Miałem szczęście przymierzyć się (jeszcze z Trabantem z gripem) do CompuDaypacka... i właśnie dlatego wybrałem Tamraca Adventure 9. No, ale Tamrac ma mniejszą część "turystyczną". Coś za coś. Gdyby ktoś się nad tymi dwoma (CompuDaypack i Adventure 9) zastanawiał, to polecam "obadać" także Tamraca Aero 80.
Fotograf platoniczny
Witam Wszystkich
Ja tez podłończe sie do tematu bo szukam plecaka do mojego sprzetu , co prawda mam torbę tamrac pro 8 ale nie mam juz siły a na wycieczki lub dalsze podróze to nie sie nadaje .
mój sprzet widoczny w stopce.
Canon Eos 40D/Canon Eos 6D / Canon EF-S 17-85 IS USM/ Canon EF 50 F1,4 USM / Canon EF 70-200 F4 IS USM / Canon EF 24-105 F4 IS USM / Samyang 8 F3,5 /Canon EF 17-40 F4 USM/ Canon Speedlite 580EX II Dyfuzor / Lowepro Nova 190AW/ Lowepro Slingshot 302AW / Karty Sandisk Extreme/ Zestaw Cokin
Miałem kupić torbę, skończy się jednak najprawdopodobniej na plecaku. Jeszcze się trochę waham. W grę wchodzi Naneu Pro K4L, Kata DR 467 i w wersji ekono - torba Mekko P202 i przekładanie czasem jej insertu do mojego starego, sprawdzonego plecaka.
Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser
Witaj.
Najczęściej używam Lowepro Flipside 400 AW . Dla mnie to plecak w sam raz do codziennej pracy.
Przede wszystkim jego budowa jest zwarta, stosunkowo niewielka (jak na ilość sprzętu, którą może pomieścić). Jest wygodny, przemyślany i praktyczny. Ważna dla mnie jest peleryna przeciw deszczowa chowana na spodzie.
Jego górna część jest głębsza - wchodzi 5D z gripem (który planujesz kupić) i jest jeszcze miejsce u góry. Na dole pakuję 30D (z gripem też się mieści). Do tego dwie grubsze stałki, szeroki zoom, długi też wejdzie (np.70-200). Lampa 580EX i reszta ważnych drobiazgów dopełniają całości.
Zastanawiam się tylko nad odcięciem (bo niestety nie jest wyciągany jak w Lowepro Compu Trekker Plus AW) pasa biodrowego. Solidny, miękki od wewnętrznej, z szuflekami ale za duży i mnie to mierzi ;-).
Zewnętrzne, regulowane paski z klamrami na zapięcie np. kurtki, wysuwana kabura na statyw, kieszonki na karty to kolejne udogodnienia.
Średnia cena ok. 350 zł. z przesyłką.
Mój sprzęt nie jest widoczny w stopce - wstydliwy jestem :-D ;-).
Proszę ! Nie pytajcie, czy się plecy pocą :-D . Przecież to się zdarza nawet chodząc bez plecaka :-P .
Pozdrawiam Marcin
Ostatnio edytowane przez BuRton ; 30-10-2008 o 23:19
Co do plecaczka na duza ilosc sprzetu to polecam Mekko C41 , uzywalem go do systemu nikona (ktory mi ukradli ) z mojej stopki i wszystko sie miescilo + jeszcze TC , Cokiny , ładowarki. Naprawde dobry plecaczek za ok 160-200zł.
Teraz uzywam Naneu Alfa i tez jest swietny ale narazie mam mniej sprzetu
Canon 40d + 70-200/2,8 L USM ,18-55, 135/3,5, 300/2,8
( Nikon D70s + 17-50/2,8 + 80-200/2,8 + 105/3,5 + SB800+ 50/1,8 ) Skradzione 30/08/2008 w okolicach Płońska
Witajcie,
Czy ktoś zna jakiś model torby typu topload (kabura) lub jakiegoś podobnego rozwiązania do noszenia Canon 40d z założonym obiektywem EF 400 5.6 L?
Próbowałem szukać na forum ale nic nie znalazłem.
Pozdrowienia
A jak wyglada sprawa sztywnosci przegrodek ( np http://www.allegro.pl/item463775309_...pokrowiec.html ) itp , trzyma sie to jakos i sa w miare sztywne tak zeby sprzet sie nie przemieszczal ?
no comment...
MM-architekci
Mialem do niego spakowane wszystko co w stopce ( z systemu nikona ) i nic sie nie przemieszczalo. Dopinałem tez do niego z boku pokrowce na same obiektywy i bylo ok.
Naprawde polecam ten plecaczek. Jedyne do czego mozna sie przyczepic to pokrowiec p/deszczowy , w sumie wedlug mnie z lepszego materialu niz te LP ale nie jest na gumke tylko na sciagacz ale w sumie dzieki temu jak mialem przypiety z boku pokrowiec do obiektywu ( 400/5,6 ) to tez moglem go pokrowcem przykryc![]()
Canon 40d + 70-200/2,8 L USM ,18-55, 135/3,5, 300/2,8
( Nikon D70s + 17-50/2,8 + 80-200/2,8 + 105/3,5 + SB800+ 50/1,8 ) Skradzione 30/08/2008 w okolicach Płońska