Strona 196 z 357 PierwszyPierwszy ... 96146186194195196197198206246296 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 951 do 1 960 z 3561

Wątek: W czym nosic sprzet?

Zablokowany

Domyślnie

Mam r3x i r1x. Ta mała jest świetna. Niewielka, wygodna i bardzo poręczna. Szkoda, że insert nie jest rozwiązany jak w domke. Ja mam wywalony ,,krzyżak'' i w głównej komorze mieszczę 1dsII ze szkłem, czasem również drugie małe szkło luzem. Obok insertu wsuwam 70-200/2,8 albo dwa inne, mniejsze - jedno postawione na drugim. Super poręcznie. Chyba jednak kupię sobie małą sakwę mekko do jednego małego szkła. Przytroczona do paska świetnie uzupełni tę torbę ,,na robocie'', a po niej może spokojnie w torbie leżeć w niej szkło (pokroju 16-35/24L, 35L czy podobne)

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Czy po wywaleniu "krzyżaka" nie zmienia się w to zwykłą torbę, zupełnie nie przystosowaną/dedykowaną do foto? Po to mamy wyściełane przegródki, by sprzęt uporządkować i bezpiecznie unieruchomić. W Mekko, są zdaje się, "krzyżaki" do tego. Jak je wywalimy, to mamy najzwyczajnieszą torbę.

Czy Mekko zabezpiecza sprzęt? Czy sprzęt w torbie jest jakość chroniony przed uderzeniami? Lowepro, czy Kata są nieco utwardzone, i wysciełane miękko w środku - sprzęt jest bezpieczniejszy niż w zwykłej torbie nie przystosowanej do fotografii.

czy są jeszcze inne, prócz Mekko i Domke, torby do foto, które nie wyglądają z zewnątrz jak torby do foto?

Uzależniony Awatar BuRton
    Miasto
    Czeski Cieszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotr_0602 Zobacz posta
    czy są jeszcze inne, prócz Mekko i Domke, torby do foto, które nie wyglądają z zewnątrz jak torby do foto?
    Nowość Lowepro Classified AW - ciekawa alternatywa. Polecam filmik: http://vidego.productvideocast.com/p...php?p=dz238m7u
    Leica MP, 28/2, 35/1.5, 50/2.2, 75/1.9

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BuRton Zobacz posta
    Nowość Lowepro Classified AW - ciekawa alternatywa.
    Tylko że cena wzięta z kosmosu.
    EOS + Speedlite

Zablokowany

Domyślnie

Mekko i domke to szmatki, nie takie puchacze jak lowe i tamrac. mój sprzet jest jednak chroniony, nie rzucam torbą, ale też nie pieszczę się z nią. Nic się nie dzieje. Mało, że wywaliłem krzyżaka ( w komore luźno wkładam 1ds ze szkłem) to zooma tele ustawiam poza komorą bez ochrony, nic się nie dzieje. Jak jesteś zbyt wrażliwy to domke i mekko odpada.

Uzależniony

Domyślnie

(...) Czy są jeszcze inne, prócz Mekko i Domke, torby do foto, które nie wyglądają z zewnątrz jak torby do foto?
    Nowość Lowepro Classified AW - ciekawa alternatywa (...)
    Na foto może i nie wygląda, ale przynajmniej te większe "pachną" już co najmniej laptopem -IMHO to też zwykle warto mieć na uwadze :wink:

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez axk Zobacz posta
    Tylko że cena wzięta z kosmosu.
    świetny ten Lowepro clasifield
    ale cena rzeczywiście niesamowicie wysoka
    ktoś na głowe upadł taką cenę ustalając

Ale własnie coś takiego by się przydało, ale za 50% ceny Lowepro.

Uzależniony Awatar Wats0n
    Miasto
    Posen Bloody Posen

Domyślnie

No dobra, teraz ja poszukuję porady.
    Szukam już od kilku dni, ale ilość plecaków na rynku mnie powala.

Otóż, poszukuję plecaka, solidnego, dużego (body, 4 szkła zwykłe, opasłe tele, lampa plus miejsce na drobnicę). No i najważniejsza sprawa - nie może za bardzo walić po oczach. Wybieram się w rejony, w których może być niemiło (Meksyk) i wolałbym przywieźć sprzęt (i zdjęcia przede wszystkim ) z powrotem.
    Przegroda na kompa mile widziana, ale niekonieczna.
    Zakładam, że wiele z tutaj obecnych osób miało podobne oczekiwania odnośnie plecaka, tak więc liczę na rady oparte o doświadczenia własne.

EDIT: dwukomorowość też będzie pożądana.
    Ostatnio edytowane przez Wats0n ; 12-03-2009 o 08:32
    Tako rzecze Watson.
    There are no stupid questions, just stupid people.
    Wątek galeryjny na CB/Portrety@CB/Meksyk@CB/Sport@CB //Galeria przejściowa

Zablokowany

Domyślnie

Jeśli ma być na małego lapa to computrekker. Wygodny, nie jest wielki, a sprzęt jest w nim bezpieczny. Poza tym lowe trzyma poziom. Jeśli nie na lapa to mini trekker. To samo.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Watson,
    ja mam Verteksa 200 i pojemnosciowo to on na pewno zmoze Twoj zestaw, kwestia tylko jest, czy pasuje Ci gabaryt i waga, bo to dosc spory plecak.

przegroda na kompa tez jest, z tym ze po zewnetrznej stronie klapy, nie od plecow jak w innych plecakach Lowe.

co do Meksyku... nie wiem, nie bylem, ale nie rozpedzalbym sie z tym czy tam jest bezpiecznie czy nie. w samym Mexico City moze i tak, bo to moloch (chyba nadal najwieksze miasto na swiecie) ale poza miastem... nie jestem tak pewny, ze w Polsce jest bezpieczniej
    www albo tez flickr

Strona 196 z 357 PierwszyPierwszy ... 96146186194195196197198206246296 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów