Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 26 z 26

Wątek: Prosze o pomoc w Mk II

Uzależniony Awatar bundy
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dzygit-Dublin Zobacz posta
    Jeżeli ktoś myśli ze mk2 nie taki straszny w chwilach relaksu proponuje mk3 tam to przeszli samych siebie z ustawianiami......

Dariusz
    No...nie jest aż tak źle :-) Na początku byłem dobity ilością CF'ów, ale po tygodniu zabawy puszkę mam już w małym palcu i nawet nie zaglądałem do instrukcji :-)

Wesołych Świąt!
    1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bundy Zobacz posta
    No...nie jest aż tak źle :-) Na początku byłem dobity ilością CF'ów, ale po tygodniu zabawy puszkę mam już w małym palcu i nawet nie zaglądałem do instrukcji :-)

Wesołych Świąt!
    ho ho to sie popytam czy testowałeś na czyms szybkim i jak już ciemno było ?? , ostatnio testowałem ustawienia cfn 3 -8( 0,1,2) i rożnie się zachowuje , nie wiem jak na rajdzie będzie działać cfn3-2 ale pierwsze testy na styczeń.
    Jedynie co wiem ze po ingerencji serwisu wszystkie obiektywy +10 muszę dać ale dopiero to dziś odkryłem myślałem ze długie trafiają a tu zoong.

Darek
    pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....

Uzależniony Awatar bundy
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Przetestowałem na 24-105, 70-200 4.0, 50 1.4 i 135 2.0. Testowałem w ciemnicy prawie kompletnej i narazie nie mam zastrzeżeń do pracy AF. Servo póki co testowałem jedynie na dzieciach :-) (wbrew pozorom, to bardzo wymagająca sytuacja, bo obiekt porusza się zmiennym torem, a prędkość oscyluje ;-) ). Wszystkie szkła trafiają w punkt a powtarzalność ostrzenia jest idealna. A może trafiłem jakąś trefną puszkę? ;-) :-)
    Jakby na to nie patrzeć, to przesiadka z 30 na 1 w kwestii AF jest ogromnym krokiem do przodu, bo teraz nie myślę o ustawianiu ostrości (czy trafi, gdzie trafi, itd.), tylko robię zdjęcia i o to w tej zabawie chodzi.
    Jeden mankament, to znaczny skok wagowy - trzeba będzie popracować na siłowni, bo dłuższe wypady w teren z puchą na karku cienko widzę :-) Z drugiej strony trzyma się ją genialnie i nawet po tygodniu nauczyłem się trafiać paluchem w FEL'a :-)
    1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bundy Zobacz posta
    Jeden mankament, to znaczny skok wagowy - trzeba będzie popracować na siłowni, bo dłuższe wypady w teren z puchą na karku cienko widzę :-) Z drugiej strony trzyma się ją genialnie i nawet po tygodniu nauczyłem się trafiać paluchem w FEL'a :-)
    Ahahah
    moj teraz z +10 wygląda ze trafia wcześniej chciałem go sprzedać już go oddałem prawie
    co do wagi bylem w Grecji z 1dmk2 i powiem ze po 2godzinach chodzenia przy +40 czuć to na karku oj czuć.Choć to bylo nic z dziś , pobiłem rekord nosiłem przez 20min 1dmk3+ 400 2,8 bez is , poddałem się po 20 min i poprosiłem w sklepie o monopod bo to już hardcore na maxa.jak by ktos chcial szklo 400 2,8 + 6 miechów gwarancji to lezy w Dublinie w sklepie za jedyne 2850 euro .

slonkaap jak masz jakieś pytania po przeczytaniu instrukcji to wal śmiało, niektórzy kupują 40 nowki lub uzywane 1dynki, cena 1dmk2 u mnie 800 euro 12tys kliknięć. Kocham święta i to ze 5dmk2 i funt idą w dol.
    pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....

Uzależniony Awatar bundy
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dzygit-Dublin Zobacz posta
    . Kocham święta i to ze 5dmk2 i funt idą w dol.
    To w Dublinie na święta zastąpili euro funtem? ;-)

Cytat Zamieszczone przez rubio Zobacz posta
    ....rece mi opadly jak przeczytalem zapytanie; ale i tak dobrze ze gosc nie spytal czym sa te kwadraciki w wizjerze swiecace czasem na czerwono; snobizm i jeszcze raz snobizm....
    I co taki post wnosi do dyskusji? Prywatnym interesem każdego z nas jest to co kupuje i za ile. Każdy kupuje to na co ma ochotę i na co go aktualnie stać. Moim zdaniem komentowanie tego jest co najmniej śmieszne. Snobizm? Snobizm to jest Pentax wyklejony kryształkami Svarowskiego za 9kpln. A dobra pucha dająca komfort pracy, to po prostu mądry zakup
    Czasami mam wrażenie, że w niektórych wątkach pojawia się jakaś taka "segregacja rasowa" na xxxD, xxD i xD :-)
    Ostatnio edytowane przez bundy ; 24-12-2008 o 23:28

Bywalec
    Miasto
    Chodziez

Smile

Witam ponownie i jeszcze raz dzieki wszystkim ktorzy ze zrozumieniem podeszli do mojego/faktycznie naiwnego/ pytania i odpowiedzieli bardzo rzeczowo.Co do malych czerwonych kwadratow to akurat wiem do czego sluza a dalsza dyskusja na takim poziomie to dla mnie strata czasu.Umiem sie przyznac do swojej niewiedzy,pomimo przeczytania kilku ksiazek niestety jak juz pisalem pracuje w Niemczech i na ostre forografowanie moge sobie pozwolic narazie kilka dni jakie spedzam w ktraju raz na 1- 1,5 miesiaca i dlatego moja nauka musi potrwac.Ale tym sie nie przejmuje./Nie od razu Krakow zbudowano/a tym wszystkim ktorzy blyskawicznie opanowali 1-ki /o ile je posiadaja/ to szczere gratulacje.Powodem zakupu z cala pewnoscia nie byl snobizm kolego.Tego zawsze sie brzydzilem a bezpodstawne ublizanie innym.widze ze niektorym sprawia niezla frajde.Ponownie Wesolych Swiat wszystkim czlonkom Canon Board. SLONKAAP
    Canon 1D Mk II, Canon 3000N,Canon 400/5.6L,Canon 70-200/2.8L,Canon 17-40/4 L,Sonnar 180/2.8,Manfrotto 055 PROB,M.468,Jobu Jr.Gimbal,Lowepro Mini Trekker,Lowepro 5AW,Lowepro 3 AW + zero umiejetnosci - ale sie staram.

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów