Strona 152 z 357 PierwszyPierwszy ... 52102142150151152153154162202252 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 511 do 1 520 z 3561

Wątek: W czym nosic sprzet?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marfot Zobacz posta
    Teraz popatrzyłem, że Tamrac seria Expedition posiada pewne cechy systemów wentylacyjnych na plecach ale jak działają w praktyce... Może ktoś już się skusił.
    Z doświadczeń rowerowych wydaje mi się na oko, że kanały wentylacyjne są u nich trochę mizerne.
    kanaly z zasady to dla mnie nieporozumienie - siatka jest o wiele, wiele lepsza!! mam expedition 8 i czasem (coraz rzadziej) wybieram sie z nim w gory gdy jest w pelni zapakowany (to jest jakies +/-10/11 kilo).. pierwsza i zasadnicza rzecz ktora bym w nim zmienil to system nosny - szelki sa po prostu wszyte w gorna czesc plecaka i nie da sie ich regulowac tj. "podniesc" plecaka wzgledem kregoslupa tak, by dopasowac jego wielkosc do wzrostu, (zwlaszcza gdy plecak ciagnie w dol pod wplywem swojej masy).. sciskanie na "maksa" pasa biodrowego na dluzsza mete jest bez sensu..

z tego powodu zaczynam odchodzic w gorach od plecaków "foto".. tym bardziej, ze swietnie sprawdza mi sie wolfgang walker (42l).. mozna kipic lens case'y albo jak Jarek Jaworski wczesniej napisal - pociac karimate i samemu zrobic pojemniki na szkla.. siatka dystansowa w tym plecaku to po prostu REWELACJA!! nawet przy intensywnym wysiłku wieksza czesc pleców mam po prostu sucha :-)

MZ to rozsadna alternatywa dopoki jakis producent plecaków foto sie w koncu laskawie nie "obudzi"

Uzależniony Awatar TomS
    Miasto
    Strzelin

Domyślnie

andres napisał:
    a ja swoje Kata NG5737 lub mniejszy NG5162 rozwiąże Twoje problemy
    A ja się tu nie zgodzę. Te plecaki do dla mnie jedynie gadżety. Mało miejsca na sprzęt, jak i na rzeczy osobiste. Jeśli chodzi o materiały to nie chciał bym mieć ten plecak jak zacznie padać - nie wyglądają specjalnie dobrze. No i przegrody między obiektywami są miękkie.

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubak82 Zobacz posta
    MZ to rozsadna alternatywa dopoki jakis producent plecaków foto sie w koncu laskawie nie "obudzi"
    Każdy szanujący się producent plecaków na różne okazje eksponuje zalety swoich systemów wentylacyjnych. Poniżej jeden z moich ulubionych z siatką:
    http://www.deuter.com/Advanced_Aircomfort.php
    Producenci plecaków fotograficznych sporadycznie zamieszczają zdjęcie "spodu" plecaka. Nawet nie można zobaczyć co tam zaaplikowali. Najczęściej nic.
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TomS Zobacz posta
    A ja się tu nie zgodzę. Te plecaki do dla mnie jedynie gadżety. Mało miejsca na sprzęt, jak i na rzeczy osobiste.
    Cóż mało miejsca na sprzęt? w NG5737 z łatwościa zmieściłem 30D z gripem i 70-200 + 5D z gripem i 24-70 +eos5 z gripem (samo body) + dwie lampy + konwerter + dwa obiektywy + laptop. Nie naruszałem ani przestrzeni na rzeczy osobiste, ani kieszeni zewnętrznych. Komora na rzeczy osobiste jest bez rozkładania kołnierza w pojemności zbliżona do Rovera Love Pro (mam ten plecak więc mogę też porównać) przy czym w LP Rover jest wyższa ale się zwęża czego nie ma w NG.

Cytat Zamieszczone przez TomS Zobacz posta
    Jeśli chodzi o materiały to nie chciał bym mieć ten plecak jak zacznie padać - nie wyglądają specjalnie dobrze. No i przegrody między obiektywami są miękkie.
    Używałem ten plecak już w różnych warunkach atmosferycznych i nawet przy całkiem obfitym deszczu bez założenia osłony nic nie nasiąkło. Pamiętaj pozory mogą mylić.

Wadą jest cena w Polsce która znacznie przekracza cenę akceptowalną w moim odczuciu dla plecaka photo, jednakże przy sprowadzeniu z USA cena już nie odstrasza.
    Ale jak już powiedziałem wcześniej... olbrzymią zaletą, przynajmniej dla mnie jest fakt że nie wygląda jak plecak foto dzięki czemu nie rzuca się aż tak w oczy a co za tym idzie nie kusi aż tak potencjalnych złodziei.
    Ostatnio edytowane przez andres ; 16-06-2008 o 00:48

Uzależniony

Domyślnie

Na rower zabieram wyłącznie monopod i tu slingshot się sprawdza wyśmienicie.
    Jeśli planuję wypad ze statywem, to pakuję go do bagażnika auta

Dopiero zaczyna
    Miasto
    obrzeża Warszawy

Domyślnie futerał na obiektyw

Od dłuższego czasu szukam futerału na obiektyw canona EF 70-300 IS z założoną osłoną przeciwsłoneczną /wym. 9,5x17cm. Może ktoś trafił na pasujący? Przeszukiwałem różne aukcje, sklepy i fora. Są albo za długie, albo za szerokie. Szukam futerału, a nie mieszka zawiązywanego na sznurek.

Canon EOS 40D;Sigma 50 F1.4 EX DG HSM
    dzooma, ja też tak czytałem... w ogóle ja pięćdziesiątką to bym wszystko fotografował
    nie rozumiem po co inne obiektywy wyprodukowali ;D

Domyślnie

Witam,
    Czy ktos mial do czynienia z tym plecakiem:
    http://www.naneupro.com/products/a-k3l/?
    Chodzi mi o ogolnie pojeta wygode uzytkowania, jak sprawdza sie system nosny, jak duzo miejsca jest w przedziale "nie foto", najlepiej w porownaniu do LowePro Rovera ;-).

Dopiero zaczyna Awatar rzukov

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rem Zobacz posta
    Witam,
    Czy ktos mial do czynienia z tym plecakiem:
    http://www.naneupro.com/products/a-k3l/?
    Chodzi mi o ogolnie pojeta wygode uzytkowania, jak sprawdza sie system nosny, jak duzo miejsca jest w przedziale "nie foto", najlepiej w porownaniu do LowePro Rovera ;-).
    Fajny ten plecak Naneu, jak sam szukałem plecaka to był mój numer jeden. Niestety od kilku miesięcy już go nie produkują...koleś w sklepie mi powiedział że ten plecak miał jakąś wadę konstrukcyjną i go wycofali. Jako alternatywę (nieco droższą) polecam TAMRACa Adventure 9...
    piątka eMKa dwa, siedemnaście czterdzieści, osiemdziesiątka piątka jeden osiem, siedemdziesiąt dwieście eF cztery IeS, kilka eM czterdzieści dwa

Dopiero zaczyna Awatar teruus

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aga_wrr Zobacz posta
    Witam,

Jestem na etapie poszukiwania plecaka, ktory pomiescilby:
    30D z podpietym 70-200 2.8 +
    17-40 f4
    85 1.8
    TC x 1.4
    ... i w zasadzie tyle na jeden raz (plus jakies malenstwa typu baterie i karty, ale to juz nieistotne)
    Problem w tym, ze poszukuje czegos maksymalnie wygodnego do dlugich (kilkudniowych) gorskich wedrowek. Czegos, co nie spowoduje, ze odpadna mi ramiona po calym dniu wlazenia pod gore.
    Mozecie cos polecic?
    Myslalam do tej pory o Mini Trekker AW, ale zastanawiam sie na ile jest on wygodny dla malej osobki, ktorej generalnie ciezko jest duzo dzwigac
    Z gory wielkie dzieki za wszelkie sugestie!
    Pozdrawiam,

Ja polecę FASTPACK 350 zmieści się to co potrzebujesz plus jeszcze trochę miejsca zostanie....
    U góry komora "cywilna" na pierdoły...
    Jest komora na laptopa którą można wykorzystać na jakąś kurtkę lub coś w ten deseń
    Nie ma uchwytu na statyw ale dla mnie to nie problem....
    Nosi się bardzo dobrze, nawet na dłuższych trasach

Strona 152 z 357 PierwszyPierwszy ... 52102142150151152153154162202252 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów