Strona 118 z 339 PierwszyPierwszy ... 1868108116117118119120128168218 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 171 do 1 180 z 3561

Wątek: W czym nosic sprzet?

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jaco1 Zobacz posta
    Potrzebuję zapakować:

30d z podpiętym 70-200 4L
    dodatkowo: obiektywy 17-40, 50, jakiś analog, lampa i pierdółki typu karty i akumlatory.

Zastanawiam się nad:

Lowepro Stealth Reporter D400 AW - (chyba że starczy D300)
    lub
    Tamrac 5608 torba PRO 8

(najbardziej cenowo pasuję TAMRAC następnie D300 i D400)

i tutaj dylemat - bo nie mam możliwości osobistego oglądnięcia tych toreb - czy Lowepro - ma otwarcie górnej klapy - pozwoli na szybkie wyciagniecie aparatu z tym obiektywem?

czy ktos mógłby przesłac zdjęcie jeśli ma tą torbę z rozmieszczeniem sprzętu?

To samo się dotyczy torby TAMRAC.

P.S. Przeszukałem cały ten watek - ale jest ona tak ogromniasty że jest kłopot z wyszukaniem konkretnej odpowiedzi - jeśli pada podobne pytanie - niema odpowiedzi...
    Tak Lowepro we wszystkich torbach ma otwarcie gornej klapy Najlepiej wpisz nazwe torby w GOOGLE i zobaczysz na zdjeciach w roznych ujeciach puste i zapakowane.a potem CENEO,Skapiec,allegro i jestes GURU od toreb foto.Pozdrawiam:smile:

jaco1
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez janmar Zobacz posta
    Tak Lowepro we wszystkich torbach ma otwarcie gornej klapy Najlepiej wpisz nazwe torby w GOOGLE i zobaczysz na zdjeciach w roznych ujeciach puste i zapakowane.a potem CENEO,Skapiec,allegro i jestes GURU od toreb foto.Pozdrawiam:smile:
    Wielkie dzięki - taka prosta odpowiedź jakoś mi wypadlo z głowy... najprostsze najlepsze..

Początki nałogu Awatar don
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

polecam Lowepro Nova 4 AW
    Moja CaroLina

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Czy do Computrekkera AW (nie Plus, zwykły), wejdzie mi 40D z 70-200 2.8IS i nad tym jakieś drugie body typu 5D/40D/400D?
    Boki na drugie body odpadają, bo tam będą inne szkła.
    Zastanawiam się czy się zapakuję w zwykłego, czy muszę brać Plusa...
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Początki nałogu Awatar Thunder
    Miasto
    Krotoszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sal Zobacz posta
    Czy do Computrekkera AW (nie Plus, zwykły), wejdzie mi 40D z 70-200 2.8IS i nad tym jakieś drugie body typu 5D/40D/400D?
    Boki na drugie body odpadają, bo tam będą inne szkła.
    Jezeli piszesz o komplecie bez gripow to wejdzie spokojnie. Z gripami robi sie troche ciasno bo body staje sie dosc wysokie...
    Canon EOS 5D + Canon 400D + Canon EF 17-40/4L + Canon EF 35/2 + Canon EF 50/1.4 + Canon EF 85/1.8 USM + Canon EF 70-300/4-5.6 IS + Canon Speedlite 580EX + Sandisk Extreme III 20GB + Lowepro Stealth Reporter D200AW

Galeria Thunder | ...Konica-Minolta D5D, Sony A100...

Domyślnie

Sledzilem ten temat z przerwami. Chcialem podzielic sie moimi uwagami.
    Nie wiem, czy to juz padlo wyraznie:
    ci ktorzy maja wieksze body+grip niech na spokojnie w sklepie przetestuja wybrane modele toreb/plecakow.

Ja do "spacerow" ze sprzetem wybralem slingshota 200.
    30D z gripem wchodzi, ale wcale nie jest to super wygodna torba. Dodajac jeszcze dluzszy obiektyw-to kolejny problem.
    Slingshota 300 nie wzialem, bo to juz potezny worek (wypakowana dwusetka to tez juz jest niezly klocek). Wezcie to pod uwage.

LowePro IMO nie ma tez wygodnego malego plecaka na laptop i aparat/grip z gratami. Niestety nie mam gdzie przetestowac Delsey Probackpack 31.

Z wiekszych plecakow mam juz CULLMANN Faro explorer. To potezna walizka na mase sprzetu. Testowalem juz w samolotach jezdzac z apartem i sprzetem komp (w tym zewn hdd, tablet)... ale tu kolejna pulapka. Wszystko sie miesci i spelnia warunki wiekszosci przewoznikow (nie pisze o low cost i samolocikach typu Embraer np. LOTu gdzie bagaz spelnia wymiary przewidziane przez linie, ale musi byc wieziony na kolanach pilota ;-)). Waga takiego bagazu wypelnionego szklem, tworzywem i metalem przekracza wszelkie normy. A nie bralem do tej pory statywu.
    ║ 50D i 30D + graty ║

Bywalec Awatar checiu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

powinny Ci sie zmiescic do Computrekkera.

www.cambags.com tam znajdziesz duuzo konfiguracji.

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Lowepro D550 AW - pyt. do użytkowników

Przymierzam się do zakupu torby fotograficznej. Byłem w sklepie i macałem różne modele. Najbardziej "na macanta" przypadł mi do gustu model D550. Niestety nie miałem możliwości poprzymierzania swoich zabawek ale wydaje mi się, że pojemnościowo jest w sam raz. Ale co innego macanie w sklepie a co innego doświadczenie w praktyce.

I tu zwracam się z pytaniem, czy ktoś z Was posiada tę torbę? jeśli tak, to jaki sprzęt w niej typowo mieścicie? Czy coś Wam przeszkadza? Jak z ergonomią? Ogólnie, czy jesteście zadowoleni i czy podejmując ponownie decyzję zdecydowalibyście się na ten sam model? Wszelkie uwagi będą dla mnie bardzo cenne.

Dziękuję!
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Domyślnie

Jeżeli mogę polecam Adventure 5 z trzech powodów :
    1. Mieści się 30D z podpiętym gripem i Canonem 70-200/4 L (oczywiście z odwróconą osłoną) oraz 4 obiektywy i lampa.
    2. Cena na allegro ostatnio spadła z 249 na 179 zł
    3. Bardzo wygodny w noszeniu, uchwyt na statyw, sporo kieszonek schowków i miejsca na filtry.
    Nie mam zamiaru reklamować, ale jestem naprawde zadowolony.
    Dla ułatwienia w szukaniu link na strone : http://www.allegro.pl/item271915569_...ka_jakosc.html
    A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szuler Zobacz posta
    Jeżeli mogę polecam Adventure 5
    Życzę Ci, żeby okazał się lepszej jakości niż plecak SafePaq PRO 4001C. Bo choć z wyglądu jest to klon plecaka Lowepro, to jednak trwałość bardzo mizerna. Rozlazł mi się po kilku miesiącach na szwach. Jakby komuś chodził po głowie, to zdecydowanie odradzam.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Strona 118 z 339 PierwszyPierwszy ... 1868108116117118119120128168218 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów