Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Error99 - 50D

Mieszany widok

Dopiero zaczyna

Domyślnie Error99 - 50D

Miałem ostatnio w 50D Error99 w sytuacji, gdy go włączyłem po wcześniejszum rozłączeniu aparatu z komputerem po USB (VISTA Premium) - w sytuacji, gdy rozłączam aparat z komuterem zawsze go wyłączam no i po włączeniu aparatu ponownie (nie był juz połączony z komputerem) pokazał się ten błąd. Zrobił to dwa razy wtedy pod rząd i nigdy wiecej - wiecie co moze byc przyczyną i czy trzeba wysyłać go do serwisu?

Początki nałogu
    Miasto
    warszafka

Domyślnie

zobacz w instrukcji od aparatu co oznacza ten błąd. Wygląda na to (zresztą na fotopolis już o tym pisali),że jest to choroba dziedziczna i ma związek z problemem współpracy pudła z obiektywem

http://canon-board.info/archive/index.php/t-599.html

Dopiero zaczyna

Domyślnie

A możesz mi podać może linka do tego opisu na www.fotopolis.pl?

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

A czy masz zainstalowane w body najnowsze firmware w wersji 1.0.3.???
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Początki nałogu
    Miasto
    warszafka

Domyślnie

jeden z testerów 50-tki o tym pisał, chyba pierwszy

Dopiero zaczyna

Domyślnie

tak kupiłem juz z 1.0.3

Początki nałogu
    Miasto
    warszafka

Domyślnie

Zmniejszenie wartości ISO do poziomu 2000 nie spowodowało jak można spodziewać jakiegoś znacznego skoku jakości plików. Nie zauważyłem różnicy pomiędzy ISO 2500 a 2000, więc w razie potrzeby można przeskoczyć na jedną bądź drugą wartość i uzyskać żądane parametry naświetlania. Jednak pojawił się inny problem. A mianowicie po chwilowym wyłączeniu aparatu pojawił się komunikat Err99, czyli brak komunikacji z obiektywem. Po wyłączeniu aparatu, wyjęciu akumulatora i ponownym uruchomieniu wszystko wróciło do normy. Niestety sytuacja pojawiła się jeszcze dwa razy i tak samo jak się pojawiła tak znikła. Mam nadzieję, że to niedoróbka softu, tym bardziej, że aktualizacja firmware ponoć ten problem naprawia.

http://eos50d.fotopolis.pl/index.php?n=8201

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Faktycznie to kwestia wszystkich aparatów Canon'a, a błąd ten, oprócz podstawowej jego "funcji" informacji o problemach ze szkłem, potrafi tez informowac o kłopocie z przysłoną, migawką, gripem, kartą, lampą, zasilaniem... to podobno taki mechanizm obronny aparatu, który informuje, że cos nie tak poszło z powodu "sfiksowania" chwilowego softu/aparatu lub usterki mechanicznej.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Poza tym polecam EOS'a 50D. Cudowna maszynka.
    Ostatnio edytowane przez cameraman ; 26-12-2008 o 20:01 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów