Strona 175 z 339 PierwszyPierwszy ... 75125165173174175176177185225275 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 741 do 1 750 z 3561

Wątek: W czym nosic sprzet?

Mieszany widok

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michal.s Zobacz posta
    WereWolf, dzięki za odpowiedź, trzydziestka wydaje się dla mnie za duża, nie mam aż tyle sprzętu i nie planuje mieć

W dwudziestce chciałbym upchnąć 400D+grip, C17-55 z osłoną, C60macro z osłona, C70-200 F4 IS z osłoną i 430ex.

Zależy mi na tym by zmieścił się 400D + 70-200 F4 IS, tego mi w sumie w DC-443 brakuje
    jeśli z gripem, to nie jestem pewien czy dwudziestka pomieści, radziłbym się przejść gdzieś, jeśli masz możliwość i sprawdzić samemu...

ja się trzydziestki bałem, ale nie jest aż tak wielka, jak dla mnie w sam raz
    moja galeria: http://www.lubke.pl

Sprzęt: Canon EOS 30D, Canon Elan 7N (33V), Tamron 17-50 2.8, Tamron 28-75/2.8, 70-200 4L, Canon 50/1.8 II, 580EX, CF SanDisk 2GB + 8GB Extreme III
    Raynox DCR-250 (makro)

Bywalec Awatar Fotograf1995
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Czy w Computrekkerze zmieści się 400D+grip+350D+Minolta 300si+430EX+70-200 f/2.8+18-200+50mm+17-50+220EX
    Fotoreporter

"Nauczyłem się, że nie da się fotografować ludzi, jeśli się ich choć trochę nie kocha i nie potrafi się dostrzec [...] ich światów."

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fotograf1995 Zobacz posta
    Czy w Computrekkerze zmieści się 400D+grip+350D+Minolta 300si+430EX+70-200 f/2.8+18-200+50mm+17-50+220EX
    Jeżeli wszystko na raz, to będzie ciężko.
    EOS + Speedlite

Dopiero zaczyna Awatar marcelch
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

A ja gorąco polecam, któryś z modeli plecaków, sam dość dlugo sie zastanawialem i wybor padl na VANGUARD Kenline 52 spokojnie mieści : 450d z podpiętym 70-200 4L, zostaje jeszcze miejsce na kita, lampę dodatkowy jakiś szeroki kąt i kilka jeszcze drobiazgów. Z boku możemy podpiąć statyw i w drogę, przetestowalem to wszystko na rowerze po dość trudnym terenie, także myślę, że plecak to jest to.

Początki nałogu Awatar michal.s
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

One wszystkie (10, 20, 30) mają tą samą grubość 16 cm

Możliwości żeby samemu zobaczyć puki co nie mam, w Rzeszowie nie ma szans na zobaczenie tego plecaka na żywo... aby być może wybiorę się gdzieś po niego
    Pozdrawiam - Michał Słonczyński

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Na wstępie wszystkich witam. Niestety i do mnie doszło do momentu kiedy trzeba w czymś swoje klamoty trzymać i transportować. Temat ten rozeznałem, nie w całości lecz wyrywkowo co kilka stron. Widzę jednak iż zdecydowaną przewagę ma Lowepro Mini Trekker AW. Całkiem mały, grabny i pojemny. Pojawia sie jednak znów dylemat czy ogarnie SLR'a z gripem? Przymierzałem się do niego i aparat wystaje w teorii o około 1-2 cm ponad poziom zamka, w praktyce jednak plecak dosyć prężnie przyjmuje na siebie obowiązek zamknięcia się. Widzi ktoś inne alternatywy tego plecaka czy się tym zupełnie nie przejmować?

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sewi Zobacz posta
    Na wstępie wszystkich witam. Niestety i do mnie doszło do momentu kiedy trzeba w czymś swoje klamoty trzymać i transportować. Temat ten rozeznałem, nie w całości lecz wyrywkowo co kilka stron. Widzę jednak iż zdecydowaną przewagę ma Lowepro Mini Trekker AW. Całkiem mały, grabny i pojemny. Pojawia sie jednak znów dylemat czy ogarnie SLR'a z gripem? Przymierzałem się do niego i aparat wystaje w teorii o około 1-2 cm ponad poziom zamka, w praktyce jednak plecak dosyć prężnie przyjmuje na siebie obowiązek zamknięcia się. Widzi ktoś inne alternatywy tego plecaka czy się tym zupełnie nie przejmować?
    40d z gripem bez problemu, 350d z gripem także, 5d już bez gripe... 2-3 lata z takim chodzę i sprzęty nie doznały z tego powodu uszczerbku tak więc się nie przejmuj.. w ogóle to czasem wydaje mi się że tan plecak z gumy jest
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Na chwilę obecną operuję na 20D z gripem, więc widze że problemu nie ma. 5D mark I zaczyna spadać do kuszacych cen więc kto wie...

Uzależniony Awatar TomS
    Miasto
    Strzelin

Domyślnie

5D z gripem do mini trekkera wchodzi bez problemu i nie mam problemów z zapięciem.

Domyślnie

Witajcie, czytam wątek oczywiście przeglądając wybrane strony bo całego to się nie da, na pewno dzięki Wam wiem juz więcej co warto kupić a co nie, ale piszę ponieważ mam podstawowy problem: zastanawiam się czy torba czy plecak...

Sprawa jest tym trudniejsza, że w najbliższym czasie kupuję dopiero 40d z kitem i przez jakiś czas będę miała tylko ten zestawik (powiedzmy ze pare miesięcy) w potem planuję dokupić jakieś tele i ewentualnie jakąś niedużą stałkę.

Na pewno plecaki są wygodniejsze w noszeniu ciężkich dużych rzeczy, zaś torbę ma się zawsze pod ręką i wlasnie zastanawiam się czy w/w ilość sprzętu będzie wygodna do noszenia w torbie? Jeśli tak to byłabym wdzięczna gdybyście polecili coś fajnego. Tak sobie myślę, że na początek jak nie będe miała dodatkowych obiektywów lepiej dokupić jakąś zgrabną torbę (ale z zapasem na przyszłość) bo zawsze się przyda, a jak będzie doskwierał mi brak plecaka to się cos w przyszłości pomyśli...

Nie wiem czy dobrze sobie to przemyślałam, więc prosze was o rady bo macie juz jakies pojęcie prakyczne na ten temat a nie tylko teoretyczne...

I jeszcze jedno odnosnie toreb tak zastanawiam się nad firmą wiekszosc z was poleca lowepro różnoakie modele, a co z vanguardem? Pytam bo na zdjęciach vanguard wydaje mi się porządniejszy, lepiej wykonany moze to tylko zdjęcia, ale chciałam zapytac co na ten temat sadzicie, z gory dziekji
    40d | c18-55 IS | c24/2.8 stm

Strona 175 z 339 PierwszyPierwszy ... 75125165173174175176177185225275 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów