APP dziekuję bo bardzo mi pomogłeś. Narazie tak przeglądam różne modele lowepro czy tamraca plecaki i torby ale wlasnie najpierw musze sie sama zastanowić co dokładnie chce. I tak jak napisałam jak sprzetu będzie z czasem prybywać to myślę, iż plecak mieszczący wszystko będzie niezastąpiony, ale wydaje mi się, że na początek torba będzie dla mnie wygodniejsza.
Co do miejsca gdzie fotografuję to oprócz jakichś okolicznościowych imprez rodzinnych, zdjęć albumowych najbardziej kieruję się ku fotografii sportowej i zwierząt. Mam na myśli głownie zawody jeździeckie, czy spacery z psem. Wydaje mi się, że na właśnie takie wyjścia dobra byłaby torba żeby móc do niej schować body z obiektywem, którego aktualnie będe używała aby w czasie przerwy bez problemu moc schować aparat.
Chociaż z drugiej strony jak już ide gdzies robic zdjęcia to z reguły wyciągam aparat i nawet nie wkładam go co chwile do torby/plecaka wiec wyzej opisany problem może być tylko teoretyczny...
Nie mniej jednak wydaje mi się, że na początek do noszenia samego body z kitem plecak będzie trochę zbyt na wyrost bo w koncu takie body z kitem czy innym mniejszym obiektywem nie wazy tyle zeby niewygodnie nosiło się go w torbie.
Uff.. znowu prawie, że esej napisałam, tak przeglądam teraz oferty i ten tamrac system 6 wydaje mi się całkiem fajny tylko nie wiem czy nie byłby za duży, ale to musze sie wybrac do sklepu i sobie to wszystko wyoglądać na żywo.
Generalnie (juz koncze!) myslę, że torba tak czy inaczej mi sie przyda jako coś do czego będe brała body + 1, 2 obiektywy uzywane na danym plenerze/imprezie/zawodach zeby nie nosic wszystkiego. Zas plecak w przyszlosci gdy sprzetu bedzie więcej na pewno przyda sie np na wakacyjne wyjazdy gdy będe chciała zabrac większa szklarnię (ale poki co takowej nie mam więc chyba nie musze sie martić![]()