Polecam lekturę poniższego postu kolegi JaBlam :
http://canon-board.info/showpost.php...postcount=1536
Polecam lekturę poniższego postu kolegi JaBlam :
http://canon-board.info/showpost.php...postcount=1536
EOS + Speedlite
no właśnie czytałem już (szkoda że nie ma fotek)
czytałem też o 180, całkiem dobrze wypadły, ale chciałem jakąś alternatywę żeby sobie porównać.
Jest tylko jeden mały problem, ten plecak jest na prawdę bardzo duży i człowiek do noszenia plecaka też musi mieć słuszne rozmiary, bo jeśli plecak jest cały załadowany to ciężko jest go dźwigać. Ja mogę w nim zmieścić wszystko co mam i jest jeszcze luz. Na dalekie wyjazdy, gdzie zabiera się wszystko, jest jak w sam raz. Na bliższe spacery jest nieco za duży. Oprócz niego mam jeszcze mały plecak na 4 szkła plus body w oddzielnej komorze. Do kościoła i na samochodowe wycieczki mam dwie torby, jedną większą, drugą nieco mniejszą.
5d III; eos 5; EF15/2,8; 35L; 50/1,4; 85/1,8; 135L; 430ex; YN600ex; metz 58
Witam serdecznie
Poszukuję (już od miesiąca) małej torby lub kabury. Chodzi o jak najmniejszy rozmiar, niestety przy tym musi wejść body z gripem i oczywiście obiektyw. Wszystkie torby jakie dotychczas oglądałem, mierzyłem i robiłem inne czary , mieszczą body plus obiektyw ale niestety bez gripa. Dużą torbę mam, plecak również i teraz przyszła pora na coś małego. Może któremuś z kolegów rzuciło się coś takiego w oczy to proszę o namiar
Pozdrawiam
Przeraził mnie nieco rozmiar tego wątku, więc nawet nie próbuję lektury całości :-) Trochę mi się ostatnio zestaw zmienił gabarytowo i trzeba w czymś graty nosić :-) Całość graciarni mam spakowane w plecak Naneu Urban Gear U220 (baaardzo duży plecak), a na "małe wyjścia" pakowałem 30-kę z 24-105 + jakieś aku i karty w zgrabnego toploadera od Tamraca. Nastały czasy "jedynki" i w Tamraca już się tego nie upcha :-) (nie mówiąc już o podpięciu 70-200). W którego toploadera wejdzie bez problemu 1D + max. 70-200 (ale częściej 24-107 albo 50-ka)? Lowepro Toploader 75 da radę? Muszę coś kupić, bo wizja noszenia mojego "plecaczka" na pierwsze lepsze wyjście do parku wywołuje u mnie ból pleców :-) :-)
1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...
24-107(...) W którego toploadera wejdzie bez problemu 1D + max. 70-200 (ale częściej 24-107 albo 50-ka)? Lowepro Toploader 75 da radę? (...):cool: :wink:
Nie napiszę z własnej praktyki, ale TO i TO chyba rozwiewa większość wątpliwości 8)
A linki www.taschenfreak.de i www.cambags.com czas najwyższy jakoś przykleić wewnątrz wątku![]()
Lowepro Toploader 75 AW.{Myślę że ten bez AW jest mniejszy} W Toploader
75AW po wyjęciu bocznych wkładek swobodnie wchodzi 1 Ds m III z podpietym 300 f4 IS L.Z wkładkami też swobodnie ale bez luzu.Ja nosze z wkładkami.Dłuższy obiektyw już nie.Krótsze oczywiscie tak.W komplecie szelki i jak nazwa wskazuje[All Wheather] plaszcz od deszczu czy kurzu.Najczesciej 24 105 a na dnie jeszcze pod wkladka drugie szkło.Idealne na szelkach do plecaka.Polecam. :smile:
ktos z was uzywal lub posiada plecak naneu sahara 217F? jezeli tak, to jak ogromny on jest? bylbym wdzieczny za jakies porownanie do normalnego czlowieka![]()
A co sądzicie o tego typu futerale? Widział może ktoś z Was to na żywo?
http://www.allegro.pl/item514116521_...rypackiem.html
Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser