Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 12 z 12

Wątek: Dylamat

Coś już napisał Awatar Evitagen
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez skarabeusz696 Zobacz posta

...Na zakup gripa się nie decyduję bo o ile praca w pionie będzie o wiele lepsza, to poziom się chyba nie zmieni...
    Jesli chodzi o 400D to troszeczke sie zmienia praca w poziomie - nie ucieka palec (lub palce w zaleznosci od rozmiaru dloni) pod puszke i mozesz wykorzystac wieksza powierzchnie dloni do stabilizacji uchwytu (nasada opiera sie o koniec gripa).

pozdrawiam
    Would?

Początki nałogu Awatar sadaman
    Miasto
    Tychy

Domyślnie

Gdybym był na twoim miejscu - a kiedyś byłem to przeskoczyłbym na 40D
    Miałem na początku 400D do którego dokupiłem Gripa / rzeczywiście bardzo poprawił ergonomie pracy z tą puszką no i doszła najważniejsza zaleta przy zastosowaniu gripa - kadrowanie pionowe z drugim spustem migawki.
    Jednak w końcu pozbyłem się tego zestawu i przeskoczyłem na 40D - tu odrazu wyczułem że nie będę potrzebował gripa. Aparat ma lepiej wyprofilowany uchwyt i jest oczywiście większy co automatycznie sprawiło że luźno dynda mi jedynie mały paluszek.
    Ale potrzeba stosowania lub niesteosowania wiagry jest dyskusyjna i mocno zależna od dłoni jakimi obdarzyło nas Życie

Wspomniałeś też na samym początku że krążą plotki jakoby jakość obrazu uzyskiwanego przez obie puszki była taka sama lub poprostu porównywalna.
    To bardzo możliwe - oczywiście wszystko zależy jakich szkieł obecnie używasz, a o tym niestety nie wspomniałeś.

Docelowo doszły też myśli o MK1 5D - pamiętaj że aby i tu uzyskać bardzo dobre rezultaty powienienieś mieć w zanadrzu co najmniej dobre szkiełka stety niestety FF to już wymagający sprzęt jeśli chodzi o szklarnie / bardziej wymagający niż Crop...plus oczywiście wiedza

Pozdrawiam i bez względu na decyzje życzę wielu radości z focenia:grin:
    Pucha i słoki

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów