Strona 113 z 339 PierwszyPierwszy ... 1363103111112113114115123163213 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 121 do 1 130 z 3561

Wątek: W czym nosic sprzet?

Mieszany widok

Uzależniony Awatar FOTOGRAF
    Miasto
    Holandia, Polska

Domyślnie

dobrze ze patrzysz na wymiary puszki ale ile szkiel i co chcialbys w nim zmiescic? teraz lub w przyszlosci?
    Nikon Lowepro Zeiss Tamron Sigma Sony VAIO Manfrotto i duzo innych dupereli
    Canon? moze niedlugo!

Uzależniony Awatar TomS
    Miasto
    Strzelin

Domyślnie

Z tą wysokością to bym też tak nie przesadzał. Mam 20D z gripem i jakoś siębez problemu mieści do mini trkkera. A gdzieś czytałem że za wysoki będzie aparat i będzie trzeba ugniatać.
    A z tych co piszesz to bawiłem się expedition 7 i muszę powiedzieć że wykonanie bardzo dobre. No i bardzo wygodny jak się założy na plecy.

Bywalec Awatar Dorn
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TomS Zobacz posta
    Z tą wysokością to bym też tak nie przesadzał. Mam 20D z gripem i jakoś siębez problemu mieści do mini trkkera. A gdzieś czytałem że za wysoki będzie aparat i będzie trzeba ugniatać.
    A z tych co piszesz to bawiłem się expedition 7 i muszę powiedzieć że wykonanie bardzo dobre. No i bardzo wygodny jak się założy na plecy.
    Kurcze, to nie wiem Kiedys sprawdzałem (wKrakowie na Studenckiej) Mini i Compu Trekkera i mi sie 300D z gripem mieścił na styk a 30/40D tochyba są większe do 300D

Cytat Zamieszczone przez FOTOGRAF Zobacz posta
    dobrze ze patrzysz na wymiary puszki ale ile szkiel i co chcialbys w nim zmiescic? teraz lub w przyszlosci?
    Szkła to to co mam (17-40, 50) plus dodatkowo jeszcze 70-200 (pewnie f4) i na 100% 100 Macro.
    Do tego jescze kilka filtrów Cokin'a, Apacer 2.5"
    No i planuje (gdzies tak za rok) 30/40D zakupic.

Chyba sie zdecyduje na Expedition 7
    (żonie sie tez podoba - bo tańszy )
    40D | 17-40/4L | 70-200/4L | 50/1.8 | 420EX | ... I z tego wychodzi: www.kolec.cba.pl
    ---------------------
    Post ten wyraza opinie Autora w dniu dzisiejszym. Nie moze on byc wykorzystany przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani innym nastepujacym po nim dniu.
    Autor zastrzega sobie prawo do zmiany pogladów, bez podawania przyczyny.

Uzależniony Awatar TomS
    Miasto
    Strzelin

Domyślnie

Tak 14/15 cm głębokości będzie ok.

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

A ja wczoraj wyciągnąłem z szafy zakurzonego Lowepro Toploadera, przez pół godziny przypominałem sobie jak się właściwie tą cholerną uprząż zakłada ;-) po czym z aparatem na brzuchu i dzieckiem na plecach ruszyłem w małe górki :-D Sprawdza się w 100% - ręce wolne, równowaga nawet lepsza (bo dociąża trochę przód), tylko ramiona bolą ;-)

Chyba TLZ trochę wróci do łask - już "oczyma duszy mojej" widzę jak maluchy się przyzwyczajają do dźwięku migawki i patrzenia we właściwą stronę - czyli tam gdzie robi "pyr pyr pyr" ewewntualnie "ziuuuuuu" Za tydzień pierwszy test
    Ostatnio edytowane przez muflon ; 27-08-2007 o 12:09

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    A ja wczoraj wyciągnąłem z szafy zakurzonego Lowepro Toploadera, przez pół godziny przypominałem sobie jak się właściwie tą cholerną uprząż zakłada ;-) po czym z aparatem na brzuchu i dzieckiem na plecach ruszyłem w małe górki :-D Sprawdza się w 100% - ręce wolne, równowaga nawet lepsza (bo dociąża trochę przód), tylko ramiona bolą ;-)
    hehe... u mnie na wycieczkach rodzinnych ja nosze dziecko (w nosidelku, wiec z cala bateria pieluch, chuteczek do tylka, butelek, zabawek, ksiazeczek, ...), za moja lepsza polowa plecak. niestety, musze wypakowywac (lampe, celownik katowy, nadmiar zapasowych akku, ...), ale przynajmniej to co najwazniejsze pozostaje pod reka

TLZ2 mialem, ale stanowczo za malo miesci

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    Chyba TLZ trochę wróci do łask - już "oczyma duszy mojej" widzę jak maluchy się przyzwyczajają do dźwięku migawki i patrzenia we właściwą stronę - czyli tam gdzie robi "pyr pyr pyr" ewewntualnie "ziuuuuuu" Za tydzień pierwszy test
    oj, dzieciaki szybko czaja baze, ze "Tata zdjecia robi" fajnie jest

te starsze tylko czasem wykazuja ciekawosc "co bedzie jak sie tu nacisnie". corka mi ostatnio seria darkframe'ow poleciala, bo aparat na uspieniu w plecaku lezal i dziecko "jakos" trafilo w spust
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    corka mi ostatnio seria darkframe'ow poleciala, bo aparat na uspieniu w plecaku lezal i dziecko "jakos" trafilo w spust
    Jak tylko nauczy sie pisać, to będzie ulubienicą tego forum.
    Chyba żaden z obecnych artystów nie zaczynał od fotografowania dekielków w tym wieku Pozazdrościć.
    Jarek

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Jak tylko nauczy sie pisać, to będzie ulubienicą tego forum.
    Chyba żaden z obecnych artystów nie zaczynał od fotografowania dekielków w tym wieku Pozazdrościć.
    ale ona ma tylko 1,5 roku. a ze akurat siega do tzw. "oltarzyka" (jak to kiedys kumpel okreslil moj, zawsze otwarty, zawsze ulozony na krzesle pod sciana, plecak) to tak jej jakos wyszlo, przy zadekielkowanym obiektywie jak nie tlucze moich pudelek z filtrami albo bateriami, wzglednie roznosi po pokoju akcesoria cokinowskie (uchwyty, pierscienie) to "bawi sie" korpusem

pierwsze zdjecie w zyciu, faktycznie, zrobila w wieku moze 15 miesiecy. tata ustawil, Hania nacisnela i ma zdjecie swojego pluszowego misia-obroncy
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 27-08-2007 o 12:51
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    TLZ2 mialem, ale stanowczo za malo miesci
    Hmm, no ja lazilem w konfiguracji: (body+24-70+oslona) w torbie - dopina sie to troche "na wcisk", ale i tak spokojnie mozna chodzic z odpietym zamkiem, aparat wiszac na szyi ladni sie chowa do torby, a po bokach przyczepione te okragle etui lowepro, w jednym 17-40, w drugim 70-200IS, niestety bez oslon. Da sie ;-)

Uzależniony
    Miasto
    Namysłów/Wrocław

Domyślnie

Czytając tyle stron pogubiłem się. Nie mam możliwości chwilowej przetestowania tego plecaka więc pytam was o rade.

LOWEPRO CompuTrekker AW
    Czy wejdzie w niego: 30D z gripem + tokina 12-24 + sigma 100-300 F4 (w ostateczności C 70-200 4L) + Tamron 28-75 + drugie analogowe Body 50E + C 430EX

Potrzebuje większy plecak na cały mój sprzet oraz laptopa 15,4".

Strona 113 z 339 PierwszyPierwszy ... 1363103111112113114115123163213 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów