczenia w niej sprzętu aż takich rozmiarów.

Oto Lowepro Toploader 65AW.
    Zdjęcia prezentacyjne na szybko :razz:
    Do tej 40D był podpięty akurat 17-85IS, ale 17-40/4L zmieści się bez problemów.
    Ostatnio edytowane przez KMV10 ; 16-12-2009 o 15:50

Uzależniony Awatar jac+

Domyślnie

Serdeczne dzięki za fotki. Chodziło mi co prawda o toploadera pro 65 AW (czyli nowszą - przeprojektowaną wersję 65 AW), ale Twoje fotki dają przybliżony obraz tematu. W tym momencie nasuwa mi się jedna myśl. Człowiek, z którym się kontaktowałem, a który kupił toploadera pro 65 AW na tej samej aukcji co ja, planuje pakować w niego Pentaxa K200d bez gripa i z kitem Pentaxa. Chyba jego Pentax utonie w tej torbie...
    Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Serdeczne dzięki za fotki. Chodziło mi co prawda o toploadera pro 65 AW (czyli nowszą - przeprojektowaną wersję 65 AW), ale Twoje fotki dają przybliżony obraz tematu. W tym momencie nasuwa mi się jedna myśl. Człowiek, z którym się kontaktowałem, a który kupił toploadera pro 65 AW na tej samej aukcji co ja, planuje pakować w niego Pentaxa K200d bez gripa i z kitem Pentaxa. Chyba jego Pentax utonie w tej torbie...
    Przyda mu się na przyszłość. Torby warto kupować z pewną zakładką
    Ja za to ostatnio widziałem fajny plecaczek - Vertex 300 AW
    Trochę się w nim mieści.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

czy 5d to nie będzie za duży aparat dla LOWEPRO TOPLOAD ZOOM 2 ?
    Nosiłem w nim Sony R1 z podpiętą osłoną przeciwsłoneczną, luzu zostawało niewiele (ze 2 cm). Teraz jak wrzucę w niego 50D + 70-200 4 (bez osłony) to zapina się na styk. Przy okazji polecam you tube. Jak ma się wątpliwości można zajrzeć. Sporo osób prezentuje tam różnego rodzaju torby, plecaki. (Polecam w języku czeskim ).

Bywalec
    Miasto
    Lublin/Gorzów Wlkp.

Domyślnie

Do tej pory pracowałem uzywając toreb Lowepro. Chciałbym jednak odciążyć ramiona oraz kręgosłup.
    W sumie na pas jestem zdecydowany. Teraz kilka pytań do użytkowników, którzy mieli już styczność z LensCase'ami od Lowepro.

Potrzebuję coś na:
    - 35L+osłona / 16-35+osłona
    - 851.8+ osłona / 50/1,4+osłona
    - do tego jeszcze chciałbym mieć Toploader (nie wiem jaki )na 5D+grip+16-35/35L z osłoną PS

Zestaw pokrowców potrzebny będzie do pracy na dwóch body.
    Czy mogę liczyć na Waszą pomoc? Za wszystkie spostrzeżenie serdeczne dzięki!!!

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jeśli kogoś interesuje, ile się mieści w komorze "sprzętowej" plecaka Naneu Pro Alpha-L, to załączam poglądowe zdjęcie. Na fotce widać:

- Body z zapiętym 70-200/2,8 z osłoną przeciwsłoneczną założoną odwrotnie (odrobinę na wcisk)
    - 50mm z osłoną założoną normalnie
    - 10-22mm z osłoną założoną normalnie
    - Kenko Teleplus x1.4
    - 580EX

Pozdrawiam!

Ostatnio edytowane przez Kolaj ; 18-12-2009 o 18:56
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Początki nałogu
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie Pojemność DryZone 200

Witam,
    Mam pytanie do użytkowników DZ200. a mianowicie, czy ktoś ma pojęcie, czy zmieści sie w nim:
    - 1D MkIII
    - 17-40L/f4
    - 24-70L/f2.8
    - 100-400/4.5-5.6L IS
    - 580 EX
    - (opcja) zapasowe body 40D

Chce kupić ten plecak na wyjazd, ale nie mam gdzie przymierzyć, a może ktoś ma podobny zestaw i jest w stanie ocenić?
    -C

EOS R5+kilka szkiełek Canona

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

A czy możesz mi powiedzieć jak wygląda zabezpieczenie laptopa w tym plecaku?
    Słyszałem, że wersja na laptopa ma mniejszą wyściółke na sprzęt foto. Naprawde?
    I ostatnie pytanie Czy mając zapięty pas biodrowy można plecak przełozyć do przodu i z trzymającego się plecaka na pasie wyjąć sprzęt/ zmienić obiektyw?

Strona 247 z 339 PierwszyPierwszy ... 147197237245246247248249257297 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów