Cytat Zamieszczone przez MagdaS Zobacz posta
Sprawa jest tym trudniejsza, że w najbliższym czasie kupuję dopiero 40d z kitem i przez jakiś czas będę miała tylko ten zestawik (powiedzmy ze pare miesięcy) w potem planuję dokupić jakieś tele i ewentualnie jakąś niedużą stałkę.

I jeszcze jedno odnosnie toreb tak zastanawiam się nad firmą wiekszosc z was poleca lowepro różnoakie modele, a co z vanguardem? Pytam bo na zdjęciach vanguard wydaje mi się porządniejszy, lepiej wykonany moze to tylko zdjęcia, ale chciałam zapytac co na ten temat sadzicie, z gory dziekji
Widzisz to jest tak: myślimy, że to trochę potrwa, a prawda jest taka, że sprzętu przybywa znacznie szybciej niż nam się wydaje :smile::wink:
Z moich doświadczeń wynika, że trzeba kupować sporo 'na wyrost", bo później dochodzi jeszcze kolejne szkło, jakaś lampa, pierścienie i mnóstwo innych niezbędnych rzeczy i za duża torba, okazuje się zdecydowanie za mała.

Jeśli chodzi o Vanguarda - niedawno kupiłam Oregon 52 i jestem zadowolona. Niezbyt duży, ale mieści w głównej komorze : 400D z gripem i Tamronem 17-50/2,8, Canon 300 z 28/1,8, 3 kolejne obiektywy wieksze od Tamrona, lampę 550EX. Mnóstwo kieszonek, schowków itd. Z boku uchwyty na statyw, w spodniej kieszonce pokrowiec przeciwdeszczowy, bas biodrowy.
Dla mnie wygodniej (i lżej) niż z torbą, zwłaszcza jak czasami oprócz sprzętu, trzeba jeszcze nieść dziecko

Cytat Zamieszczone przez MagdaS Zobacz posta
Generalnie (juz koncze!) myslę, że torba tak czy inaczej mi sie przyda jako coś do czego będe brała body + 1, 2 obiektywy uzywane na danym plenerze/imprezie/zawodach zeby nie nosic wszystkiego. Zas plecak w przyszlosci gdy sprzetu bedzie więcej na pewno przyda sie np na wakacyjne wyjazdy gdy będe chciała zabrac większa szklarnię (ale poki co takowej nie mam więc chyba nie musze sie martić
Zgadza się, zależnie od sytuacji co innego jest bardziej przydatne.

Tak, a koniec końców i tak się okaże, że wszystkiego nie ma jak zabrać :wink: