Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Wątek: Czy Sigma EF500 Super dobrze działa z 350D?

Mieszany widok

Domyślnie Czy Sigma EF500 Super dobrze działa z 350D?

Czy ktoś z forumowiczów posiada takowy zestaw???
    Zastanawiam się nad kupnem tej lampy. Jest to konkurent 550EX za niżsżą cenę.
    Moje pytanie odnosi się głównie do wspomagania AF bo wyczytałem że wspomaga tylko centralny punkt. Czy to prawda???

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Wspomaganie AF to przecież czerwone diody a nie strobo jak we wbudowanej. Dziala w 100 % , ale wersta e-TTL II of course.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy
    Dziala w 100 % , ale wersta e-TTL II of course.
    A co ma wspolnego wspomaganie AF z E-TTL II ?

(zanim odpowiesz upewnij sie ze przeczytales to: http://canon-board.info/showthread.php?t=2421&page=1 a szczegolnie fragment o tym 'ktore lampy wspieraja E-TTL II " )

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    A co ma wspolnego wspomaganie AF z E-TTL II ?

(zanim odpowiesz upewnij sie ze przeczytales to: http://canon-board.info/showthread.php?t=2421&page=1 a szczegolnie fragment o tym 'ktore lampy wspieraja E-TTL II " )
    Przecież ja nie pisałem że wspomaganie AF działa, tylko że lampa działą w 100 %.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Przecież ja nie pisałem że wspomaganie AF działa, tylko że lampa działą w 100 %.
    W pierwszym zdaniu napisales o wspomaganiu AF. W drugim zdaniu nie uzyles podmiotu wiec wg regul gramatyki polskiej podmiot jest domyslny, wziety z poprzedniego zdania = 'wspomaganie AF' .
    Co nie zmienia faktu ze nie ma wersji lamp E-TTL i E-TTL II bo kazda lampa wspierajaca E-TTL bedzie rowniez wspierala E-TTL II ktory to jest funkcja body nie lampy o czym masz opisane w linku ktory podalem.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    W pierwszym zdaniu napisales o wspomaganiu AF. W drugim zdaniu nie uzyles podmiotu wiec wg regul gramatyki polskiej podmiot jest domyslny, wziety z poprzedniego zdania = 'wspomaganie AF' .
    Co nie zmienia faktu ze nie ma wersji lamp E-TTL i E-TTL II bo kazda lampa wspierajaca E-TTL bedzie rowniez wspierala E-TTL II ktory to jest funkcja body nie lampy o czym masz opisane w linku ktory podalem.
    Zdroworozsądkowa interpretacja nakazałaby uważać, że chodzi o lampę, bo kwestia działania lub nie działania wspomagania AF nie była rostrzygana. Wiadomo, że ten działa. Chodziło o współpracę lampy z aparatem - czyli zdanie to było odpowiedzią na zadany temat.

Domyślnie

A ja już zupłnie nic nie kumam z tego co prawicie.
    No to jak w końcu działa to wspomaganie AF czy nie??? Jeżeli tak to czy kryje 7 pól 350ki???

Bywalec Awatar esenpe
    Miasto
    Warmia

Domyślnie

Z tego co zauwazylem, to sigma swoim wspomaganiem AF pokrywa srodkowe pole AF, ale zalezy z jakiej odleglosci bo np na 2 metrach zalapia sie dolne i gorne pola AF z bliska tylko srodkowe, jezeli o to Ci chodzilo :-)
    [OKO] - [20D | C18-55IS | C50 | S70-300APO | S600R | TAMRAC ]

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Vitez, miałem na myśli to, co przedstawia poniższy obrazek. Jak na mój gust, to są 2 wersje tej lampy. Może to jest ten sam sprzęt, ale skoro producent je rozróżnia dlaczego ja miałbym tego nie robić ??

Bywalec Awatar LemonR
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

...Może to jest ten sam sprzęt, ale skoro producent je rozróżnia dlaczego ja miałbym tego nie robić ??
    Założę się że to jedna i ta sama lampa. Sprzęt nie zawsze jest kupowany przez znawców tematów i to dla nich ten wyraźny opis na pudełku. Podobnie z lampami speedlight wcześniej nikt nie słyszał o E-TTL II a Canon zaznacza wyraźnie o obsłudze tego systemu przez wszsytkie jego lampy. Przypuszczam że i nadruk na pudełkach też już zaktualizowali.
    pozdr

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów