Cytat Zamieszczone przez TomS Zobacz posta
Pytanie do osób które posiadają plecak lowepro DryZone model obojętnie. Wybieram się za miesiąc na ponad tydzień na kajaki więc taki plecak powinien być dobry.
Ale czasami też bym z nim chodził na jakieś niedługie wycieczki max 5 godzin. A jako że mam lekki problem z plecami muszę mieć plecak naprawdę wygodny.Więc czy taki plecak jest wygodny czy nie ?
Miałem ten plecak.
Jest pojemny i naprawdę szczelny.
Na „mokre” warunki jest jak najbardziej ok.
Jednak na 5-cio godzinne wędrówki raczej bym nie polecał.
Na dłuższe chodzenie ze sprzętem polecałbym raczej Kata R-102 – przy mniejszej ilości sprzętu. lub coś takiego jak Lowepro Photo Trekker przy wiekszej ilości bagażu.
Choć z własnego doświadczenia mogę powiedzieć że najlepiej z punktu widzenia pleców sprawdzają się porządne plecaki trekingowe. Tyle tylko ze dobrze jest wtedy sprzęt foto zapakować w coś i dopiero . Świetnie sprawdzało mi się takim rozwiązaniu wnętrze z DryZone 100 (jest „wyciągalne”) w którym był sprzęt foto. Przy okazji dużo łatwiej jest spakować takie rzeczy jak jakaś kurtka, woda itp.

A wracając do DryZone i „upierdliwości” zamków to sam producent podaje w instrukcji że nie trzeba zapinać zawsze wszystkich zamków. Zamek wodoszczelny zapina się tylko wtedy gdy istnieje taka potrzeba a gdy już jest zapięty to zapinanie zwykłego wewnętrznego jest bezcelowe.