Strona 181 z 357 PierwszyPierwszy ... 81131171179180181182183191231281 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 801 do 1 810 z 3561

Wątek: W czym nosic sprzet?

Domyślnie

Polecam serię plecaków Tamraca expedition. Osobiście mam expedition 4 , mieści spokojnie body z długim tele, dwa krótsze obiektywy, lampę, osłony przeciwsłoneczne i inne szpeja, jedyny mankament to to, że jak się chce mieć przypiete długie tele, a później zachodzi potrzeba przejścia na krótkie obiektywy i schowanie tego spowrotem to plecaka to trzeba przegrody przesunąć. Jeśli komuś to nie przeszkadza to naprawdę warto bo to mega mocny plecak i bardzo dobrze wykonany i nie przemaka (przetestowałem osobiście) przy chodzeniu w deszczu po lesie ponad 4 godziny. No i statyw da się przytroczyć do plecaka

Uzależniony

Domyślnie

Czy znana jest komuś jakaś firma, która specjalizuje się w produkcji różnych insertów do toreb? W ten sposób możnaby zaadoptować jakąkolwiek swoją torbę czy plecak do bezpiecznego noszenia sprzętu.

Zablokowany

Domyślnie

Na alle są dostępne inserty do domke, ale nie są tanie. Wykorzystać je można oczywiście do innych toreb.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

chyba za dużą wagę przykładacie do tego aby torba byla jak najmniej dyskretna, to przeciez nie ma zadnego znaczenia, jak zlodziej sie zna to i pozna taka torbe Domke czy inna, a jak sie nie zna to i Lowepro nie pozna
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Uzależniony

Domyślnie

(...) aby torba byla jak najmniej dyskretna (...)
    Hihi, takiego kryterium chyba jeszcze tutaj nie było :wink:

A tak na poważnie, "dyskretność" torby to przecież nie tylko kwestia wyścigu zbrojeń ze złodziejami, często chodzi też o to aby po prostu nie wyglądać między ludźmi jak choinka/robot/żołnierz/tragarz/wielki_profi/groźny_paparazzi (niepotrzebne skreślić). Z jednej strony jest to rzecz samopoczucia (o modzie/stylistyce, dla tych wybredniejszych hehe, nie wspominając), ale nieprzyciąganie uwagi może umożliwić... a w każdym razie nie przeszkodzić w pewnych sytuacjach potencjalnie "fotograficznych".

Stylistyka wielu toreb ma natomiast, wydaje mi się, zadziwiającą zbieżność z zacytowanym na początku niefortunnym zwrotem. Cóż, oby każdy na tym świecie miał tak, jak lubi, czego sobie i wszystkim z całego serca życzę *<<<-

Zablokowany

Domyślnie

Ja szukałem torby spełniającej kilka kryteriów. Jej nie uderzający po gałach design był jednym z wielu. Ważna była też pakowność połączona z ergonomią. Tutaj zawiódł mnie tamrac pro12, których jest wielki i pomieści ogrom sprzętu. rozkład ciężaru jednak nie sprzyja jego przenoszeniu - to samo spakowane w mekko nosi się lepiej, jest zwarte, spasowane z biodrem, dobrze leży na ramieniu. Nie przekonałem się do lowe, to też jakieś takie wielgaśne i nadmuchiwane torby (bo na małe nawet nie spoglądałem). Lowe wyraźnie odchodzi od układających się toreb (starsze modele stealth takie troszkę były) na rzecz nadymanych pudeł. To, przynajmniej mi, diabelnie przeszkadza w pracy. Staję się zawalidrogą, a mam być nierzadko niezauważony, a na pewno nie inwazyjny. Słowem, to nie tylko look decydował o moim wyborze.

Bywalec Awatar Tomek_P
    Miasto
    Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez renes Zobacz posta

Co do plecaków mi najbardziej podobają się Tenby:

http://www.tenba.com/pc-875-3-shoout...-backpack.aspx
    genialny ten plecak! szczególnie wyciągane wnętrze i miejsce na lapka 17", tylko cena 217$ mi tu nie pasuje...

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    chyba za dużą wagę przykładacie do tego aby torba byla jak najmniej dyskretna, to przeciez nie ma zadnego znaczenia, jak zlodziej sie zna to i pozna taka torbe Domke czy inna, a jak sie nie zna to i Lowepro nie pozna
    Pozwolę sobie całkowicie się z tym nie zgodzić.

Domyślnie

Szukam obecnie plecaka na zestaw 40d + Canon 17-85 + Quantaray 70-300 + Canon 50 1,8

Proszę więc o wszelkie rady, podpowiedzi, podszepty, wskazania, tipsy, opinie, oceny, testy...

Chciałbym wydać do 150zł, ew kilkadziesiąt złotych więcej przy drastycznym wzroście jakości.
    Po uwagę wedle własnych poszukiwań biorę:
    1. Naneu Pro Military Bravo - Test tutaj
    2. JPA Monster foto
    3. SafepaQ Profi BP2 (Pro4001c) - Test tutaj

Szczególnie ciekaw jestem waszych opinii o popozycji JPA.
    Offtopując nie ukrywam, że w tym przypadku szczególnie cieszy mnie polska myśl techniczna
    Ostatnio edytowane przez .fidel ; 13-12-2008 o 22:43

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez .fidel Zobacz posta
    Szczególnie ciekaw jestem waszych opinii o popozycji JPA.
    Offtopując nie ukrywam, że w tym przypadku szczególnie cieszy mnie polska myśl techniczna
    Nie widziałem tego plecaka na oczy, ale już po zamieszczonych przez Ciebie zdjęciach z aukcji widać, że szkoda na niego kasy.
    Przegródki są za miękkie, żeby wytrzymać ciężar akcesoriów, uginanie widać już na obrazkach (wiele lat temu miałem już plecak, w którym przegrody musiałem wszywać na stałe, żeby obiektywy nie odwiedzały się wzajemnie podczas wędrówek).
    Spasowanie przegródek i wystające po kilka centymetrów rzepy budzą smutny śmiech.
    Jeśli już na zdjęciach jest źle, to przy bliższym poznaniu może być tylko gorzej.
    Jarek

Strona 181 z 357 PierwszyPierwszy ... 81131171179180181182183191231281 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów