Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: 540ez + chinskie radio + cyfra

Domyślnie

U mnie zestaw 540ez + 550ex + chińczyki śmiga bez najmniejszych problemów - na 5 miesięcy pracy nie odpaliły może ze 3 razy i ani razu nie spięły się same. Lampki postawiłem sobie na akumulatorach żelowych żeby nie denerwować się bateriami i wszystko cacy.
    40D + Tamron 17-50/2,8 + Sigma 70-300/4,5-5,6 + C50/1,8II + 550ex + duuuużo planów i mało pieniędzy...

studioad.pl - projektowanie stron internetowych
    serwery www bez limitów

Janulek
    Guest

Domyślnie

Dzięki za pomoc. Postaram się dzisiaj zamówić lampę i będę się martwić potem jak nie będzie działać z chinolami.
    pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez poss Zobacz posta
    U mnie zestaw 540ez + 550ex + chińczyki śmiga bez najmniejszych problemów - na 5 miesięcy pracy nie odpaliły może ze 3 razy i ani razu nie spięły się same. Lampki postawiłem sobie na akumulatorach żelowych żeby nie denerwować się bateriami i wszystko cacy.
    Możesz rozwinąć temat bateryjek żelowych ?? jak podłączyłeś ??

Domyślnie

kupiłem akumulatorki żelowe - ze względy na rozmiar padło na pojemność 4,5 Ah taki jak ten - idealnie wpasował mi się w tani pokrowiec na aparat kompaktowy, zrobiłem kabelki z jack'ami, w lampkach dodałem gniazda (można też zrobić bez rozkręcania lampy poprzez zrobienie atrap baterii, ale ja wolałem zrobić na stałe) i wszystko śmiga.
    40D + Tamron 17-50/2,8 + Sigma 70-300/4,5-5,6 + C50/1,8II + 550ex + duuuużo planów i mało pieniędzy...

studioad.pl - projektowanie stron internetowych
    serwery www bez limitów

Domyślnie

Ale odczuwasz szybsze ładowanie tak jak przy podpięciu np lumidyne do flasha czy poprostu najważniejsza jest pojemność baterii a zbytniej różnicy w ładowaniu niema ?? Lumidyne to chyba jakieś baterie o większym napięciu.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów