Strona 186 z 357 PierwszyPierwszy ... 86136176184185186187188196236286 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 851 do 1 860 z 3561

Wątek: W czym nosic sprzet?

Uzależniony

Domyślnie

(...) Szukam nie za drogiej, nie za dużej torby (...)
    Wszyscy tutaj uwielbiamy takie precyzyjne określenia

A już na marginesie, czy nie wypadałoby najpierw samemu poskakać po stronach producentów i odsiać większą cześć rozwiązań (bo to, bo tamto), a tutaj zadawać już nieco konkretniejsze pytania?

Dopiero zaczyna

Domyślnie

A moze ktos podpowiedzialby ktora torba fotograficzna na rynku... nie wyglada jak torba fotograficzna!

Chodzi mi, by nie miala 10 suwakow, specjalnych paskow z nadrukami producenta, nie byla wykonana z super materalu, czyli ogolnie nie krzyczala do wszysktkich na okolo

"...halo, mam w sobie sprzet za 10 tys a ten leszcz co mnie nosi to fotograf... "
    Sprzet: Canon 5D i 3, AF 17-40 f.4, AF 24-105 f.4 IS, AF 200 f.2,8, Speedlight 550.

Uzależniony

Domyślnie

Swojego czasu widziałem takie śmieszne, jakby z wytartego jeans'u.. (denimu chyba powinno się mówić), ale marki niestety nie pamiętam, a i gabaryty egzemplarzy, które widziałem, były takie sobie (małe). Nie wiem czy w nazwie nie było przypadkiem "denim" właśnie, ale mogę się mylić.

Zaraz ktoś wyskoczy z torbami Domke albo tańszym zamiennikiem w postaci Mekko, a jeśli sam jeszcze tego nie wiesz, to znaczy tylko, że nie chciało Ci się poszukać, bo temat wyłaził już wiele razy.

Cóż, jeśli także bardziej "sportowe" torby, np. pokroju wymienianych już w wcześniej w wątku Crumpler'ów, Tobie nie pasują, a tak bardzo, ale to bardzo zależy Ci na na "niewidzialności", to także nie bedę oryginalny pisząc -poszukaj sobie samych wkładek foto do toreb i wepchnij to do czego chcesz, choćby do eko-torby z biedronki ;-)
    Ostatnio edytowane przez APP ; 15-01-2009 o 14:35

Dopiero zaczyna Awatar HA!SO
    Miasto
    Radom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez christof Zobacz posta
    Mam pytanko do torby Crumpler.
    Ja mam Leathers Daily Limited SE (czarną) - to jest mniej więcej odpowiednik wielkościowy rozmiaru XL.

Jak do mnie dotarła - to pierwsze wrażenie było straszne - k...a będę wyglądał jak listonosz!
    Ale przyzwyczaiłem się nieco i rozmiar jednak jest super - choć gdyby była ciut mniejsza też bym się nie obraził - mnie jest potrzebna torba do body+2 obiektywy.

Miejsca jest sporo - u mnie po wielu przymiarkach wchodzi 70-200 2.8 IS z odwróconym tulipanem (pionowo), 5D+grip plus podpięty 35L z założoną osłoną (wkładany obiektywem pionowo w dół - od dna jest jakieś 2-3cm - a sam aparat opiera się na dwóch odpowiednio ustawionych przegródkach, jest tak wpasowany, że raczej nie ma szansy wypaść bez znacznego przechylenia torby) - wchodzi jeszcze lampa (bez futerału oczywiście) i/lub jeszcze jeden niewielki obiektyw. Jest już wówczas dosyć ciasnawo - że o ciężarze pozwolę sobie nie wspominać...

W tej konfiguracji nie zamyka się już na suwak ta klapa wewnętrznego futerału (ze wzgl. na wystające body) ale tak chciałem - żeby oderwać klapę i jednym chwytem mieć aparat gotowy do zdjęć (rzepy są kosmicznie mocne i głośne - w miejscach gdzie niekoniecznie wypada głośno torbę otwierać trzeba założyć "zaślepki" na rzepy i korzystać jeśli jest taka konieczność z klamerek)

Może jeszcze przyda CI się to

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

A co powiecie nt toreb m-ki "KATA". zauważyłem, że tanie to one nie są Jak wygląda u nich kwestia jakości wykonania, funkcjonalności i etc
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Początki nałogu
    Miasto
    mysłowice

Domyślnie

ja polecam orginalne torby canona, można kupić już od 79zł + przesyłka, a jest naprawdę warta pieniędzy - jedyny problem to ten, że widać jakiej wartości sprzęt jest w torbie. pewnie, że są też ciut tańsze ale czy takie pancerne? nie wiem czy jest w tej torbie jakiś element z plastiku, wszystko aluminiowe. a, i taką torbę można nosić prawie jak plecak dzięki specjalnemu pasowi. symbol 10eg czy jakoś tak
    canon

Początki nałogu Awatar mathom
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez APP Zobacz posta
    Wszyscy tutaj uwielbiamy takie precyzyjne określenia

A już na marginesie, czy nie wypadałoby najpierw samemu poskakać po stronach producentów i odsiać większą cześć rozwiązań (bo to, bo tamto), a tutaj zadawać już nieco konkretniejsze pytania?
    Wierz mi, szukam, klikam, macam od dobrego roku i nie mogę znaleźć nic ciekawego. Fajne są toploadery lowepro, ale nie zmieści się do nich dodatkowy lens i lampa

Pełne uzależnienie Awatar enter
    Miasto
    wioskawawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mathom Zobacz posta
    [...] Fajne są toploadery lowepro, ale nie zmieści się do nich dodatkowy lens i lampa
    zmieści się bez obawy
    http://canon-board.info/showthread.php?t=42187

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zakrzi Zobacz posta
    A moze ktos podpowiedzialby ktora torba fotograficzna na rynku... nie wyglada jak torba fotograficzna!

Chodzi mi, by nie miala 10 suwakow, specjalnych paskow z nadrukami producenta, nie byla wykonana z super materalu, czyli ogolnie nie krzyczala do wszysktkich na okolo

"...halo, mam w sobie sprzet za 10 tys a ten leszcz co mnie nosi to fotograf... "
    Pisałem tu już o mekko, których używam, wypruwasz szmatkę z napisem mekko i masz...chlebak. Mam dwie i chwale. Jak masz większy budżet to kup domke. Ten sam design, ale dużo drożej.

Początki nałogu Awatar mathom
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez enter Zobacz posta
    Dzięki, ciekawy review Problem w tym, że T17-50 + 70-200L + 50 1.8 + w tym roku 10-22 w tym toploaderze byłyby jak sardynki

Dzisiaj poszedłem za ciosem i wybrałem wreszcie - Crumplera FOURNINETY Daily L:

Nie jest może "nie za duża", ale myślę że po plecaku Naneu K3 do rozmiaru się przyzwyczaję.

Jest dosyć mocno zabudowana i ma pierdylion kieszonek i różnych konfiguracji przegród (ciekawe rozwiązania z podwójnymi rzepami).

Wahałem się między rozmiarami M i L, ale coś mnie tknęło i wziąłem L (mimo, że moje poznańskie serce kwiliło z rozpaczy nad ceną ). Faktycznie do M ma za mało miejsca w przegródce foto.

Jest też plus nie do przecenienia - nie wygląda na torbę foto. Więcej wrażeń jak wreszcie znajdę czas, żeby trochę pojeździć i pofocić 8)

Strona 186 z 357 PierwszyPierwszy ... 86136176184185186187188196236286 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów