Jeśli chodzi o Lowepro Compu Trekker Plus AW to również jest przeznaczony do podróżowania samolotami. Kupiłem go jako nowy za 399 zł. ok. miesiąca temu (wtedy najniższe inne ceny były w granicach 470 zł.).
Leica MP, 28/2, 35/1.5, 50/2.2, 75/1.9
Szukam plecaka w którym zmieści się aparat, laptop i "kurtka, bułki i inne pierdółki" na różne wyprawy i znalazłem taki który mi chyba odpowiada i do tego jest o wiele ładniejszy od wszelkich produktów stricte fotograficznych - National Geographic NG5162. Ktoś ma? Szukam wszędzie informacji jakie wymiary ma komora na komputer, ale nigdzie nie jest to podane...
Computrekker plus AW, napewno: kurtka (nie puchowa), bułki, browar, body, szkła i laptop17'' wejdą; jednak zawiedziesz się jeśli chodzi o małe kieszonki na filtry, karty pamięci, wężyk spustowy, wyzwalacze lamp, itp małe pierdółki. Do dodanych sakiewek wsadziłem, akumulatorki (duże), a reszta pierdół wala się w większej kieszeni, cała reszta czyli wykonanie, materiały itd. rewelacja, ale minusy już wspomniałem. A i statyw też ma w nim swoje miejsce;-) Dobrze się nosi mimo obciążenia jest naprawdę wygodny.