Flanel pokazuj fotki![]()
Flanel pokazuj fotki![]()
6D + 35L + 85f/1.8 + 24-105L
Witajcie mili parafianie.
Parafrazując wielkiego wieszcza narodowego : " Stało się stało, co miało się stać, kupiłem Hamę, oszqrf....mać !"
A piszę tak dla tego, bo np. mojego przyjaciela ze stajni N, szlag trafia jakim cudem kupiłem taki wynalazek, tym samym zdradzając firmę której zaufałem na samym początku przygody z lustrem - czyli Lowepro..
Mój przyjacielu... Historii tej torby i tak byś nie zrozumiał ;]
Na początku kiedy plecak okazał się nie wystarczający, moje oczy z automatu polazły na produkty Lowepro. Czytając różne opinie, wziąłem też pod uwagę takie firmy jak Tamrac, Mekko, Domke, Canon, czy nawet NG. O Hamie nawet nie słyszałem ( znaczy się o torbach, bo to że robią kupę chłamu to wiedziałem - sam nawet tym chłamem handlowałem ).
Jak zwykle - by podjąć decyzję nie wystarczy oglądać zdjecia w necie. Trzeba pójść do sklepu, pomacać, pogadać ze sprzedawcą... Po kilku takich wizytach udało mi się po pierwsze - ustalić co jest dla mnie ważne w torbie, po drugie, nie wszystko Lowepro co się świeci...
I ta nieszczęsna Hama..
Hama zdobyła mnie 3 rzeczami. Ceną, patentami i gadżetami ;]
Co najlepsze - wykonaniem nie ustępuje ( IMO ) Lowepro.
A zdaniem pewnej starszej pani, prowadzącej mały zapchlony sklepik foto w Gdyni, Hama jest po prostu lepsza.
Męczyłem dziś pana w komputroniku ( mają fajną cenę ). Przymierzałem się półgodziny i w końcu zdecydowałem że to jest to.
No to jedziem z tym koksem...
O to (nie) sławna Hama.
Tak tak..wygląda jak pół **** zza krzaka. Ale na żywo jest lepiej.
Ok...zaczniemy od.... środka.
O to wnętrze torby
I sama torba, bez wnętrza
Jak jest duża...na to pytanie odpowie nam ekspert
Podkoszulek ;]
Ok... jedziemy dalej...wstawiłem przegrodę od laptopa, i choć w instrukcji stoi, że tylko 14 calowe - ja wcisnąłem tam moją starą 15 stkę... Wystaje, ale da się torbę domknąć bez problemu.
Wydaje się że lepiej będzie pasować 15,4 cala, bo jest niższy, a szerszy, a miejsca jest jeszcze po bokach.
Jedno słowo o pasku na ramię. Dobry jest. Szeroki, miękki i gruby, bardzo wygodnie się nosi torbęk:
Ok ale wracamy do naszej torby, widzianej z "przodu" czyli widok na klamry.
To co jest ciekawe, to .... konstrukcja. Niby prosta, ale..
Wydaje się że sprawa oczywista. Widzimy przód, i klamry od pokrywy....
Ale zdziwiłby się ten który chciałby po odpięciu klamr, podnieść Pokrywę.
Nie da się.
Odpinamy klapę, a tam..
Kieszeń. Przynajmniej tak się wydaje. A od góry w pokrywie miejsce na wizytówkę.
Ok, rozchylamy kieszeń... Ale to nie jedna kieszeń a w zasadzie aż trzy !
Najgłębiej, jest kieszeń a'la organizer, z miejscem na długopis, karteczkę, szczoteczkę do zębów...i....
... i w środku portfel na karty pamięci przyczepiony czerwoną "cumką" ( taka jak krawat używane w żeglarstwie do wiązania np fałów czy żagla, albo po prostu jak refy grota ).
Przed ogranizerem na karty, są 2 płytkie nie wiedzieć na co potrzebne kieszonki rozmieszczone symetrycznie
Świetna robota Flanel, jestem Ci bardzo wdzięczny, bo pomogłeś mi podjąć decyzję. Brakuje tylko jednej fotki, mianowicie jak ta torba wygląda zawieszona na ramieniu. Może Twój mały asystent cyknie fotkę, gdy będziesz ją miał założoną na ramię![]()
6D + 35L + 85f/1.8 + 24-105L
Ostatnio edytowane przez himi ; 02-04-2009 o 08:39
Flanel - kawał dobrej roboty , wielkie dzięki ale jeszcze się waham , ta torba to tak trochę 180 stopni odwrócona od innych ale solidna.Pokarz jeszcze jak zapakowałeś sprzęt.
I to jest problem... nie mam koncepcji...trochę mało tych przegród...
Ktoś się orientuje czy można nabyć je osobno ? Takie, albo takie jak w Lowepro ?
To ja wrócę do Lowepro
Czy ktoś z Was korzystał z Lowepro Inverse 200AW
Tak sobie oglądam fotki i specyfikacje..
Mocno zastanawiałem się czy nie kupić sobie pasa na futrały Sliplock,
ale znalazłem tą torbę.. i wygląda dość ciekawie..
Domke sprzedaje inserty do toreb - ale drogo, zadzwoń do Fotto Lublin, może oni mają jakieś inserty mekko.