Pokaż wyniki od 1 do 10 z 3561

Wątek: W czym nosic sprzet?

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Mój Computrekker się robi powoli pełny, a do tego w międzyczasie przestałem korzystać w nim z komory na laptopa więc szukam nowego plecaka.

Docelowe wymagania:
    2 body typu 5D/xxD
    1 stałka tele (typu 300/4IS lub 400/5.6)
    3-4 stałki typu 35L, 135L itp.
    2 zoomy 24-70 i 70-200/4IS
    1-2 lampy 580EX
    zasilacze do powyższego, karty pamięci, itp.
    Jedna kieszeń zewnętrzna na inne duperele.
    Wymiary bagażu pokładowego (konieczne)

Ma ktoś może jakieś doświadczenie z upychaniem podobnego zestawu do jakiegoś plecaka?
    Patrzyłem na Vertexy Lowepro i wydaje mi się że by (chyba) weszło wszystko, ale może jest coś tańszego?
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sal Zobacz posta
    Mój Computrekker się robi powoli pełny, a do tego w międzyczasie przestałem korzystać w nim z komory na laptopa więc szukam nowego plecaka.

Docelowe wymagania:
    2 body typu 5D/xxD
    1 stałka tele (typu 300/4IS lub 400/5.6)
    3-4 stałki typu 35L, 135L itp.
    2 zoomy 24-70 i 70-200/4IS
    1-2 lampy 580EX
    zasilacze do powyższego, karty pamięci, itp.
    Jedna kieszeń zewnętrzna na inne duperele.

Ma ktoś może jakieś doświadczenie z upychaniem podobnego zestawu do jakiegoś plecaka?
    Patrzyłem na Vertexy Lowepro i wydaje mi się że by (chyba) weszło wszystko, ale może jest coś tańszego?
    Z powodu bagażu pokładowego zostaje Ci Nature Trekker (w którym możesz mieć problemy z pomieszczeniem tego wszystkiego ale powinieneś dać radę jak pokombinujesz) albo Photo Trekker - większe już są ponadwymiarowe.
    Jeden i drugi w mniejszych samolotach (CRJ, ERJ) i w większych ale starszych (część schowków w 767-300 ER) i tak do schowka nie wchodzi ale przynajmniej na pokład Cie z nim wpuszczą... A plecaki są znakomite...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Uzależniony Awatar Wats0n
    Miasto
    Posen Bloody Posen

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sal Zobacz posta
    Mój Computrekker się robi powoli pełny, a do tego w międzyczasie przestałem korzystać w nim z komory na laptopa więc szukam nowego plecaka.(...)
    Naneu Sahara 217.
    Zmieścisz wszystko.
    Z tym że co do wymiarów... cóż. Prawie wchodzi. Przy odrobinie uporu da się to wcisnąć w lotniskowe pojemniki do sprawdzania wymiarów, ale trzeba kombinować. Do luku nad głową w samolocie wchodzi bez większych problemów. Z tym że jak trafisz na upierdliwca z calówką, może być problem.

Polecam pod rozwagę.
    Tako rzecze Watson.
    There are no stupid questions, just stupid people.
    Wątek galeryjny na CB/Portrety@CB/Meksyk@CB/Sport@CB //Galeria przejściowa

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Naneu k4L

Szukałem czegoś co pomieści oprócz sprzętu foto trochę innych rzeczy. Padło na K4L.
    Właśnie plecak przeszedł test w Tatrach, kilkunastogodzinną przeprawę przez Orlą Perć.

Do tej pory używałem Lowepro Slingshota 200 (zacny plecak), ale ten to raczej tylko na foto i nic więcej. K4L zmieści już sporo. Trochę się obawiałem, że zamówiłem za duży i może należało brać K3, ale gdy dotarł byłem zadowolony. Nie jest to wielki plecak, ale zmieści dużo.

Część foto jest w stanie przyjąć bez problemu Canona 5D, 17-40L, 70-200L i lampę. Reszta spokojnie zmieściła 2 butelki 1,5 litra wody, 4 Izotoniki (po 0,3 luib 0,5 litra), kurtkę, rowerową przeciwdeszczówkę, zapasową bluzę, zapasowy podkoszulek, zapasowe 3 pary skarpet, latarkę czołówkę, latarkę ręczną, zapas medykamentów (plastry, bandaże), pół reklamówki batonów, kanapki, statyw... I jeszcze by się zmieściło.

Sposób noszenia na plecach - rewelacja. W ogóle go się nie czuje. Nie przylega do pleców, jest cyrkulacja powietrza, kilkanaście godzin w górach w ogóle nie ciążył (może też kwestia kondycji, ale plecak po prostu nie przeszkadzał).

Ogólne wrażenia - dobrze zrobiony, solidny plecak. Komoroa foto, komora głowna plus parę kieszonek i organizery wewnatrz komór - bez zarzutu. Trochę mogę zarzucić samemu mocowaniu statywu. Na wędrówkę po Bieszczadach - OK. Na wspinaczki przez Orlą Perć - za luźne mocowanie. Trzeba czymś jeszcze usztywnić mocowanie statywu, bo ma ochotę luźno latać.

Plecak bardzo dobry - długo zastanawiałem się nad wyborem czegoś co zabierze wiecej niż samo foto i nie żałuję wyboru.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów