Strona 231 z 357 PierwszyPierwszy ... 131181221229230231232233241281331 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 301 do 2 310 z 3561

Wątek: W czym nosic sprzet?

Domyślnie

Mam ten plecak już z 4-5 rok.
    Plecak jest naprawdę świetny!
    Bardzo mądrze zaprojektowany, wygodny i dość pojemny.

Niestety, sprzętu przybywa i plecak jest już trochę za mały (będę go musiał sprzedać).

Dodam jeszcze, że obecnie produkowane plecaki Naneu Pro Alpha są mniejsze niż te, które były na początku (wiem, bo sprawdzałem w sklepie swój i ten obecnie dostępny).

Jedynym udogodnieniem nowych wersji Alphy jest pokrowiec przeciwdeszczowy.
    Jednak przez 5 lat użytkowania jeszcze nigdy nic mi nie zamokło, mimo iż pokrowca nie mam (a przetrwał naprawdę sporę ulewy).

Osobiście bardzo polecam, mądrze zaprojektowany, wygodny i pojemny!

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Mój Computrekker się robi powoli pełny, a do tego w międzyczasie przestałem korzystać w nim z komory na laptopa więc szukam nowego plecaka.

Docelowe wymagania:
    2 body typu 5D/xxD
    1 stałka tele (typu 300/4IS lub 400/5.6)
    3-4 stałki typu 35L, 135L itp.
    2 zoomy 24-70 i 70-200/4IS
    1-2 lampy 580EX
    zasilacze do powyższego, karty pamięci, itp.
    Jedna kieszeń zewnętrzna na inne duperele.
    Wymiary bagażu pokładowego (konieczne)

Ma ktoś może jakieś doświadczenie z upychaniem podobnego zestawu do jakiegoś plecaka?
    Patrzyłem na Vertexy Lowepro i wydaje mi się że by (chyba) weszło wszystko, ale może jest coś tańszego?
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sal Zobacz posta
    Mój Computrekker się robi powoli pełny, a do tego w międzyczasie przestałem korzystać w nim z komory na laptopa więc szukam nowego plecaka.

Docelowe wymagania:
    2 body typu 5D/xxD
    1 stałka tele (typu 300/4IS lub 400/5.6)
    3-4 stałki typu 35L, 135L itp.
    2 zoomy 24-70 i 70-200/4IS
    1-2 lampy 580EX
    zasilacze do powyższego, karty pamięci, itp.
    Jedna kieszeń zewnętrzna na inne duperele.
    Wymiary bagażu pokładowego (konieczne)

Ma ktoś może jakieś doświadczenie z upychaniem podobnego zestawu do jakiegoś plecaka?
    Patrzyłem na Vertexy Lowepro i wydaje mi się że by (chyba) weszło wszystko, ale może jest coś tańszego?
    Z powodu bagażu pokładowego zostaje Ci Nature Trekker (w którym możesz mieć problemy z pomieszczeniem tego wszystkiego ale powinieneś dać radę jak pokombinujesz) albo Photo Trekker - większe już są ponadwymiarowe.
    Jeden i drugi w mniejszych samolotach (CRJ, ERJ) i w większych ale starszych (część schowków w 767-300 ER) i tak do schowka nie wchodzi ale przynajmniej na pokład Cie z nim wpuszczą... A plecaki są znakomite...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomasek Zobacz posta
    himi, co chwilę mieszasz ze szkłami, aparatami i torbami ;-)

Dopasowujesz szkła do torby? ))
    Szkła do torby, torbę do szkieł i tylko zawartości portfela do własnych potrzeb nijak dopasować nie potrafię

Z innej mańki. Skoro nie mogę kupić lowepro 400 AW - tej starej miękkiej (a potrzebna mi jedna torba transportowa/domke są mało ,,ochronne'') to moja uwaga zwróciła się na moment ku czeskim Fomei Winer - ma ktoś doświadczenia z tymże?

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    ...moja uwaga zwróciła się na moment ku czeskim Fomei Winer - ma ktoś doświadczenia z tymże?
    Owszem. Jak najbardziej polecam. Od dłuższego czasu używam modelu 962 oraz 965 i złego słowa o nich powiedzieć nie mogę. Test modelu 962 :

http://canon-board.info/showpost.php...postcount=1370

Większe modele serii 96x - analogicznie.
    Ostatnio edytowane przez axk ; 10-08-2009 o 17:54
    EOS + Speedlite

Zablokowany

Domyślnie

Wbiłem w szukajkę, nie wyskoczyły...Zamki całe? miałem kiedyś plecak fomei i nie było dobrze. Słabe materiały.

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    moja uwaga zwróciła się na moment ku czeskim Fomei Winer - ma ktoś doświadczenia z tymże?
    Mam plecak dwukomorowy tej firmy. Wykonanie jest dosyć marne - jeden z naramienników już się prawie całkiem odpruł (moja wina, trochę za mocno docisnąłem swojego czasu). Na pewno nie kupiłbym tego ponownie.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Zablokowany

Domyślnie

Mam właśnie duuuży dystans do takich firm. Nie upieram się w sumie na torbę. Coraz bliżej mi do plecaka, pewnie mini albo compu trekker ponownie. Klamoty na ślub zapakuję wszystkie do auta, a potem tylko wyjmę to, co mi potrzebne i całość zabiorę na salę weselną. Na codzień i tak biegam z domke.

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

A to ja powiem, ze kupiłem ostatnio Crumpler PrettyBoy (5500) XXL, która miała być kompromisem między wyglądem na normalną torbę (nie przepadam za wyglądem jak wędkarz-fotograf), a pojemnością.

Jakość wykonania - wzorowa. Kupiłem używaną i mogliby mi powiedzieć, że nówka a uwierzyłbym. Pojemność...kupiłem obliczając wymiary na kartce papieru i..jest na styk ;-) Wkładam deesa z zapietym 16-35, obok 70-200 (ale z powodu oslony przeciwslonecznej musze wkladac przodem do dolu) i jeszcze upakuje jakas mala stalke tam. Miesci sie, bo sie miesci, ale lekko nie jest, rzepy juz nie dochodza, i zamykam na zapinke co generalnie nie przeszkadza, ale liczylem ze tak "na styk" nie bedzie.

Mysle czy jakiegos plecaka nie dokupic choc ostatnio ugnilem w domu i malo poruszam sie po miescie itd wiec jeszcze musze przetestowac co i jak w praniu.

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Mam plecak dwukomorowy tej firmy. Wykonanie jest dosyć marne...
    Co do plecaków Fomei-a w pełni się zgadzam - osobiście uważam iż nie są zbyt wiele warte. Jeżeli chodzi o torby sprawa wygląda zupełnie inaczej - wykonanie oraz materiały są naprawdę dobre.
    EOS + Speedlite

Strona 231 z 357 PierwszyPierwszy ... 131181221229230231232233241281331 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów