Panowie, krótkie pytanie. Szukam nie za drogiej, nie za dużej torby, do której zmieściłby się 40d z założonym 70-200 f4 + lampa + krótki zoom (np. t17-50). czy ktoś może coś polecić ?
Wszyscy tutaj uwielbiamy takie precyzyjne określenia(...) Szukam nie za drogiej, nie za dużej torby (...)
A już na marginesie, czy nie wypadałoby najpierw samemu poskakać po stronach producentów i odsiać większą cześć rozwiązań (bo to, bo tamto), a tutaj zadawać już nieco konkretniejsze pytania?
A moze ktos podpowiedzialby ktora torba fotograficzna na rynku... nie wyglada jak torba fotograficzna!
Chodzi mi, by nie miala 10 suwakow, specjalnych paskow z nadrukami producenta, nie byla wykonana z super materalu, czyli ogolnie nie krzyczala do wszysktkich na okolo
"...halo, mam w sobie sprzet za 10 tys a ten leszcz co mnie nosi to fotograf... "
Sprzet: Canon 5D i 3, AF 17-40 f.4, AF 24-105 f.4 IS, AF 200 f.2,8, Speedlight 550.
Swojego czasu widziałem takie śmieszne, jakby z wytartego jeans'u.. (denimu chyba powinno się mówić), ale marki niestety nie pamiętam, a i gabaryty egzemplarzy, które widziałem, były takie sobie (małe). Nie wiem czy w nazwie nie było przypadkiem "denim" właśnie, ale mogę się mylić.
Zaraz ktoś wyskoczy z torbami Domke albo tańszym zamiennikiem w postaci Mekko, a jeśli sam jeszcze tego nie wiesz, to znaczy tylko, że nie chciało Ci się poszukać, bo temat wyłaził już wiele razy.
Cóż, jeśli także bardziej "sportowe" torby, np. pokroju wymienianych już w wcześniej w wątku Crumpler'ów, Tobie nie pasują, a tak bardzo, ale to bardzo zależy Ci na na "niewidzialności", to także nie bedę oryginalny pisząc -poszukaj sobie samych wkładek foto do toreb i wepchnij to do czego chcesz, choćby do eko-torby z biedronki ;-)
Ostatnio edytowane przez APP ; 15-01-2009 o 14:35
zmieści się bez obawy
http://canon-board.info/showthread.php?t=42187
Dzięki, ciekawy reviewProblem w tym, że T17-50 + 70-200L + 50 1.8 + w tym roku 10-22 w tym toploaderze byłyby jak sardynki
Dzisiaj poszedłem za ciosem i wybrałem wreszcie - Crumplera FOURNINETY Daily L:
Nie jest może "nie za duża", ale myślę że po plecaku Naneu K3 do rozmiaru się przyzwyczaję.
Jest dosyć mocno zabudowana i ma pierdylion kieszonek i różnych konfiguracji przegród (ciekawe rozwiązania z podwójnymi rzepami).
Wahałem się między rozmiarami M i L, ale coś mnie tknęło i wziąłem L (mimo, że moje poznańskie serce kwiliło z rozpaczy nad ceną). Faktycznie do M ma za mało miejsca w przegródce foto.
Jest też plus nie do przecenienia - nie wygląda na torbę foto. Więcej wrażeń jak wreszcie znajdę czas, żeby trochę pojeździć i pofocić 8)