Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 26 z 26

Wątek: EF 28-135 luzy

Mieszany widok

Coś już napisał Awatar piompo

Domyślnie

Mam ten obiektyw, z objawów o których tu mowa:

1) nie wysuwa się focąc w dół
    2) bzyka z IS - ale nie używam IS - i dziwię się, ze ktoś to używa, zdjęcia wychodza jakieś na granicy mydła
    3) bardzo szybko ostrzy (USM to jest to) nawet w ciemniejszych sytuacjach nie mam żadnych problemów raczej
    4) chodzi w miarę lekko chociaż w moim 50mm 1.8 II na manualu chodzi lżej

Ogólnie jestem z niego mega zadowolony, może się nie wysuwa, bo kupiony w JUESEJU.

Ostatnio założyłem na chwilę kita 18-55 mojego kolegi i muszę przyznać, ze 28-135 to niebo a ziemia przy tym szajsie.

Pozdrowionka

Pioterr

Domyślnie

moj 28-135 tez jest zagraniczny i sie wysuwa... nie wiem... a jesli chodzi o IS to mydlo jest bardzo czeste...
    40D + 28-135 3.5-5.6 + 50 1.8 + 430EX

Dopiero zaczyna Awatar Arni3698-40D

Domyślnie

miałem to szkiełko te same objawy , a że mnie to denerwowało to szybko sprzedałem :P
    Canon 40D+BG-E2N | EF 17-40 4L USM|EF 70-200 4L |SpeedLite 580EXII |SanDisk 2 GB| Case Logic SLR4 | to dopiero początek uzależnienia ;D

Domyślnie

też mam to szkło i też się wysuwa i co z tego? to normalne w tym obiektywie (i w 28-105 też), nie ma to żadnego wpływu na zdjęcia. szkło jak na zoom optycznie bardzo dobre. Autofokus w ciemniejszych sytuacjach rzeczywiście ma kłopoty, ale da się to przeżyć bez większych frustracji. IS trzeszczy, ale do tego też można przywyknąć i nie jest to wcale takie denerwujące i głośne (chyba że podłączymy grip firmy Delta, który działa jak komora pogłosowa - grip kupiłem i następnego dnia odesłałem, teraz mam oryginalny i jest ok . Jednym słowem - to nie eLka, więc gwoździ nim nie wbijaj. Foty robi bardzo ok

Dopiero zaczyna

Domyślnie

IS- sprobuj strzelac zdjecia z reki w slabo oswietlonym pomieszczeniu a go docenisz
    mialem 2 takie szkla( jedno USA, drugie polska dystrubucja) i co dziwnego USA, po 1 nie slychac tego chrobotania IS,po 2 nie wysuwa samoczynnie skierowany w stronę podłogi się ma idealny opór

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów