Pokaż wyniki od 1 561 do 1 570 z 3561

Wątek: W czym nosic sprzet?

Widok wątkowy

Coś już napisał
    Miasto
    Gorzów Wielkopolski

Domyślnie Plecak dla fotoreportera (laptop+foto)

Witka,

Temat zakładam, bo nie mogę się doszukać konkretnej odpowiedzi za pomocą szukajki (i to ani tu, ani na forum Nikona), a w poszukiwaniu upragnionego sprzętu spędzam już chyba szóstą godzinę prze kompem.

Jestem fotoreporterem i szukam czegoś, co pomieści mój sprzęt + laptopik. Coś, co mógłbym zabrać np. na nadciągający Woodstock, ale i też czasem używać w codziennej pracy, podczas chodzenia po mieście.

Mój zestaw: D200 + 14-24 + 17-55 + 80-200 (wszystko f/2.8, podaję, bo chcę zauważyć, że szkiełka dość spore gabarytowo). Docelowo puszka będzie wyposażona w grip. Dodatkowo do tego laptop z dwunastocalową matrycą. No i SB 800 do tego.

Wymagania: Ma być jak najmniejszy. Nie potrzebuję dodatkowej kieszeni na kanapki czy ubranie albo wodę - plecak ma pasować do sprzętu i jednocześnie nie robić ze mnie garbusa.

Przeglądałem:
    * Lowepro - biorę pod uwagę Computrekkera AW, ewentualnie Vertex 100/200, jeśli można odpiąć tę idiotyczną podpórkę na statyw. Odpada Stealth II (bo nie można włożyć aparatu z zapiętym obiektywem).
    * Naneu - tutaj ewentualnie U120
    * Kata - nic nie znalazłem, wszystko jest chyba za duże
    * Case Logic - nic nie mają dla mnie
    * Tamrac - myślałem o Expedition 5x (czyli model 5585)
    * Crumpler - fajne są, ale oni nie mają chyba nic dla mnie... przynajmniej ja nie znalazłem (może się mylę?)
    * Domke - oni robią w ogóle plecaki? mają swoją WWW? ja nawet strony nie znalazłem!

Cena: aktualnie - bez ograniczeń. 1500 za plecak nie dam, ale takich chyba na szczęście nie mają

Nie wiem sam już... pomóżcie Będę też wdzięczny za opinie posiadaczy w/w modeli. Aha, zamiennie mam torbę lowepro stealth reportera 300 AW, ale chcę raz na jakiś czas odciążyć plecy.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez fotna Zobacz posta
    odkąd kupiłem szelki Naneu Pro za 35 zł i przypinam do moich reporterów450 i 650 nie używam wcale plecaka - wygodnie szybszy dostęp i mogę założyć na ramie
    Jakie szelki? Możesz napisać coś więcej?
    Ostatnio edytowane przez sir-torpeda ; 22-07-2008 o 01:09 Powód: Automerged Doublepost
    - Fajne zdjęcia robisz. Jaki masz aparat?
    - Używam Nikona.
    - Płoń heretyku!

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów