Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26

Wątek: EF 28-135 luzy

Domyślnie

Tak, słychać :-D

Nie przejmuj się tymi wadami, obiektyw jest bardzo dobry :-D
    Ostatnio edytowane przez Bodzius ; 29-12-2008 o 23:44
    Canon 60D || EF 35mm f/1.4 L || SPEEDLITE 580EX

Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

ja w 17-85mm. też mam podobnie - obiektyw wysuwa się po przechyleniu oraz "lata" końcowa część. I dlatego następny obiektyw będzie z literką "L"...

Bywalec
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

u mnie obiektyw się sam nie wysuwa, końcówka oczywiście lata. Ale najgorsze to AF, często mam problemy z ostrzeniem, w pomieszczeniach z lampą, zmieniam na MF żeby się nie denerwować - czy jest jakiś sposób na poprawienie dzialania AF?
    50D, C28/1.8, C50/1.8, C85/1.8,C24-105, C70-200/4 IS

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DAWIDSON Zobacz posta
    u mnie obiektyw się sam nie wysuwa, końcówka oczywiście lata. Ale najgorsze to AF, często mam problemy z ostrzeniem, w pomieszczeniach z lampą, zmieniam na MF żeby się nie denerwować - czy jest jakiś sposób na poprawienie dzialania AF?
    Szczerze pisząc nie zauważyłem problemów z AF ale (wybacz proszę DAWIDSON) jeśli miałbym wybór to już wolę żeby się sam wysuwał niż gorzej ostrzył.
    Czy Twoje problemy dotyczą jedynie współpracy z lampą???

Pozdrawiam
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Bodzius Zobacz posta
    Tak, słychać :-D

Nie przejmuj się tymi wadami, obiektyw jest bardzo dobry :-D
    Masz rację. Co prawda mam go od niedawna ale "trzaskając" nim codziennie po kilka fotek zaczynam być z niego coraz bardziej zadowolony.
    I to wysuwanie przestaje mnie już drażnić...:

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez qwe ; 30-12-2008 o 01:15 Powód: Automerged Doublepost

Bywalec
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

problem nie leży w samym ostrzeniu- jego jakości ale w szybkości, często, i to przewaznie w pomieszczeniach -dłużej lapie ostrość -tj. wolniej. bez lampy, seriami -bez problemu -czasami muli, z lampą często nie łapie szybko ostrości - nie pstryka po naciśnięciu spustu.

Domyślnie

w moim egzemplarzu rowniez istnieja luzy i samoczynne wysuwanie sie obiektywu... ale mi to nie przeszkadza. Co do mozliwosci szkla jestem z niego zadowolony...ale nie jest bez wad... zalowazylem mydlo na 28mm... ale poza tym AF mnie pozytywnie zaskoczyl...

Dopiero zaczyna Awatar Arni3698-40D

Domyślnie

miałem to szkiełko te same objawy , a że mnie to denerwowało to szybko sprzedałem :P
    Canon 40D+BG-E2N | EF 17-40 4L USM|EF 70-200 4L |SpeedLite 580EXII |SanDisk 2 GB| Case Logic SLR4 | to dopiero początek uzależnienia ;D

Bywalec
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kaziu73 Zobacz posta
    w moim egzemplarzu rowniez istnieja luzy i samoczynne wysuwanie sie obiektywu... ale mi to nie przeszkadza. Co do mozliwosci szkla jestem z niego zadowolony...ale nie jest bez wad... zalowazylem mydlo na 28mm... ale poza tym AF mnie pozytywnie zaskoczyl...
    napisz proszę co cię zaskoczyło pozytywnie w działaniu AF i jakich wczesniej szkieł używałeś. porównując ten AF to kita 18-55IS jest słabiej -ale jakość zdjęć lepsza. szybkość AF w sigmie 10-20 przy tym 28-135 jest ponaddźwiękowa

Domyślnie

moze to nie jest rakieta ale spokojnie daje rade... mam jeszcze C50 1.8 i roznica jest spora...

Coś już napisał Awatar piompo

Domyślnie

Mam ten obiektyw, z objawów o których tu mowa:

1) nie wysuwa się focąc w dół
    2) bzyka z IS - ale nie używam IS - i dziwię się, ze ktoś to używa, zdjęcia wychodza jakieś na granicy mydła
    3) bardzo szybko ostrzy (USM to jest to) nawet w ciemniejszych sytuacjach nie mam żadnych problemów raczej
    4) chodzi w miarę lekko chociaż w moim 50mm 1.8 II na manualu chodzi lżej

Ogólnie jestem z niego mega zadowolony, może się nie wysuwa, bo kupiony w JUESEJU.

Ostatnio założyłem na chwilę kita 18-55 mojego kolegi i muszę przyznać, ze 28-135 to niebo a ziemia przy tym szajsie.

Pozdrowionka

Pioterr

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów