Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: [bakek] RÓÓŻNE zdjęcia

Domyślnie [bakek] RÓÓŻNE zdjęcia

Zacznę od tego:
    Ostatnio edytowane przez bakek ; 25-12-2008 o 01:21 Powód: zdjęcie się nie chce załadować

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Fajne podejście do tematu, z którego ciężko idzie cokolwiek wyrzeźbić

Uzależniony Awatar FOTOGRAF
    Miasto
    Holandia, Polska

Domyślnie

co to jest? bombka, pomaranczka, mandarynka czy jeszcze cos innego? nie wiem co to jest! prawy dolny rog ciemny, mogles go doswietlic lampa albo nawet swiatelkami.
    Nikon Lowepro Zeiss Tamron Sigma Sony VAIO Manfrotto i duzo innych dupereli
    Canon? moze niedlugo!

Domyślnie

Miał być ciemny... chyba nie zawsze wszystko musi być pokazane na zdjęciu

prawy dolny rog ciemny, mogles go doswietlic lampa albo nawet swiatelkami
    masz na myśli lampę błyskową? chyba nie mówisz poważnie?

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Nie buntuj się tak od razu. To jego opinia, nie musisz się z nią godzić. Można dopalić lampą, on mówił na poważnie. Lampa niekoniecznie musi błyskać z tego samego miejsca co aparat rejestruje zdjęcie.

Czekamy na następne prace!

Uzależniony Awatar mungo
    Miasto
    A, A

Domyślnie

Zgadzam się z Miclesem - czekamy na następne foty. Umówmy się, że to zdjęcie nic nie przedstawia. Powodzenia!
    No i zbiera się chmura. Czarna. Canon/Velbon DF 50/Svierdlovsk 4/Lubitel 166B/Ami 66/Zorka 5
    Mówcie, bo kiedyś będę robił takie zdjęcia i takie, i takie, i takie, i takie, a to wszystko tylko kwestia czasu, bo póki co robię takie zdjęcia.
    Zaczątek portfolio: link

Domyślnie

Nie buntuję się tylko jakoś nie mogę uwierzyć, że lampa błyskowa (w domyśle chodziło raczej o lampę wbudowaną, bądź zamocowaną na aparacie) polepszyłaby to zdjęcie. Oczywiście wiem, że lampa może nie tylko z tamtąd błyskać, ale nie posiadam, ani fotoceli, ani żadnego sprzętu do sterowania radiowego lampami.
    Czy to zdjęcie rzeczywiście nic nie przedstawia?

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Przedstawia dziwną futrzaną czerwoną bombkę oświetloną fioletowym światłem pochodzącym od lampek choinkowych. Obramowaniem zdjęcia jest albo igliwie sztucznej choinki, albo też łańcuch.

W zdjęciu nie znajduję ani metafory, ani krzty artyzmu, do tego lampki w tle (po prawej od bombki) wprowadzają nieład do naszego kadru.

Zdjęcie podoba mi się tylko jako inny sposób ukazania choinki i jej ozdób.

Trzeba pochwalić za to, że zdjęcie nie jest zaszumione, a ostrość jest tam gdzie być powinna.

Czekamy na kolejne zdjęcia.

Domyślnie

A jednak coś przedstawia... Już się bałem, że tylko ja mogę poznać co tam jest... Ogólnie takie było moje zamierzenie żeby pokazać ją w inny sposób. Wg mnie zdjęcie nie zawsze musi posiadać jakąś metaforę. Niektóre zdjęcia robię właśnie po to żeby pokazać coś właśnie poprostu w inny (może ciekawy?) sposób. Jak sądzę takie coś Ci się niepodoba... no ale cóż... trudno. Dzięki za opinię.
    Poniżej już innego typu zdjęcie

Bywalec

Domyślnie

Bardzo przyjemne zdjęcie.
    Do szczęścia brakuje tylko troche mniej blura, troche więcej ostrości i mały retusz policzka. Obciąłbym też z lewej strony ten kawałek muru (czy co to jest).

Tak czy siak zdjęcie jest na prawdę ciekawe.
    Pozdr.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów