"Imagination is more important than knowledge." - szkoda, że brak mi tego pierwszego ...
... mój zestaw...
jeszcze tylko dopisze ze te torby Domke kupowane z HK pomimo ze wygladaja identycznie i pewno maja te same materialy nie sa orginalne, tzn nie sa robione w USA tylko w chinach i na tym polega ta ich nieautentyczność. Można to sprawdzic jesli torba ma zamek jakikolwiek to jesli nie jest na nim napisane YKK to jest robiona w chinach![]()
5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
Crazy Apple Fanboy
Ex Linux User
Fajnie, że ci spasowała. Ja myślę teraz o F2. Tylko, czy trzecia taka mi potrzebna?Czasem tak
Dobrze, że przysłali ci canvas. Ballistic jest sztywniejszy i mi osobiście wydaje się mniej praktyczny.
Ostatnio edytowane przez himi ; 04-05-2009 o 19:00
Co sądzicie o torbie Kata DC-443? Przeglądałem stare czasopismo DGV i był tam test toreb i plecaków, Kata zbierala bardzo wysokie oceny i ogólnie polecali produkty tego producenta. A może w tej cenie znajdzie się coś lepszego?
Na razie musi zmieścić 450D + grip. Za jakiś czas dojdzie Tamron 17-50mm f/2.8 i Canon 85mm f/1.8. Do tego lampa Speedlite 430EX II, oraz filtry, karty pamięci itd.
Sony NEX-5 + Voigtländer Nokton 35mm f/1.4
Jeśli można: czy ktoś z kolegów ma lub może miał torbę Crumpler Muffin Top 5500? Potrzebuję na krótkie wypady na street (do takiej małej reporterki). Chciałbym tam zmieścić 40D z grippem (z czasem 5D MK II) z 16-35, stałkę C 50 1.4 (może jeszcze C 85 1.8 jak się dorobię) i lampę C 580 EX II. Mam obecnie plecak KATA D-3N1-30 ale nie zawsze muszę ze sobą taszczyć wszystkie graty. Będę wdzięczy za każdą opinię.
EOS 5DMkII + BG-E6; C 14 L II; C 24 L II; C 50 1.4; C 85 1.8; C 135 L; C 580 EX II; Sherpa 450 R; Kata D-3N1-30; Crumpler Master Delhi 620 i drobiazgi...
Dzięki Flanel za pomoc w podjęciu decyzji.
Wahałem się między Tamrac system 12 a Hama Defender 210.
Twoja relacja plus przyczyny ekonomiczne zdecydowały o kupnie Hamy.
Jako że w Komputroniku ta torba tylko na zamówienie więc czekam i w tym tygodniu mam dostać.
Dam znać czy mi się wszystko zmieściło![]()
5DmII/BG-E6 + 1DmIII | EF 17-40/4 L | EF 28/1.8 | EF 50/1.4 | EF 85/1.8 | EF 70-200/2.8 L
RS-80N3 | Speedlight 580 EX II + Sigma EF-500 DG Super | Manfrotto 055CLB + 141RC
Uparła się na Lowepro, ale oczywiście jeśli polecacie coś innego to piszcie.
Torba ma generalnie pomieścić 450D+kit; 70-200 f/2.8L; 50 f/2.8; jakąś lampę; ładowarkę do baterii oraz jak to przy torbie dla dziewczyny - jakieś chusteczki klucze komórkę i inne pierdoły)
Docelowo zestaw może powiększyć się o statyw oraz wymianę kita na coś lepszego (jednak rozmiarowo raczej niewiele rozbieżnego).
Zwracam się więc do Was drodzy userzy - pomóżcie
Nie bardzo mam możliwość zabrania całego sprzętu i pakowania do każdej torby w sklepie.
pozdrawiam