Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: [bakek] RÓÓŻNE zdjęcia

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Za poprzednikiem. Jeżeli to początki, to jest lepiej niż dobrze. Osobiście staram się trzymać kadrowania proporcjonalnego, czyli 2:3, tutaj raczej nie ma po co odbiegać od tej konwencji. Ostro tam gdzie trzeba, nieostro tam gdzie trzeba, gładko. Jednak ściąłbym dół histogramu trochę, bo czarny murek po lewej wyszedł trochę szaro i szumowato.

Domyślnie

Nie takie znowu początki, ale też nie aż takie końce :P Trochę fotografuję. Ale póki co jeszcze się uczę i "zbieram" doświadczenie.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

To i ja coś dorzucę od siebie :P.
    Najważniejsze - wciśnięty w kadr kawałek muru, który okropnie przeszkadza. Odciąga uwagę od modelki. Na duży plus miękkie światełko, które oświetliło modelkę (jak je uzyskałeś?). Ostrość również w porządku (na oczku ). Może ciutkę przydałaby się korekta ekspozycji, bo mam wrażenie że jest trochę przepałów na twarzy no i w tle jest coś spalonego.
    Niestety nie podobają mi się cięcia modelki - trochę zbytnio ucięta postać od góry, a za dużo dołu jest pozostawione.

Co do zdjęcia bombki - podejście fajne, ale ze stwierdzeniem o doświetleniu się zgodzę - przydałoby się dodatkowe od dołu. Albo dopalić to lampą, albo popróbować doświetlić białym ekranem (może by coś pomogło).

Domyślnie

Jeszcze jeden portret:

Różne opinie mile widziane

Dopiero zaczyna Awatar david_szczepaniak
    Miasto
    Londyn/Olesnica

Domyślnie

Portret miły w odbiorze. Zgodnie z Gregiem trochę za dużo bluru. Poza tym odsłoniłbym prawe oko. Drugi także całkiem przyjemny, mniej obróbki w PS przez co skóra jest bardziej naturalna.
    Ciemna puszka i jasne słoiki
    ------------------------------------------------------

Sugerujesz, że kokosy migrują?

Domyślnie

w drugim nie ma obróbki w PS, a w pierwszym musiałem wygładzić niedoskonałości :P bo modelka była bez makijażu- no cóż profesjonalistą nie jestem i nie mam ze sobą wizażystki... jest trochę niedociągnięć- widzę to- jak będę publikował to zdjęcie gdzieś indziej to poprawię

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów