Witka,
Temat zakładam, bo nie mogę się doszukać konkretnej odpowiedzi za pomocą szukajki (i to ani tu, ani na forum Nikona), a w poszukiwaniu upragnionego sprzętu spędzam już chyba szóstą godzinę prze kompem.
Jestem fotoreporterem i szukam czegoś, co pomieści mój sprzęt + laptopik. Coś, co mógłbym zabrać np. na nadciągający Woodstock, ale i też czasem używać w codziennej pracy, podczas chodzenia po mieście.
Mój zestaw: D200 + 14-24 + 17-55 + 80-200 (wszystko f/2.8, podaję, bo chcę zauważyć, że szkiełka dość spore gabarytowo). Docelowo puszka będzie wyposażona w grip. Dodatkowo do tego laptop z dwunastocalową matrycą. No i SB 800 do tego.
Wymagania: Ma być jak najmniejszy. Nie potrzebuję dodatkowej kieszeni na kanapki czy ubranie albo wodę - plecak ma pasować do sprzętu i jednocześnie nie robić ze mnie garbusa.
Przeglądałem:
* Lowepro - biorę pod uwagę Computrekkera AW, ewentualnie Vertex 100/200, jeśli można odpiąć tę idiotyczną podpórkę na statyw. Odpada Stealth II (bo nie można włożyć aparatu z zapiętym obiektywem).
* Naneu - tutaj ewentualnie U120
* Kata - nic nie znalazłem, wszystko jest chyba za duże
* Case Logic - nic nie mają dla mnie
* Tamrac - myślałem o Expedition 5x (czyli model 5585)
* Crumpler - fajne są, ale oni nie mają chyba nic dla mnie... przynajmniej ja nie znalazłem (może się mylę?)
* Domke - oni robią w ogóle plecaki? mają swoją WWW? ja nawet strony nie znalazłem!
Cena: aktualnie - bez ograniczeń. 1500 za plecak nie dam, ale takich chyba na szczęście nie mają
Nie wiem sam już... pomóżcieBędę też wdzięczny za opinie posiadaczy w/w modeli. Aha, zamiennie mam torbę lowepro stealth reportera 300 AW, ale chcę raz na jakiś czas odciążyć plecy.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Jakie szelki? Możesz napisać coś więcej?