Witam wszystkich,
Chciałbym przestrzec wszystkich przed zamawianiem fotoksiążki w Fotojokerze lub przynajmniej radzę dobrze się zastanowić. Otóż jakieś 2 tygodnie temu zamówiłem ów produkt w ilości dwie sztuki. Zdjęcia były wykonywane Canonem A570IS. Jedna fotoksiążka była ok, ale druga to masakra. Zdjęcia były poobcinane a resztę formatu wypełniały białe paski. Z drukarni z tym knotem przyszło wyjaśnienie że to przez EXIFY, które aparat dopisuje do zdjęć i powinny być wyczyszczone przed skopiowaniem do programu. I zaproponowali rabat 20%-miałem zapłacić 80 zł gdzie 60% zdjęć było do niczego. Najlepsze jest to że prawidłowo zrobiono fotoksiążka zawierała identyczne pliki i było ok. W sklepie nie potrafili wyjaśnić dlaczego zdjęcie (identyczny plik) w jednej fotoksiążce jest wykonane prawidłowo a drugiej poobcinane z białymi paskami. W końcu stwierdzili że to przypadek losowy.
Najbardziej zbulwersowało mnie to, że podaje się telefon, e-mail a Oni nic nie poinformowali o problemie- dopiero przy odbiorze dowiedziałem się że zostałem bez prezentu dla najbliższych.
A już skandalem było oprawienie tego badziewia i łudzenia się że zapłacę za ten gniot 80zł.
Tak więc dziękuję Ci Fotopajacu że bez uprzedzenia pozbawiłeś mnie prezentu na Święta.![]()