Strona 215 z 339 PierwszyPierwszy ... 115165205213214215216217225265315 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 141 do 2 150 z 3561

Wątek: W czym nosic sprzet?

Mieszany widok

Bywalec
    Miasto
    Będzin

Domyślnie

Mnie się wydaje, że wreszcie znalazłem torbę idealną dla moich gratów.
    Tamrac Pro 12.

Jeśli ktoś ma, miał lub miał styczność to bardzo proszę o opinie

Dodam, że szukam torby na 2 body (oba z gripami) + 70-200 + 2 mniejsze szkła + lampa + ładowarki i inne małe klamoty.
    Wiem, że nic nie wiem :/

Zablokowany

Domyślnie

Miałem dwie. Powiem ci szczerze - klamot straszny. Wsadzisz tam pół sklepu foto, ale co z tego. Będziesz to targał z wywieszonym językiem i pomstował w tłumie, taki mało plastyczny kloc na ramieniu. Płowieje. Jedyna zaleta tych wielkich tamraców to fakt, że są pojemne. Nie łączyć z wygodne.

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

mam lowepro fastpack 350(wchodzi zapięte 70-200 z 30d+grip, więc w podróż super), dużą torbę na ramię lowepro, national geographic oraz jakąś nie dużą*case logic z utwardzanym dnem... i śmigam z national, nie wygląda jak fototorba więc fajna jest
    5dII, 30d, 20d, parę l, pws II plus, st-e2 i kompletny brak czasu... i tak naprawdę dopiero zaczynam.
    http://www.flickr.com/photos/piotrpawlowski/

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Domyślnie

z powodu tej "klocowatosci" tamraca sprzedalem system 6 wlasnie na domke. Pojemnosc w zasadzie porownywalna, ale gabaryty zupelnie inne
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

rykowski
    Guest

Domyślnie

Przelecialem 150 postow. Palec mnie boli (od przewijania myszka), wciaz zastanawiam sie jaką torbe wybrac, i wciaz nie wiem czy aparat + obiektyw w przyszlosci 24-105mm bedzie w stanie wejsc. Zastanawiam sie czy ktos juz o tym myslal na tym forum, zeby zrobic jakies zestawienie z opisami, zdjeciami (ale nie ze sklepow int. tylko uzytkownikow), ew. z linkami do stron gdzie sa podane fajne receznje konkeretnego modelu. Jakbym to widzial:

Model Torby:
    Aparat, ktory by wszedl, obiektywy, lampa + zdjecia (duzo zdjec)
    i opinie.

Lub

Model aparatu:
    Torby, ktore pasuja z samym KIT'em,
    Torbym ktore pasuja z KIT'em i np. 1-2 obiektywami + zdjecia.

Chyba wszysycy wiemy, ze to ze np. Lowepro/Tamrac pisze ze torba jest na aparat + 1-2 obiektywy to jest tylko subiektywne wyczucie jakiegos marketingowca a nie rzeczowa wskazowka dla kupujacego.

To prawda "przeorac" 200 postow z uwagami, radami byloby ciezko zeby to zebrac, ale moze zaczac "od dzis" i za rok byloby z tego niezle kompendium.

Poza tym owszem mozna napisac, idz zobacz do sklepu torbe nie bedziesz marudzil. Ale np. Malo znam sklepow, ktore umozliwiaja wziac do reki "L" podczepiona do body i manipulowac nia, wkladac, wyciagac i patrzec jak sie torba sprawdza. Bo albo maly wybor toreb, albo "L" nie ma, albo sprzedawca panikuje przy sprzecie za 4-5 tysia.

Uzależniony

Domyślnie

Faktycznie... "przeleciałeś" (tylko 150 postów?) zamiast przeczytać/przeszukać wątek:razz:
    Do znudzenia będę powtarzał:

www.taschenfreak.de
    www.cambags.com

Jeśli czegoś tam nie ma, to pewnie jest na flickr.com (zakładam, że Google>Grafika każdy potrafi przeszukać i nie trzeba o tym przypominać)

Jeśli jednak czegoś nie ma i tam... to wtedy pewnie warto tutaj poszukać i ew. zapytać :wink:

A jeśli już poświęcać swój czas, to zamiast tworzyć kolejną bazę, IMHO, rozsądniej będzie przesłać materiały do już istniejących (szersze grono odbiorców i mniejsza "fragmentacja zasobów").
    Ostatnio edytowane przez APP ; 26-07-2009 o 14:48

Zablokowany

Domyślnie

Ja bym do tamraca nie wrócił. Choć zaletą sztywnych toreb jest to, że zapakowane w nie klamory wychodzą płynnie. Ja mam obie domke zapakowane z reguły mocno i czasem trzeba pogmerać, ale odkąd mam pas to jest mega wygodnie

Bywalec
    Miasto
    Będzin

Domyślnie

Tylko, że mnie interesuje własnie torba przynajmniej na 2 body (z tego jedne z zapiętym 70-200) i inne klamory. To że duża i niewygodna to mi nie przeszkadza. Zazwyczaj nie łażę z nią w tłumie tylko wożę autem na zdjęcia. Generalnie mały też nie jestem więc cały zapakowany sprzęt i teraz noszę w jakimś no-name'ie ale robi się już baardzo ciasno więc szukam czegoś większego i równie sztywnego.
    Z oponii widzę, że taka właśnie jest ta torba.
    A z tym "płowieniem" to coś poważnego??
    Wiem, że nic nie wiem :/

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chiron Zobacz posta
    Tylko, że mnie interesuje własnie przynajmniej na 2 body (z tego jedne z zapiętym 70-200) i inne klamory. To że duża i niewygodna to mi nie przeszkadza. Zazwyczaj nie łażę z nią w tłumie tylko wożę autem na zdjęcia. Generalnie mały też nie jestem więc cały zapakowany i teraz noszę w jakimś no-name'ie ale robi się już baardzo ciasno więc szukam czegoś większego i równie sztywnego.
    Z oponii widzę, że taka właśnie jest ta .
    A z tym "płowieniem" to coś poważnego??
    Po prostu płowieje i tyle.

Domyślnie torby "tenba"

Mam pytanie czy gdzies w Krakowie mozna kupic torby
    "Tenba" messenger???:-D

Strona 215 z 339 PierwszyPierwszy ... 115165205213214215216217225265315 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów