a czy przy tym plecaku Naneu Pro Alphe pocą ci się plecy bo mi ten plecak potrzebny jest do jazdy na rowerze razem ze sprzętemi ile on waży?
a czy przy tym plecaku Naneu Pro Alphe pocą ci się plecy bo mi ten plecak potrzebny jest do jazdy na rowerze razem ze sprzętemi ile on waży?
Trochę się pocą.
Nie mają one jakieś specjalnej wentylacji (ale prócz K3 który ma specjalny stelaż nie widziałem plecaków foto z jakimś super wentylatorem).
Co do wagi, jest on dość ciężki, gdyż materiał jest gruby (co ja uważam za zaletę).
Plecak załadowany sprzętem (wszystko-body, obiektywy, duperele itp) waży ok. 7 kg.
Do jeżdżenia na rowerze nie wiem, czy będzie najlepszym rozwiązaniem ze względu właśnie na wentylacje, choć podmuch wiatru podczas jazdy może to złagodzić.
Bardzo lubię ten plecak i gdyby nie to, że zrobił się za mały, na pewno bym go nie wymienił.
Ma może ktoś torbę Lowepro Classified 200 lub 250, albo miał okazję się jej przyjrzeć z bliska? Jakie wrażenia?
6D + 35L + 85f/1.8 + 24-105L
Dobry, pakowny i solidny. Mnie kieszen na lapa niepotrzebna i mam mini trekkera classic - ale i tak moja 14'' wlazi w niego![]()
Rozrosła mi się trochę fotograficzna gadżeciarnia i nie mieści mi się w dotychczas używanej torbie... Czas więc na upgrade torby!
Rozglądam się za jakąś większą torbą od jakiegoś czasu, oglądałem jakiegoś Tamrac'a 8 bodajże ale mi jakoś nie podchodził.
Na necie obadałem Lowepro Nova 200AW ale nie mam gdzie pomacać tej torby, stąd pytania do użytkowników takowej:
- czy torba rzeczywiście jest taka solidna jak to ponoś Lowepro mają?
- czy pomieszczę w niej:
. 40D z podpiętym szkłem i gripem,
. 350D z podpiętym szkłem,
. dwie lampy typu 4xxEX
. jakieś dodatkowe 2-3 szkła, itp...
Oraz ogólnie, czy torba jest tak zgrabna jak to przedstawiają jej fotki, nie jest kobylasta??
Proszę zarówno o info jak i o opinie o tej torbie.
Mam 190AW, zawsze polecałam, ale w tym poście zmieniłam o niej zdanie. Niby wszystko super ale po drugim "zrzucie" to nie wiem co o tym myśleć. Na razie mam pasek na karabinki, ale straciłam jego obracalność.
Jak pierwszy raz zobaczyłam 190 to się zdziwiłam, że taka duża. Z czasem jednak się "zmniejszyła optycznie". Ogólnie jestem zadowolona, ale te karabinki są fatalne...
Acha - ja mieszczę w niej wszystko ze stopki, + raynoxa, obiektyw z zenita, z 6 pudełek filtrów, gruchę, portfel, ładowarkę i jeszcze jest trochę luzu. Myślę, że 2xbody ze szkłami + 2 szkła + 2xlampa by weszło do 190. Ale głowy nie dam, nie mam lampy ;-)
www.najeli.pl * fb.com/najeli.fotografia
C5 * C5d * C40d * C17-40/4L * C50/1.4 * C85/1.8 * C100/2.8L * C70-200/4L * Samyang 8mm * 430exII
A ja mam pytanko.
Czy jest ktoś, kto miał okazję używać plecaka Naneu Pro Sahara i Lowepro Flipside 400?
Zastanawiam się nad jednym z nich i nie wiem, który wybrać.
Mam obecnie Naneu Pro Alphę już od 3-4 lat i jestem z niego bardzo zadowolony, ale zrobił się za mały.
Nie wiem. czy Flipside 400 dla takiego brzuchacza jak ja (187 cm wzrostu i 1.. kg żywej wagi) będzie dobrym rozwiązaniem.
Obawiam się, czy brzuszek nie będzie przeszkadzał przy "flipowaniu".
Mam Flipside 300 a tego całego flipowania nie używam. Zrzucam zawsze plecak na podłoże i wyjmuje zawartość.
Brzuchaczem nie jestem ;-)
Skoro masz Naneu pro alpha, zostań przy naneu. Sam mam sahara 217F od ponad roku i wiernie mi służy. Miejsca na dwie puchy, kilka słoików, lampę. Statyw jak trzeba można przytroczyć. To oczywiście na większe wędrówki w górach czy gdzie tam cie oczy poniosą.
Wcześnie lowe, ale jakoś cena... imo nie do przełknięcia czasami.
Na mniejsze wypady: mała torba Fomei natural, głównie ze względu na kolor i nie rzucający się w oczy design. Taka kostka trochę, ale mieści body 40Dz gripem i dwie elki. Niestety rozmontowane, czyli trzeba zdjąć torbę, wyjąć puchę, dokręcić szkiełko i dopiero pstryk. To trochę niewygodne, ale po kilku koncertach nie mam z tym większego problemu.
Fajny patent do tej torby to ładownica do M16 do asg. Dopinasz takie coś do pasów mocujących z boku torby i oto jest poręczny schowek na lampę i kabel OSC. Mieści 430 bez problemów z 540... trochę na siłę, ale po pewnym czasie gumy w ładownicy się naciągają i wchodzi i wychodzi elegancko
Pozdrawiam
Osobiście plecaka używam zawsze.
Nie lubię toreb.
Miałem już kilka i zawsze wracałem do plecaka.
Trochę się obawiam, czy Sahara nie będzie za duża (body + 70-200 + 4 szkła i lampa).
Może jeszcze z 1 szkło kiedyś dojdzie.
Nie widziałem go na żywo, bo coś wymiotło ten model z Warszawy.
Flipside przymierzałem i powiem szczerze, że jakoś mnie nie powalił.