Strona 173 z 357 PierwszyPierwszy ... 73123163171172173174175183223273 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 721 do 1 730 z 3561

Wątek: W czym nosic sprzet?

Bywalec
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

sprawa wyglada tak
    Chce aby w takiej tobie miescilo sie body z malym obiektywem (18-55) plus drugi obiektyw (55-250) oraz jakas mala kieszonka na pedzelek , szmatke. ( i to tez na wyrost bo jak narazie nie mam drugiego obiektywu , dopiero w planach).
    I wolalbym aby to nie byla tuba w ksztalcie trojkata lecz jakas mala torba w ktorej to zmieszcze. Jak kiedys bede mocno rozbudowywal (lampa , dodatkowe inne obiektywy to wtedy najwyzej kupie sobie inna torbe). Narazie chce aby pomiescila to co napisalem wczesniej i byla zgrabna aby nie przeszkadzala w spacerze np z dzieckiem po parku , placu zabaw czy lesie ( nie chce nosic duzej torby)
    Ostatnio edytowane przez Portal ; 11-10-2008 o 21:35
    Canon 450D + 18-55 IS + 55-250 IS, Sandisk SDHC EXTREME III 4GB

Bywalec Awatar krzy
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Niby rozumiem, ale...
    no właśnie: ma byc 450D z obiektywem 18-55 i jeszcze 55-250 i trochę drobiazgów - najpierw będzie to ściereczka, ale za chwilę jeszcze pedzelek i ze dwa filtry i zapasowy akumulator, może osłona na obiektyw itd, i najważniejsze: ma być to mała torba!
    Rozumiem, że ważna jest poręczność, nie namawiam na plecak XXL, ale w etui od kompakta to nie wejdzie
    Portal pomyśl, czy zaraz po zakupie nie będzie problemu jak TO co niezbędne zapakować...

Bywalec
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

nie , mysle ze na tym co napisalem wyzej zatrzymam sie (body , dwa obiektywy , szmatka , pedzelek) tzn na takie wypady z dzieckiem nie bede bral filtrow , dodatkowych akumulatorow itp
    A co do oslonki przeciwslonecznej to do tych canonkow sa takie "rurowate" a nie tulipany wiec napewno znajdzie sie miejsce , tak samo jak na cienki filtr o ile jakis bedzie
    Wiem ze w etui od kompaktu nie wejdzie ale tez nie chce nosic na ramieniu torby jakbym byl podroznym.

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Najpierw piszesz :

Cytat Zamieszczone przez Portal Zobacz posta
    Chce aby w takiej tobie miescilo sie ...
    a następnie :

... nie chce nosic na ramieniu torby jakbym byl podroznym.
    Może sprecyzuj dokładnie co to ma być za torba, ponieważ z tych powyższych stwierdzeń ciężko cokolwiek wywnioskować.
    EOS + Speedlite

Bywalec
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

no chce aby miescilo sie body i dwa obiektywy kitowe (18-55 i 55-250) plus szmatka, jakis maly pedzlek itp ( jakas kieszonka aby byla oprocz komory glownej) a zarazem chce aby nie byla to duza torba podrozna (do ktorej w przyszlosci bedzie mozna wlozyc dodatkowa lampe , filtry , akumulator , kable itp) Potrzebuje torby zgrabnej, nie chce kupowac torby na zapas.

Miasto
    SK

Domyślnie

Może torba Lowepro Nova 2 AW spełni Twoje oczekiwania?

http://lowepro.com.pl/Products/Shoul...Nova_2_AW.aspx
    EOS + Speedlite

Bywalec
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

no , no ladnie wyglada na fotce a jest jeszcse cos mniejszego ?

Miasto
    SK

Domyślnie

no , no ladnie wyglada na fotce a jest jeszcse cos mniejszego ?
    Tak, model Nova 1 AW tyle tylko iż może być kłopot ze zmieszczeniem obiektywu klasy tele.
    EOS + Speedlite

Bywalec
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

a zauwazylem Loverpro EX 140
    http://www.torbylowepro.pl/product_i...roducts_id=526

czy to sa jakies gorszej jakosci torby (seria) ? - od Nova

Bywalec Awatar krzy
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

nie znam tych EX 140
    miałem LOWEPRO Nova 1 i wiem, że to co piszą o dodatkowym obiektywie wetkniętym obok aparatu nie sprawdza się. To musiałby być naprawdę jakiś "szczupłopłaski" i krótki obiektyw ! Tam nawet lampa nie wchodzi. Oczywiście myślę o obiektywach większych niż EF 50/1.8
    Jak używałem Nova 1 to odczepiłem wewnętrzne przegródki, jedną położyłem na dole płasko i aparat wkładałem bokiem. Dzięki temu prawa strona aparatu była na górze więc łatwo było wyjąć za uchwyt, który normalnie trzyma się ręką podczas fotografowania (chyba bez obrazków wiecie o co mi chodzi?),. Fajnie, mała torba, ale już NIC więcej nie wejdzie!
    Portal jak zapakujesz tak jak pokazują na obrazkach np:
    http://products.lowepro.com/product/Nova-10AW,1972.htm view nr 2 to później zanim wydobędziesz sprzęt... zajdzie słońce i nie zrobisz fotek :grin:
    przemyśl sprawę... , a najlepiej weź sprzęt do sklepu i poprzymierzaj, sprawdź czy wygodnie można wyjąć i ile zostaje miejsca.

Strona 173 z 357 PierwszyPierwszy ... 73123163171172173174175183223273 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów