...w plecaku
...w plecaku
Mam pytanko mam mini trekkera aw i zastanawiam się żeby dokupić do niego plecak day pack ale znalazłem gdzieś zdjęcia że jeśli je połączę to nie podepnę już statywu. Jak to jest w praktyce?
a ja mam inny problem teraz ... potrzebne mi cos w czym bede mogl nosic drugi korpus ze szklem .... na przyklad eos5 lub 20d ze srednim zoomem na przyklad 70-200 ..... najlepiej by bylo gdyby dalo sie to nosic na pasie![]()
Firma Pacsafe wypuściła torby, plecak i paski fotograficzne, które mają zabezpieczenia przed kradzieżą - http://www.pacsafe.pl/viewallproducts.html#fot oraz http://fotopolis.pl/index.php?n=5862. Wyglądają ciekawie, nie mają żadnego logo, są czarne (prócz torby na laptopa), więc mniej się rzucają w oczy.
Ostatnio edytowane przez Arek Piekarz ; 15-05-2007 o 23:11
40D + 17-55/2.8 IS USM + 85/1.8 USM + 580EX + Stofen
Pretec 4 GB x133 + Kingston 1 GB x50 + Manfrotto 728B
Lowepro Stealth Reporter D400 AW + Lowepro Nova 2 AW
Moje zdjęcia na Jelonce.com, plfoto i galerii ZSO nr 1 im. S. Żeromskiego w Jeleniej Górze
Mój fotoreportaż z XV Finału WOŚPu i zdjęcie tygodnia na fotopolis.pl
Hej,
czy numerki przy torbach Lowepro mają jakieś "obiektywne" / "porównawcze" znaczenie? Tzn. wiem, że np. Reporter 200 jest większa niż Reporter 100, ale jak np. mają się wielkości Slingshot 200 <-> Stealth Reporter 200 ?
Ostatnio edytowane przez HuleLam ; 16-05-2007 o 08:42 Powód: poprawki
Witam.
Jaka torba na 2 lustrzanki z obiektywami będzie w miarę porządna w/g was?
Do tej chwili używałem torby chińskiej -
i sobie chwalę, ale za mała jest na 2 lustrzanki.
Zastanawiałem się nad http://allegro.pl/item192445217_bogu...ndent_400.html
za 134 zł
albo http://allegro.pl/item194681154_prof...ba_unomat.html
za 195 zł
Trochę mi się w tym Unomacie kolory nie podobają, ale to w sumie nie najważniejsze. Unomat chyba wygrywa jeśli chodzi o wykonanie i wyściełanie środka itp. Dodatkowym minusem Correspondenta jest chyba brak zamka błyskawicznego? Tak się w każdym razie dopatruję na zdjęciach, że jest tylko zapinanie na 2 klamry?
Co myślicie. Kwota na to torbę to max 200 zł
Pozdro
Plodz1
To ja dodam swoje dwa grosze na temat Nature Trekkera - jako że dodałem swój review do www.cambags.com to zamieszczam przy okazji zdjęcie które zrobiłem (kompaktem Nikona ;-) ). Na 70-200/f4 kładę jeszczę 420 EX w pokrowcu, na 50/1.4 soczewkę Raynoxa DCR250 i jej całkiem sporym pudełku i nic nie wystaje ponad przegródki. 350D jest oczywiście z gripem, wydawało mi się to tak oczywiste że nie przyszło mi do głowy zaznaczyć to na zdjęciu ;-) Oprócz tego co na zdjęciu, mam jeszcze trochę różnorakich rzeczy (akumulatory, baterie, karty) w wewnętrznych kieszeniach pokrywy plecaka. Cały plecak nosi się świetnie pod warunkiem zapięcia pasa biodrowego i piersiowego - targałem go ostatnio po górach z zapiętym Manfrotto 055ProB/486RC2 i było spoko...
Małe info dla latających - niestety nie wszedł (mimo zdemontowania uchwyty statywowego) do schowków na środkowym rzędem w dość leciwym 767-300ER Delty (podejrzewam że LOT ma dość podobną konfigurację) a akurat miałem miejsce środkowym rzędzie siedzeń - po prostu nie dawało się zamknąć schowka... Do bocznych wchodził bez problemu (tak samo jak bez problemu wszedł do schowka w A320), tak więc odpowiednia taktyka wsiadania jest tutaj podstawą
Ostatnio edytowane przez Krzychu ; 20-05-2007 o 10:06
Ostatnio przygotowuję się do zakupu plecaka na sprzęt, padło na firmę Lowepro, modele:
- Mini Trekker
- Micro Trekker 200.
Nie mam w okolicy nigdzie możliwości przypasowania się do takiego plecaka, czy może ktoś z forumowiczów, ma któryś z wymienionych plecaków i mógłby zrobić zdjęcia wnętrza. Jak to wygląda z wyposażeniem i podesłać na PW :grin:
Odnośnie Micro Trekker 200 ostatnio na allegro pojawił się model z końcówką "F", w atrakcyjnej cenie. Może ktoś wie coś na temat tej wersji plecaka, czy jest to to samo co wersja bez "F"?
Ewentualnie jakieś zdjęcia tego modelu, bo z tych załączonych do aukcji niewiele można wyciągnąć![]()
40D,12-24, 18-55, 50 f/1,8; 24-105 f/4 IS, 70-200 f/4, 430EX