Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: Canon EOS 450D - problem z trybem RAW+L

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slider Zobacz posta
    Nie muszę go otwierać, chodzi mi o podgląd w aparacie
    Arturs Ci już powiedział:

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    bo w rawie jest zaszyty jpg w mniejszej rozdzielczości który służy do podglądu
    Ten jpeg jest tworzony zawsze, niezależnie od wyboru formatu wynikowego i służy wyłącznie do generowania podglądu w aparacie.
    C-F-K - forever

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mellan Zobacz posta
    Arturs Ci już powiedział:
    Wiem, pisałem to tylko do zyyys'a. Dzięki za odpowiedzi:wink:
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

pimo
    Guest

Domyślnie

A ja się podepnę do wątku, dziś robiłem zdjęcia w formacie raw i na ok 20 zdjęć jedno jest w formacie jpeg... zdziwko mnie złapało, nie przestawiałem formatu zapisu... ktoś spotkał się z takim czymś?

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pimo Zobacz posta
    A ja się podepnę do wątku, dziś robiłem zdjęcia w formacie raw i na ok 20 zdjęć jedno jest w formacie jpeg... zdziwko mnie złapało, nie przestawiałem formatu zapisu... ktoś spotkał się z takim czymś?
    formatu zapisu może nie ale pewnie przekręciłeś pokrętło na któryś z programów automatycznych (zielony kwadracik itp.) a tam tylko jpg.
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

pimo
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    formatu zapisu może nie ale pewnie przekręciłeś pokrętło na któryś z programów automatycznych (zielony kwadracik itp.) a tam tylko jpg.
    A fakt... jedno pstryknąłem na automacie, cóż człowiek z wiekiem traci pamięć, a już podejrzewałem ciemną stronę mocy o manipulacje.

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pimo Zobacz posta
    A fakt... jedno pstryknąłem na automacie, cóż człowiek z wiekiem traci pamięć, a już podejrzewałem ciemną stronę mocy o manipulacje.
    ja w 350tce miałem podobnie z tym że po jakimś roku używania - w ogóle nie włączałem tych programów i pożyczyłem komuś czy coś takiego i potem włączam i nie ma połowy menu... ale się wystraszyłem - że coś się zwaliło, nie da się RAWa ustawić itp. - potem się okazało właśnie że programy automatyczne tak mają stąd od razu skojarzyłem Twój przypadek
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Uprawnienia umieszczania postów