Stronke maja przednia ROTFLZamieszczone przez Tequil
![]()
![]()
Stronke maja przednia ROTFLZamieszczone przez Tequil
![]()
![]()
Witam!
Ponieważ oryginalna torba Canona (największa z ich stajni) nie poradziła sobie z korpusem i resztą sprzętu, postanowiłem sobie po prostu uszyć torbę...W torbach, które mogłem brać pod uwagę, niestety aparat umieszczony był tak, że samo wyciągnięcie sprawiało kłopot, postanowiłem zamówić torbę, z której mógłbym wyciągac aparat bezpośrednio za uchwyt. Rozrysowałem przegródki, wymierzyłem resztę i oddałem do szycia
Jak już sprzęt będzie w torbie postaram się zamieścic zdjęcia.
Canon 1D Mark II, Canon 350D, 16-35mm f/2.8 L USM,24-70/2.8 L USM, 50mm/1.8 MkII, Sigma 70-200mm EX APO HSM f/2.8,Canon 70-200 L IS USM, Canon Speedlight 550 EX, 6 x Sandisk Ultra II 1 GB, Filtry Heliopan MRC UV, B&W CirPol MRC, Hitech ND, Tobacco, Tamrac 12 Pro i parę innych. I pewnie już czas popchnąć 350D i kupić pełną klatkę. Hmmm...5D?
Ja mam na wyposażeniu 3 torby Lowepro i tak:
1. Na spacer Lowepro Stealth Reporter 200 AW. Mieszczą się idealnie 2 szkiełka (w tym jedno na body) + lampka.
2. Na polowanie na zwierzynę (100-400) lub na koncert/występy/teatr (70-200) lub na łowy na "robaki" (180 Macro) - Lowepro Topload Zoom AW. Tu jedna uwaga, 10D z gripem i Hand Strapem E1 nie mieścił się, był zbyt szeroki. Bez gripa bez problemu.
3. Tam gdzie potrzeba wszechstronnego zastosowania i na wyjazd Lowepro Nova 5 AW. Tu wchodzi chyba wszystko co może być potrzebne fotografowi z wyjątkiem statywu, monopoda i zestawu oświetlenia studyjnego :wink:
Ciekawe... czy do "ciutke" wiekszej torby czyli Stealth Reporter 650 wejdzie to co wymieniasz, czyli statyw, monopod i oswietlenie studyjne... kto pozyczyc oswietlenie studyjne do testow pojemnosci torby?Zamieszczone przez p13ka
![]()
Śmiało, eksperymentuj i podziel się z nami wynikamiZamieszczone przez Vitez
![]()
Na pewno będą ciekawe, a fotki z tego upychania jeszcze bardziej![]()
Ostatnio zakupiłem plecak Lowepro Micro Trekker 200. Gabarytowo niezbyt duży, a jednak pomieści dość sporo. Obawiam się jednak, że 300d z gripem byłoby ciężko wsadzić. Jak na razie gripa nie posiadam, więc nie ma tego problemu. Cena dość kusząca (180 zł), dlatego jestem jak najbardziej z plecaczka zadowolony. Wiosna idzie, więc rowerek, aparat do plecaka i jazda w plener![]()
Qrka... za mala ta 650AW... nawet na to co mam tylko ze sprzetu w stopce, o monopodach/statywie/lampach styudyjnych nie wspomne
![]()
Czarnych, foliowych, nieprzezroczystych, zamykanych na suwak. Co Ty, filmów nie oglądasz?Zamieszczone przez Tomasz Golinski
![]()
Wejdzie. Pod warunkiem, ze najpierw rozmontujesz komplet. Ja w swojej identycznej torbie mieszcze: 300D, gripa, 50-ke, kita, lampe 420-ke, kapsle, filtry itp., ladowarki do aparatu i do akumulatorkow do lampy. I jeszcze jest miejsceZamieszczone przez Dario
![]()