Strona 101 z 339 PierwszyPierwszy ... 519199100101102103111151201 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 001 do 1 010 z 3561

Wątek: W czym nosic sprzet?

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

To ja dodam swoje dwa grosze na temat Nature Trekkera - jako że dodałem swój review do www.cambags.com to zamieszczam przy okazji zdjęcie które zrobiłem (kompaktem Nikona ;-) ). Na 70-200/f4 kładę jeszczę 420 EX w pokrowcu, na 50/1.4 soczewkę Raynoxa DCR250 i jej całkiem sporym pudełku i nic nie wystaje ponad przegródki. 350D jest oczywiście z gripem, wydawało mi się to tak oczywiste że nie przyszło mi do głowy zaznaczyć to na zdjęciu ;-) Oprócz tego co na zdjęciu, mam jeszcze trochę różnorakich rzeczy (akumulatory, baterie, karty) w wewnętrznych kieszeniach pokrywy plecaka. Cały plecak nosi się świetnie pod warunkiem zapięcia pasa biodrowego i piersiowego - targałem go ostatnio po górach z zapiętym Manfrotto 055ProB/486RC2 i było spoko...

Małe info dla latających - niestety nie wszedł (mimo zdemontowania uchwyty statywowego) do schowków na środkowym rzędem w dość leciwym 767-300ER Delty (podejrzewam że LOT ma dość podobną konfigurację) a akurat miałem miejsce środkowym rzędzie siedzeń - po prostu nie dawało się zamknąć schowka... Do bocznych wchodził bez problemu (tak samo jak bez problemu wszedł do schowka w A320), tak więc odpowiednia taktyka wsiadania jest tutaj podstawą

Ostatnio edytowane przez Krzychu ; 20-05-2007 o 10:06
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Bywalec

Domyślnie

Ostatnio przygotowuję się do zakupu plecaka na sprzęt, padło na firmę Lowepro, modele:
    - Mini Trekker
    - Micro Trekker 200.

Nie mam w okolicy nigdzie możliwości przypasowania się do takiego plecaka, czy może ktoś z forumowiczów, ma któryś z wymienionych plecaków i mógłby zrobić zdjęcia wnętrza. Jak to wygląda z wyposażeniem i podesłać na PW :grin:

Odnośnie Micro Trekker 200 ostatnio na allegro pojawił się model z końcówką "F", w atrakcyjnej cenie. Może ktoś wie coś na temat tej wersji plecaka, czy jest to to samo co wersja bez "F"?
    Ewentualnie jakieś zdjęcia tego modelu, bo z tych załączonych do aukcji niewiele można wyciągnąć
    40D,12-24, 18-55, 50 f/1,8; 24-105 f/4 IS, 70-200 f/4, 430EX

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zaku Zobacz posta
    czy może ktoś z forumowiczów, ma któryś z wymienionych plecaków i mógłby zrobić zdjęcia wnętrza.
    Rety... przeciez post wyzej masz link gdzie masz takie zdjecia .

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Domyślnie

Witam, mam sprzecior jak w podpisie. Jak sadzicie co byloby lepsze dla noszenia tego sprzetu - Rover AW II czy Compu Rover AW ?
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez banan82 Zobacz posta
    Witam, mam sprzecior jak w podpisie. Jak sadzicie co byloby lepsze dla noszenia tego sprzetu - Rover AW II czy Compu Rover AW ?
    Chyba roznia sie tylko tym ze jeden ma komore na latopa a drugi nie ma.

Miasto
    Scotland

Domyślnie

Vitez, orientujesz sie czy ten plecak Rover AW II jest duzy? Bo na zdjeciach reklamowych Lowepro wyglada na potezny..
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez banan82 Zobacz posta
    Vitez, orientujesz sie czy ten plecak Rover AW II jest duzy? Bo na zdjeciach reklamowych Lowepro wyglada na potezny..
    A co rozumiesz przez duzy?
    Dla jednych 400D jest duze nawet bez gripa, dla innych dopiero seria 1D sie kwalifikuje jako duze aparaty.
    Dla jednych 50 1.8 to juz duzy obiektyw, dla innych dopiero 400 5.6 L.
    Itd itp.
    Subiektywnie - wyglada na to ze jest porownywalnych rozmiarow co moj Compu Rover, czyli jak dla mnie za duzy na codziennie noszenie np do pracy czy na 2-3 godzinne spacery do parku, nad Wisle itp, za to idealny na calodzienny wypad np do lasu czy na weekendowy wyjazd.

Miasto
    Scotland

Domyślnie

Vitez, spokojnie
    wlasnie o to mi chodzilo, wyglada na to ze na takie codzienne spacery potrzebna bedzie torba, a tak w gorki/plener to na pewno plecak. DZieki

ps: nie sadzilem ze kupno opakowania na aparat to tez moze byc takie problem, jak zwykle za duzy wybor
    oj nie ma w zyciu latwo
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Coś już napisał

Domyślnie

Rover AW II jest trochę mniejszy, zgrabniejszy niż Compu Rover. Najbardziej widać to w górnej części. Wg mnie Rover AW II bardziej nadaje się na plecak uniwersalny niż Compu Rover. Dodatkowo nie ma już paskudnej rączki, która kiedyś odstraszyła Viteza
    Pozdrawiam, Rafał

Miasto
    Scotland

Domyślnie

hehe
    Rafal, widze ze mamy bardzo podobny sprzet, w czym go nosisz ze tak spytam?
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Strona 101 z 339 PierwszyPierwszy ... 519199100101102103111151201 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów