-
Naneu Pro Urban Gear U-120 / Lowepro CompuTrekker AW
Pytanie głównie do osób, które miały w rękach dwa plecaki lub prznajmniej pierwszy:
- Naneu Pro Urban Gear U120
- Lowepro CompuTrekker AW
Ew. jeśli ktoś miał styczność z pochodnymi obu (Naneu U220, Lowepro MiniTrekker), także proszony jest do tablicy ;-)
Jak oceniacie zastosowany materiał i jakość wykonania (szwy, klamry itd itp.) obu plecaków? Czy można uznać, że są porównywalne? Czy właściwy metriał jest zbliżony gatunkowo, czy Lowepro sprawia jednak wyraźnie solidniejsze i przyjemnijsze wrażenie (jak ma to miejsce np. przy porównaniu Lowepro i większości "zwykłych" Tamrac'ów)?
Jestem też ciekaw tej bocznej kieszonki na statyw w U120 - ona się chowa tam do wnęki z zamkiem? Nigdzie nie znalazłem dostatecznie dobrych zdjęć. No i jak z jej solidnością (statyw 3kg)? Czy użytkownicy nie narzekają na brak "balansu" (?) - lepiej dla praworęcznych byłoby chyba umieścić statyw po drugiej stronie, bo wtedy przy przenoszeniu plecaka na jednym ramieniu ciężki statyw ustawiałby plecak bardziej do pionu, ale może niepotrzebnie kombinuję? Pytanie dodatkowe: czy klapa "osobnego" przedziału sprzętowego w U120 jest jakoś mocowana do głównej, czy za każdym razem trzeba podnosić obie?
Może jakieś dodatkowe uwagi?
Z Lowepro mam same dobre doświadczenia i w sumie brałbym w ciemno, ale skłaniam się do U120 z racji zastosowanych tam kilku rozwiązań. W rękach miałem Naneu Alpha - jakość materiału i wykonania IMO b.dobra, ale to inny materiał niż U120 (ten w Alpha zbliżony jest do nylonu balistycznego niektórych kabur Tamrac'a, które akurat oceniam bardzo wysoko w dziedzinie zadanego pytania).
Dzięki za wszelkie podpowiedzi!
Tagi dla tego wątku
Uprawnienia umieszczania postów