To ja dodam swoje dwa grosze na temat Nature Trekkera - jako że dodałem swój review do www.cambags.com to zamieszczam przy okazji zdjęcie które zrobiłem (kompaktem Nikona ;-) ). Na 70-200/f4 kładę jeszczę 420 EX w pokrowcu, na 50/1.4 soczewkę Raynoxa DCR250 i jej całkiem sporym pudełku i nic nie wystaje ponad przegródki. 350D jest oczywiście z gripem, wydawało mi się to tak oczywiste że nie przyszło mi do głowy zaznaczyć to na zdjęciu ;-) Oprócz tego co na zdjęciu, mam jeszcze trochę różnorakich rzeczy (akumulatory, baterie, karty) w wewnętrznych kieszeniach pokrywy plecaka. Cały plecak nosi się świetnie pod warunkiem zapięcia pasa biodrowego i piersiowego - targałem go ostatnio po górach z zapiętym Manfrotto 055ProB/486RC2 i było spoko...
Małe info dla latających - niestety nie wszedł (mimo zdemontowania uchwyty statywowego) do schowków na środkowym rzędem w dość leciwym 767-300ER Delty (podejrzewam że LOT ma dość podobną konfigurację) a akurat miałem miejsce środkowym rzędzie siedzeń - po prostu nie dawało się zamknąć schowka... Do bocznych wchodził bez problemu (tak samo jak bez problemu wszedł do schowka w A320), tak więc odpowiednia taktyka wsiadania jest tutaj podstawą