Strona 229 z 357 PierwszyPierwszy ... 129179219227228229230231239279329 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 281 do 2 290 z 3561

Wątek: W czym nosic sprzet?

Domyślnie torby "tenba"

Mam pytanie czy gdzies w Krakowie mozna kupic torby
    "Tenba" messenger???:-D

Bywalec
    Miasto
    Będzin

Domyślnie

A może HAMA Defender 220 ??
    Całkiem ciekawie rozwiązana torba + 30 lat gwarancji

http://hama.pl/portal/articleId*158880/action*2563
    http://hama.pl/dowied__si__wi_cej/defender/index.hsp

Na alledrogo... ok 100zł taniej niż w sklepie Hama.pl
    Ostatnio edytowane przez chiron ; 13-07-2009 o 23:52
    Wiem, że nic nie wiem :/

Coś już napisał Awatar polaro
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cześć,
    Mam do Was prośbę... Mógłby mi ktoś opisać, jakie paski są w zestawie z Naneu Pro Correspondent (chodzi konkretnie o 100, ale pewnie wszystkie wersje mają to samo). Pytam, bo kupiłem torbę i zestawienie wydaje mi się przynajmniej zastanawiające... Mam jeden krótki pasek z metalowymi sprzączkami (taki jak widać na wszystkich zdjęciach w necie) i drugi na ramię, ale wyraźnie słabszy i z plastikowymi zaczepami. Coś tu chyba nie halo, nie?:P

hapaxa
    Guest

Domyślnie

Witam C-oników.

Stanęłam przed wyborem mojego pierwszego plecaka foto. Do tej pory służyła mi wiernie torba "miejska", dotatkowy obiektyw wrzucałam do cywilnego plecaka.

Czas na zmiany. Po całotygodniowym wertowaniu recenzji użytkowników, sprecyzowaniu wymagań (potrzebuję dwukomowego z dość sporą częścią na klamoty niefotograficzne) wybór ograniczył się do jednego z dwóch fastpacków: 200 lub 250.
    Jestem wzrostem i kalibrem kobietą niewielką (155) więc każdy gram ma znaczenie. Laptopa nosić na razie nie zamierzam, ale dotatkowa kieszeń, żeby wcisnąć choćby kurtkę przeciwdeszczową lub książkę, kusi. Poza tym 250 ma pas biodrowy, który chętnie bym używała. Problem tkwi w tym pół kilogram i 4 cm więcej. Fastpack 250 wygląda trochę niezgrabnie i nie wiem czy ma wpływ na komfort noszenia.
    Czy warto kupić 250, czy lepiej zostać przy nieco zgrabniejszym i lżejszym 200?

Proszę o podzielenie się opinią - zwłaszcza niewielkich wzrostem
    Ostatnio edytowane przez hapaxa ; 22-07-2009 o 00:33

rykowski
    Guest

Domyślnie

Przelecialem 150 postow. Palec mnie boli (od przewijania myszka), wciaz zastanawiam sie jaką torbe wybrac, i wciaz nie wiem czy aparat + obiektyw w przyszlosci 24-105mm bedzie w stanie wejsc. Zastanawiam sie czy ktos juz o tym myslal na tym forum, zeby zrobic jakies zestawienie z opisami, zdjeciami (ale nie ze sklepow int. tylko uzytkownikow), ew. z linkami do stron gdzie sa podane fajne receznje konkeretnego modelu. Jakbym to widzial:

Model Torby:
    Aparat, ktory by wszedl, obiektywy, lampa + zdjecia (duzo zdjec)
    i opinie.

Lub

Model aparatu:
    Torby, ktore pasuja z samym KIT'em,
    Torbym ktore pasuja z KIT'em i np. 1-2 obiektywami + zdjecia.

Chyba wszysycy wiemy, ze to ze np. Lowepro/Tamrac pisze ze torba jest na aparat + 1-2 obiektywy to jest tylko subiektywne wyczucie jakiegos marketingowca a nie rzeczowa wskazowka dla kupujacego.

To prawda "przeorac" 200 postow z uwagami, radami byloby ciezko zeby to zebrac, ale moze zaczac "od dzis" i za rok byloby z tego niezle kompendium.

Poza tym owszem mozna napisac, idz zobacz do sklepu torbe nie bedziesz marudzil. Ale np. Malo znam sklepow, ktore umozliwiaja wziac do reki "L" podczepiona do body i manipulowac nia, wkladac, wyciagac i patrzec jak sie torba sprawdza. Bo albo maly wybor toreb, albo "L" nie ma, albo sprzedawca panikuje przy sprzecie za 4-5 tysia.

Uzależniony

Domyślnie

Faktycznie... "przeleciałeś" (tylko 150 postów?) zamiast przeczytać/przeszukać wątek:razz:
    Do znudzenia będę powtarzał:

www.taschenfreak.de
    www.cambags.com

Jeśli czegoś tam nie ma, to pewnie jest na flickr.com (zakładam, że Google>Grafika każdy potrafi przeszukać i nie trzeba o tym przypominać)

Jeśli jednak czegoś nie ma i tam... to wtedy pewnie warto tutaj poszukać i ew. zapytać :wink:

A jeśli już poświęcać swój czas, to zamiast tworzyć kolejną bazę, IMHO, rozsądniej będzie przesłać materiały do już istniejących (szersze grono odbiorców i mniejsza "fragmentacja zasobów").
    Ostatnio edytowane przez APP ; 26-07-2009 o 14:48

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

sporo filmików z torbami i plecakami mozna znaleść też na youtube
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

rykowski
    Guest

Domyślnie

Drobne "zwrócenie uwagi" dobrze mi zrobi. Jestem tu nowy chcialem wyjsc z incjatywą . Jesli watek na ponad 200 postow jest ok, to ok.

A za wskazówki kolegów dziekuje i skorzystam.

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

1.pytanie konkretne:

szukam tobry dla kobiety: z lowepro, jak najmniejsza lecz by pomieściła: 2x5D zgripowane + 2 stałki np: 24L i max 135L + 1 lampa + netbook (choć on nie musi koniecznie). Mam pasek z lens case'ami więc na bidę mogłyby sie mieścić 2body+lampa i jedno szkło..

2.pytanie konkretne: gdzie najtaniej i najszybciej..?? czyli w jakim sklepie internetowym bo nie mam czasu za tym gonić..??

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

myślę o D200 AW bo 400AW za duża - czy mnie to j/w wejdzie..??

Strona 229 z 357 PierwszyPierwszy ... 129179219227228229230231239279329 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów