Strona 197 z 357 PierwszyPierwszy ... 97147187195196197198199207247297 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 961 do 1 970 z 3561

Wątek: W czym nosic sprzet?

Bywalec Awatar darnok
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Mam CompuTrekker AW
    Na +
    Bardzo solidne wykonanie
    wchodzi dosc sporo sprzetu (70-200 2.8 w bocznej na styk )
    na -
    jedynie maly lamptop 12-13 cali
    malo miejsca na drobnice

Uzależniony Awatar BuRton
    Miasto
    Czeski Cieszyn

Domyślnie

Używam Compu Trekker PLUS AW - na tą ilość sprzętu trudno będzie coś dyskretnego. Plecak "wali po oczach" jedynie gabarytami. Lapek 15 cali spokojnie wchodzi i umiejscowienie go jest od strony pleców. Do Meksyku jak znalazł . Naprawdę dobry. Jedynie wielkość. Nie jest dwukomorowy.
    Leica MP, 28/2, 35/1.5, 50/2.2, 75/1.9

Zablokowany

Domyślnie

Dwukomorowy to może Rover. Sam o nim myśle. Znajomy używa go i chwali. Włazi mu 1dmkIII, 17-40, 24-70, 70-200/2,8 IS i 580 EX w komorę foto.

Uzależniony Awatar Wats0n
    Miasto
    Posen Bloody Posen

Domyślnie

Dzięki za sugestie, z pewnością pomogą mi wybrać listę plecaków do obmacania.
    Wyjeżdżam na początku maja, więc jest niby jeszcze trochę czasu.

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    co do Meksyku... nie wiem, nie bylem, ale nie rozpedzalbym sie z tym czy tam jest bezpiecznie czy nie. w samym Mexico City moze i tak, bo to moloch (chyba nadal najwieksze miasto na swiecie) ale poza miastem... nie jestem tak pewny, ze w Polsce jest bezpieczniej
    Czy ja wiem... Mam informacje (i ostrzeżenia zarazem) od rdzennego mieszkańca Mexico City. Tam właśnie zamierzam spędzić znaczną część wyjazdu. Poza tym pojawiły się pomysły krótkiego wypadu na północ kraju - nie wiem, na ile narcos są przyjaźnie nastawieni do fotografów.
    Tako rzecze Watson.
    There are no stupid questions, just stupid people.
    Wątek galeryjny na CB/Portrety@CB/Meksyk@CB/Sport@CB //Galeria przejściowa

Bywalec Awatar christof
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Ja jeszcze w sprawie Crumpler'ów Po analizie na taschenfreak oraz cambags i wypisaniu sobie wymiarów, nie jestem w stanie zdecydować się na model, chodzi o coś rzędu Crumpler Pretty Boy 5500 - ma ktoś może? Liczę, że się zmieści Canon 30D, Tamron 17-50 oraz Canon 100 2.8 Macro i Speedlite 430. Świetnie by było gdyby body z makro mogło być razem "na sztorc" i obok lampa z Tamim, ale w teorii wynika, że chyba nie bardzo: długość 100mm to 12 cm + 30D 7,5cm, daje razem prawie 20, a torba ma 155mm wysokości wewnątrz. Poradzicie coś, może jednak jakaś inna firma, ale chętnie coś "nielodówkowego" Może ktoś ma podobny zestaw.
    Dzięki!

Dopiero zaczyna Awatar boru

Domyślnie

witam

niedawno stalem sie posiadaczem canona 30d i stoje przed wyborem torby....hmm...no wlasnie....a mowia ze od przybytku glowa nie boli....a tu jednak wybor jest dosc spory...i nie wiem co wybrac....

dlatego licze na wasza pomoc....jako ze ja jstem poczatkujacym pstrykaczem (tzn lustrzankowym) ale moge sie niejako okreslic w wymaganiach....

otoz chcialbym aby torba (nie plecak) byla w miare uniwersalna tzn aby sluzyla do codziennego uzytku (zeszyt, czasopisma, notes, dlugopisy, okulary, telefon i pare drobnych rzeczy) oraz z mozliwoscia wrzucenia do niej aparatu...

na razie aparat z jednym obiektywem...bo na razie jest marnie....ale nie ukrywam ze mam spore ambicje [poskramiane dosc skutecznie przez ograniczony mocno budzet]

dlatego cenowo tez wolalbym aby bylo taniej (choc porzadnie) bo czeka mnie pare podstawowych wydatkow (obiektyw, karta, oslona na lcd itp rzeczy)

oczywiscie szperalem po allegro ale mam pewne watpliwosci...niemniej jednak znalazlem pare ineresujacych ofert

http://www.allegro.pl/item580901382_...psza_cena.html

http://www.allegro.pl/item584717536_...graficzny.html

http://www.allegro.pl/item574106602_...neu_tango.html

http://www.allegro.pl/item584568012_...eu_sierra.html

http://www.allegro.pl/item582712560_...wy_laptop.html

ta ostatnia pozycja jest znacznie tansza od reszty (co jest kuszace) ale no name raczej i nei wiem czy nie lepiej doplacic ale miec cos lepszego na dluzej....

chetnie wyslucham innych propozycji

pozdrawiam

Dopiero zaczyna Awatar Aloes
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Watson, a może Naneu Pro Alpha? http://www.naneupro.com/products/mo-a/#
    Ja swój odkupiłam od jednego z forumowiczy, ale i cena nowego jest zachęcająca.
    Dwukomorowy, miejsce na dużego laptopa, miejsca na szkła od cholery, miejsce na statyw, mnóstwo małych kieszonek, bardzo wygodny do noszenia, sprzęt foto wkłada się "od pleców", no i plecak nie krzyczy "uwaga, drogi sprzęt w środku!".
    C EOS 40D, C EF 24-105 f/4 L IS USM, Sigma f/4.0-5.6 DG APO Macro, Sigma 10-20 f/4-5,6 EX DG HSM, C 100 f/2.8 Macro, C 50 f/1.8,C 430EX II, Velbon RUP-43, Velbon Sherpa 435R, Naneu Pro Alpha i masa drobiazgu.

Ponadto rower, plany zależne od środków, mnóstwo zapału i straszliwy brak czasu.

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Domyślnie

Watson - popatrz na Tamraca Adventure 10. To najwiekszy z tej serii, dwukomorowy, idealny chyba na to co potrzebujesz

http://www.tamrac.com/5550-open-gray-M.jpg
    Ostatnio edytowane przez banan82 ; 18-03-2009 o 19:44
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Dopiero zaczyna Awatar boru

Domyślnie

nie chciałbym być nachalny tudzież natrętny ale mam mało czasu by wybrać torbę (w tym tygodniu muszę kupić/zamowić) dlatego proszę o jakieś sugestie/porady proszę

Uzależniony Awatar Wats0n
    Miasto
    Posen Bloody Posen

Domyślnie

Raz jeszcze dziękuję za liczne sugestie - chwilowo skłaniam się chyba ku wspomnianemu przez Aloesa Naneu (tym bardziej, że jeden forumowicz pragnie upłynnić swoją sztukę). Lowepro kusi, ale zostawie sobie te rozwiązania na nieco lepsze czasy.

Zobowiązuję się przy okazji zamieszczać na bieżąco relację z wyjazdu (choć to dopiero w maju)

@boru - na tym etapie trudno cokolwiek doradzić (sam nie wiesz a) w jakim kierunku będzie przybywało sprzętu oraz b)do jakich zastosowań). Bierz cokolwiek na początek - sam zobaczysz, czy bardziej potrzebujesz torby, plecaka czy brakującego ogniwa w stylu slingshota (którego osobiście nie polecam...).
    Tako rzecze Watson.
    There are no stupid questions, just stupid people.
    Wątek galeryjny na CB/Portrety@CB/Meksyk@CB/Sport@CB //Galeria przejściowa

Strona 197 z 357 PierwszyPierwszy ... 97147187195196197198199207247297 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów